Connery

Ny RoboCop-serie på vej

Gensyn med en 80'er-klassiker - igen!

En helt ny RoboCop-serie er på vej hos Amazon, og projektet er nu begyndt at tage form ifølge Variety.

 Serien, som længe har været under udvikling har Peter Ocko som showrunner og James Wan som en af hovedproducenterne. Ocko har et imponerende CV, der blandt andet tæller The Office, Dead Like Me og Pushing Daisies. Sammen med Wan, der er kendt for sin ekspertise inden for action og horror (Saw, The Conjuring), er forventningerne høje til dette nye kapitel i RoboCop-universet.

RoboCop startede i 1987 med den ikoniske film instrueret af Paul Verhoeven. Filmen introducerede publikum til den hårdkogte Detroit-politimand Alex Murphy, spillet af Peter Weller, som efter at være blevet alvorligt såret i tjenesten, blev transformeret til den delvist mekaniske og delvist menneskelige cyborg-politirobot.

Den første film blev fulgt op af to sequels: RoboCop 2 (1990), hvor Weller gentog sin rolle, og RoboCop 3 (1993), hvor Robert Burke overtog titelrollen. Selvom efterfølgerne ikke opnåede samme succes som den første film, har franchisen opnået kultstatus og affødt flere serier, både animerede og live-action, samt en række videospil og tegneserier.

I 2014 forsøgte Hollywood at reboote franchisen med en film, hvor Joel Kinnaman spillede hovedrollen. Selvom det nye take på RoboCop præsenterede en moderne version af karakteren, modtog filmen blandede anmeldelser og formåede ikke at leve op til den originale films status som genredefinerende værk.

Den officielle beskrivelse af plottet  på den nye serie nævner, at en gigantisk teknologivirksomhed samarbejder med det lokale politi for at introducere en ny højteknologisk "betjent" til at bekæmpe stigende kriminalitet – en delvist menneskelig, delvist maskinel politimand.

Det er tydeligt, at den nye serie holder sig tæt op ad franchisens velkendte temaer om teknologi og magt. Men med Peter Ocko bag roret, kendt for sine finurlige og kreative produktioner som Pushing Daisies og Moonhaven, kan vi forvente en frisk og måske endda lidt mere filosofisk vinkel på den ikoniske historie. Ockos tidligere arbejde har ofte fokuseret på menneskets forhold til det ukendte, så det bliver spændende at se, hvordan han vil tackle et univers, der allerede er fyldt med teknologi, fremtidsscenarier og moraldilemmaer.

Det er endnu uvist, om den nye serie vil følge den oprindelige films plotlinje tæt eller bevæge sig i en helt ny retning, men én ting er sikkert: RoboCop er tilbage og klar til at tage kampen op mod fremtidens kriminalitet – denne gang på den lille skærm!

ANNONCE
Del

Seneste nyt