Connery

Skuespiller og Harry Potter-legende Maggie Smith er død i en alder af 89 år

En skuespiller, der har sat sit aftryk i Hollywood.

Maggie Smith, den elskede britiske skuespillerinde, er død i en alder af 89 år. Smith, som blev anerkendt som en af de mest talentfulde og alsidige skuespillere i sin generation, efterlader sig en imponerende arv inden for film, teater og tv. Hun blev født den 28. december 1934 i Ilford, Essex, og debuterede som skuespiller i 1952.

Hendes karriere strakte sig over flere årtier, hvor hun fortryllede publikum med sine uforglemmelige præstationer. Smith modtog to Oscar-priser for bedste kvindelige birolle – den første for hendes rolle i "The Prime of Miss Jean Brodie" (1969) og den anden for "California Suite" (1978). Blandt hendes mest populære film kan nævnes "A Room with a View" (1985), hvor hun spillede den strenge Charlotte Bartlett, og "The Best Exotic Marigold Hotel" (2011), som viste hendes evne til at bringe både komik og dybde til sin karakter. Hendes arbejde i teateret var lige så bemærkelsesværdigt, og hun blev anerkendt som en ledende skikkelse i britisk dramatik, hvor hun blandt andet optrådte i mange af de klassiske stykker af Shakespeare.

Maggie Smith blev også kendt for sin rolle som Professor Minerva McGonagall i den populære "Harry Potter"-filmserie, hvor hun bragte styrke og visdom til sin karakter. Hendes præstationer i tv-serien "Downton Abbey" som den skarpe og humoristiske Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham, gav hende endnu flere fans og flere priser.

Smiths evne til at kombinere styrke med sårbarhed gjorde hende til en elsket figur i underholdningsverdenen. Hun vil blive husket ikke kun for sit enestående talent, men også for sin elegance og humor. Hendes død efterlader et stort tomrum i både film- og teaterverdenen, men hendes arv vil fortsætte at inspirere kommende generationer af skuespillere.

Hvil i fred! Det kalder vist på et Harry Potter-maraton hurtigst muligt. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt