Connery

Test: Shure Aonic 50 - støjreduktion fra scenekanten

Shure rammer plet med deres første headset der ikke er rettet mod lydfolk og musikere

5 ud af 6 stjerner

Shure har gennem årtier været et kendt mærke for lydfolk og musikere, og har du gået til koncerter, har du uden tvivl nydt godt af fabrikantens produkter. 

Nu har man hos Shure kastet sig ud i et lave lydprodukter til den kræsne forbruger, den kræsne hifi-entusiast vil i forvejen muligvis kende til mærket, da de professionelle hovedtelefoner har haft det med at finde sin vej til de områder. 

Men det første rigtige indstik fra Shures side er en trådløs hovedtelefon med aktiv støjreducering - et produkt med stor konkurrence i form af de støjreducerende regenter fra Sony og Bose. Det har dog ikke afholdt Shure fra at køre de helt store armbevægelser i sving, under skabelsen af Shure Aonic 50. 

ANNONCE
Klassisk design i høj kvalitet - Test: Shure Aonic 50 - støjreduktion fra scenekanten Klassisk design i høj kvalitet

Man får lyst til at drage en parallel til biler, når det kommer til beskrivelsen af Shures headphones. Mens Sony WH-serien er den japanske Toyota, hvor teknologien og innovationen driver værket - og Bose er den konservative og driftsikre folkevogn - så er Shures støjreducerende headphone mere en moderne muskelbil. De er sjove og slagfaste - og oplevelsen kommer i første række. Det betyder dog ikke, at den halter tilbage på teknologien, for den aktive støjreducering er god og omsluttende - og især god på flylarm-frekvenser. I mellemtiden har Sony dog nogle flere high-tech-features, mens Shure sparker igennem på hårdføre materialer.

Shures kærlighed for musik skinner igennem i deres Aonic 50 headphones, og det karakteristiske design med store bastante ørekopper og en solid metalbøjle med velpolstret hovedbånd, har helt klart en audiofil appeal. 

ANNONCE
Let tilgængelige fysiske knapper - Test: Shure Aonic 50 - støjreduktion fra scenekanten Let tilgængelige fysiske knapper

Lyden er god og ganske afbalanceret - det her er ikke et gumpetungt bas-headset. Det har en ret detaljerig lydprofil, der giver en god oplevelse - især for et støjreducerende sæt. 

Selve betjeningen er helt ligetil. Alle knapperne er placeret som fysiske trykknapper på den højre side, og er lette at finde og betjene - touch-interface er der ikke noget af - men til gengæld er der USB-C opladning og en dedikeret analog port til det medfølgende 2.5mm jack-kabel. 

 

Støjreducering på to niveauer

Shures støjreducering trækker på erfaringerne fra musikbranchen, og designet er hentet ind fra Shure Aonic 215, der benyttes til on-stage in-ear monitorering. 

Shure holder det simpelt og praktisk - den aktive støjreduceringg sker på to niveauer, en komplet støjreducering, der lukker godt ned for hele verden omkring dig - og en omgivelses-tilstand, der skruer ned for støjen, men lader klare lyde i din nærhed gå rent igennem. 

Begge tilstande er tilgængelige på en fysisk sliderknap, der med en meget taktil fornemmelse, fortæller dig om indstillingen er faldet i hak. 

ANNONCE
Støjreduceringen er hentet fra Shures on-stage produkter - Test: Shure Aonic 50 - støjreduktion fra scenekanten Støjreduceringen er hentet fra Shures on-stage produkter

Trådløs i 20 timer

Shure Aonic er trådløs via bluetooth og understøtter aptX codecs, sammen med LDAC AAC og SBC. Den trådløse afspilning fortsætter i op mod 20 timer på en opladning - det er rigtigt pænt og ret konkurrencedygtigt.

Der er selvfølgelig knapper der lader dig besvare opkald, direkte fra hovedtelefonen, når den er forbundet med en smartphone. 

ANNONCE
Shure Aonic 50 - Test: Shure Aonic 50 - støjreduktion fra scenekanten Shure Aonic 50

Shure Aonic 50 er et sæt virkelig gode støjreducerende headphones - der sætter sin lid på at give den bedste lydoplevelse i kategorien. Og mens smag er forskellig, synes jeg at Shure rammer inden for skiven. Det er ret imponerende for et første forsøg. 

Hvis du er ude og lede efter et støjreducerende headset, bør du tage Shure med i overvejelserne - på lige fod med Sony og Bose. Prismæssigt er Shure Aonic 50 i skrivende stund i et yderst konkurrencedygtigt leje - på lige under 2.500 kroner. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt