Connery

Netflix har potentielt nye beviser om Zodiac-morderen i ny nervepirrende true crime-serie

Den mystiske mordsag, man bare ikke kan få nok af.

Netflix hænger ikke bremsen, hvad angår true crime-fortællinger - og mens de netop har lanceret både den nye sæson af Monster om Menendez-brødrene, samt en dokuserie om selvsamme sag, har de nu også annonceret, at de er på trapperne med en dokuserie om den famøse Zodiac-morder.

Serien kommer til at gå under navnet This is Zodiac Speaking, og vil igen belyse sagen med aldrig-set-før-optagelser.  Her kommer en familie frem med nye potentielle beviser, der peger imod en af de eneste reelle mistænkte, som politiet havde på deres radar - nemlig folkeskolelæreren Arthur Leigh Allen. Han var en straffet seksualforbryder, men døde i 1992 - og blev aldrig anklaget for noget vedrørende Zodiac-sagen.

Tjek traileren ud til den nye serie herunder - This is Zodiac Speaking får premiere på Netflix d. 23. oktober.

ANNONCE
Hvad gik Zodiac-sagen ud på?

Zodiac-morderen er en uidentificeret seriemorder, der terroriserede Nordcalifornien i slutningen af 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne. Han er bedst kendt for sine kryptiske beskeder og sin truende korrespondance med medier og politi. Den første bekræftede forbrydelse fandt sted den 20. december 1968, da et ungt par blev skudt i en bil nær Vallejo, Californien. Et halvt år senere, den 4. juli 1969, blev et andet ungt par angrebet af skud nær Vallejo, hvor manden overlevede.

Kort tid efter begyndte Zodiac-morderen at sende breve til lokale aviser. Disse breve indeholdt en række kryptogrammer, hvoraf kun én er blevet fuldstændig afkodet. I sine breve påtog Zodiac sig ansvaret for mordene og pralede af sine forbrydelser. Han hævdede også at have begået flere drab, end politiet kunne forbinde ham med. Hans symbol, en cirkel med et kors gennem, blev synonymt med hans persona.

Den 27. september 1969 angreb Zodiac igen, denne gang ved Lake Berryessa, hvor han bandt et ungt par og stak dem begge med en kniv. Kvinden døde, men manden overlevede. Zodiac ringede senere til politiet og indrømmede mordet. Kort tid efter, den 11. oktober 1969, skød og dræbte Zodiac en taxachauffør i San Francisco. Dette mord førte til flere vidneudsagn, der beskrev ham som en hvid mand i slutningen af 20'erne eller begyndelsen af 30'erne.

Zodiac-morderen er kendt for at have taget æren for mindst fem mord, men hævdede selv at have dræbt 37. I løbet af de efterfølgende årtier blev flere mulige mistænkte efterforsket, men ingen blev nogensinde endeligt identificeret som Zodiac. Hans gådefulde kryptogrammer, som han ofte sendte til pressen, forblev uløste i årtier, indtil en af dem blev afkodet i 2020. Dog har dette ikke ført til en identifikation af morderen.

Zodiac-mordene har skabt utallige spekulationer og fascination i både medier og offentligheden, hvilket har gjort sagen til et af de mest berømte uløste kriminalgåder i amerikansk historie. Til trods for intens efterforskning er Zodiac-morderen aldrig blevet fanget, og hans sande identitet forbliver ukendt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt