Connery

Verdenspremiere: Skoda Elroq rammer Danmark med priser fra 249.995 kr.

Skoda går all in med deres nyeste el-SUV, Skoda Elroq, og nu er den landet i Danmark til en startpris på 249.995 kr. - klar til bestilling for dem, der vil være med fra starten. Den kompakte Elroq 50 er klar til at tage kampen op mod konkurrenterne, og med både plads, rækkevidde og teknologi bliver den et friskt bud på en budgetvenlig elbil til familien.

Der er mange bud på, hvad der får danskerne til at springe til elbiler, men med Elroq mener Skoda altså, at de har ramt plet. Som direktør for Skoda Danmark, Thomas Bruun, udtrykker:
"(Skoda Elroq) kan få mange danskere, som har tøvet med at skifte til en elbil, til at tage springet, fordi det nu er langt mere økonomisk overkommeligt."

ANNONCE
Skoda Elroq - Verdenspremiere: Skoda Elroq rammer Danmark med priser fra 249.995 kr. Skoda Elroq

Næsten lige så rummelig som storebror Enyaq

Selvom Elroq er mindre end storebror Skoda Enyaq, er det ikke på pladsen, at du mærker forskellen. Den er 161 mm kortere, men har samme akselafstand på 2.765 mm. Det betyder, at du stadig har masser af kabineplads at boltre dig på. Det mest iøjnefaldende er bagagerummet, hvor Elroq med sine 470 liter stadig kan prale af det største bagagerum i sin klasse - det er ikke Enyaqs 585 liter, men det burde dække de fleste familiers behov til både ungernes sportstasker, weekendgrejet og det obligatoriske Ikea-rush.

Lineup - fra praktisk til power
Elroq kommer i flere varianter, der matcher forskellige behov. Den prisvenlige Elroq 50 er udstyret med et 55 kWh batteri (52 kWh netto), der giver dig en rækkevidde på op til 370 km (WLTP) - rigeligt til hverdagen og weekendture. Med 170 hk under hjelmen, en topfart på 160 km/t og mulighed for at trække 1.000 kg på krogen, er det en bil, der dækker de flestes behov.

ANNONCE
Skoda Elroq - Verdenspremiere: Skoda Elroq rammer Danmark med priser fra 249.995 kr. Skoda Elroq

Har du brug for lidt ekstra muskler, så er Elroq 85 løsningen. Her får du et 82 kWh batteri (77 kWh netto) med en rækkevidde på op til 560 km, 286 hk og en topfart på 180 km/t - perfekt til dig, der vil have lidt ekstra under foden. Med lynladning kan du nå fra 10 til 80 procent batteri på 28 minutter (med op til 175 kW DC), så du slipper for lange pauser på ladestanderen.

Og hvis du er på jagt efter noget, der virkelig skiller sig ud? Elroq 85 First Edition starter fra 374.995 kr. og kommer i et begrænset antal med masser af unikke detaljer - 21” Vision-alufælge, LED Matrix-forlygter og et eksklusivt First Edition Lodge-interiør med orange seler. Den er ikke tilgængelig via Skodas bilkonfigurator, så du må tage fat i din lokale forhandler for at få fingrene i den.

ANNONCE
Skoda Elroq - Verdenspremiere: Skoda Elroq rammer Danmark med priser fra 249.995 kr. Skoda Elroq

Design: Skoda's nye Tech-Deck Face
Elroq er den bil som viser fremtiden for Skodas designretning. Fronten prydes af det nye Tech-Deck Face, som er en moderne fortolkning af den klassiske Skoda-kølergrill. Ribberne er smidt ud til fordel for mørkt glas, der gemmer bilens sensorer, og forlygterne er designet til at strække sig hele vejen ind i forskærmene.

Det klassiske Skoda-logo har også fået en makeover - nu står Skoda skrevet med store bogstaver på både front og bagklap, mens logoet kun optræder diskret på fælgene i et minimalistisk 2D-design. Det ser ret skarpt ud - i hvert fald på billeder.

ANNONCE
Skoda Elroq - Verdenspremiere: Skoda Elroq rammer Danmark med priser fra 249.995 kr. Skoda Elroq

Teknologi
Elroq er pakket med gode løsninger, som Travel Assist, der gør kørslen nemmere og mere sikker.

Adaptiv fartpilot, vognbaneassistent og parkeringssensorer sørger for, at du kan slappe lidt mere af bag rattet. Samtidig optimerer Predictive Adaptive Cruise Control dit energiforbrug ved at tilpasse hastigheden til ruten, og Speed Assist sikrer, at du holder dig inden for hastighedsgrænserne ved hjælp af trafikskiltegenkendelse og GPS.

Fygter du parallelparkering? Med Remote Park Assist kan du bare styre bilen fra din telefon og lade den gøre arbejdet. Og hvis du vil have endnu mere avancerede funktioner, så er der også Trained Parking, som lader bilen huske dine yndlingsparkeringspladser og klare manøvren selv.

ANNONCE
Skoda Elroq - Verdenspremiere: Skoda Elroq rammer Danmark med priser fra 249.995 kr. Skoda Elroq

Hvornår kan du opleve den i virkeligheden?

Elroq får danmarkspremiere på eCarExpo i Bella Center fra den 25.-27. oktober 2024. Hvis du vil se bilen med egne øjne og mærke, om den er noget for dig, er det stedet at starte.

De første Elroq'er ruller ud til de danske kunder i foråret 2025, så der er god tid til at få en prøvetur.

ANNONCE
Del

Seneste nyt