Connery

Apple Watch Ultra: Her er et stort fitness-ur!

Apple bejler til outdoor-folket

Ultra. Apple Watch. 
Den nyeste tilføjelse til verdens bedst sælgende ur-lineup, er et smartwatch der indbyder til eventyr og udforskning. 

Det nye ur har en række specifikationer, hvor tidligere modeller ikke kan følge med, og det er vigtigt, hvis man er langt fra civilisationen. 

ANNONCE
Apple Watch Ultra - Apple Watch Ultra: Her er et stort fitness-ur! Apple Watch Ultra

Certificeret til MIL-STD 810, er det en sag der kan holde til en del tæsk - og det forholder sig operationelt på temperaturer mellem -20 og 55 graders varme.

Apple Watch Ultra er indrammet i en urkasse af titanium, med et ridseresistent glas i safirkrystal - et træk der er hentet fra den mere traditionelle urmager-tradition.  Inde under krystalglasset gemmer uret på den mest lysstærke Apple Watch-skæm nogensinde (Op til 2000 nits i peak - dobbelt så meget som et traditionelt Apple Watch). 

ANNONCE
Apple Watch Ultra programmerbar knap - Apple Watch Ultra: Her er et stort fitness-ur! Apple Watch Ultra programmerbar knap

Batteritiden er også Ultra, den bedste batteritid blandt Apple Watches lyder nu på op til 36 timer ved normalt brug, og en energisparende funktion (lanceres senere på året) kan forlænge batteritiden op til 60 timer per opladning. 

Fordi Apple Watchet har en større overflade, er det blevet muligt at bygge en sand informationsbombe af et watchface: Urskiven har indbygget kompas og kan håndtere op til 8 komplikationer. 

Uret har flere og bedre indbyggede mikrofoner og også bedre højttalere. 

Det vigtigste værktøj i Ultra-uret, er ifølge Apple selv en ekstra programmerbar trykknap, der kan indstilles til den specifikke brugers behov. 

GPS'en i uret er den mest nøjagtige i et Apple Watch til dato. 

Der er bygget et væld af nye avancerede sportsfunktioner ind i watchOS 9, som uret kører på. 

ANNONCE
Apple Watch Ultra - Wayfinder urskive - Apple Watch Ultra: Her er et stort fitness-ur! Apple Watch Ultra - Wayfinder urskive

For de eventyrlystne giver det endnu flere muligheder for at benytte uret som et aktivt værktøj. 

Rutepunkter fra kompas er en hurtig og praktisk måde at markere en placering eller et interessepunkt på - direkte i appen. Brugerne kan placere et rutepunkt ved at trykke på knappen Handling eller ikonet for Rutepunkter fra kompas. Rutepunktet kan redigeres ved at trykke på det ikon, der vises. Komplikationen for Rutepunkter fra kompas opdateres dynamisk i realtid med både rutepunktets retning og den omtrentlige afstand.

Find tilbage-funktionen bruger GPS-data til at lave en rute, som viser, hvor brugeren har været. Dette er nyttigt, hvis man farer vild eller bliver desorienteret og har brug for hjælp til at finde vej tilbage. Den kan også automatisk slås til i baggrunden, når brugeren befinder sig et øde sted. Med et enkelt tryk på knappen Handling kan brugerne hurtigt markere et rutepunkt fra kompas, starte Find tilbage-funktionen eller se Find tilbage-ruten. En sirene på 86 dB kan bruges til at tiltrække opmærksomhed i nødsituationer, hvis en bruger farer vild eller kommer til skade. Den unikke lydsignatur inkorporerer to skiftende mønstre, der kan gentages i op til flere timer. Det første mønster signalerer problemer, mens det andet efterligner det universelt anerkendte SOS-mønster.

ANNONCE
Apple Watch Ultra nat-tilstand - Apple Watch Ultra: Her er et stort fitness-ur! Apple Watch Ultra nat-tilstand

En række forskellige ur-remme er udviklet til forskellige typer af brug:
Trail Loop-remmen er udviklet til atleter og løbere - og udført i et vævet tekstil, som gør den til den tyndeste Apple Watch-rem til dato. 

Alpine Loop-remmen er sammenvævet af to integrerede lag, der gør syninger overflødige - her justeres uret ved hjælp af løkkerne der er dannet af det øverste lag. 

Ocean Band-remmen. Udviklet til, jep du gættede det: Vandsport og dykning. I essensen en "Gummi"-rem, udført i fleksibelt fluorelastomer, der sikrer en fast pasform - også oven på en våddragt. 

Apple Watch Ultra - Pris og tilgængelighed

Apple Watch Ultra er tilgængeligt i butikkerne fra 23. september 2022

  • Den vejledende salgspris i Danmark lander på 7.799 kroner. 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce