Connery

ROCCAT Leadr [Test]

Roccats seneste skud på stammen er en fortræffelig god gamermus

5 ud af 6 stjerner

Mange gamere er altid på jagt efter den bedste mus. Men ud over at det begreb er dybt subjektivt, og oftest afslører en vis brand-forkærlighed, så er der altså også vidt forskellige mus, til vidt forskellige gamere. (Det kan du i øvrigt læse mere om her).

Det seneste skud på stammen fra tyske ROCCAT, er en mus der har fået navnet Leadr, formentlig afledt af 'leader'. Som så mange andre gamernavnegivede gadgets, spilles der selvfølgelig på vindermentaliteten. 

ANNONCE
ROCCAT Leadr [Test]

Features

ROCCAT Leadr er en slags næste generations trådløs mus. Altså en trådløs gamermus. Den gør brug af firmaets varemærkede Owl-Eye sensorteknologi (Pixart 3361 Optisk sensor). Det giver musen en ret imponernde DPI-range, der spænder fra 100 til 12.000 DPI. 

Leadr føles akkurat lige så responsiv som en kablet mus, en feature der formentlig skyldes en kombination af teknologien, og valget om at musens medfølgende ladestation (Der er en lodret plade, som stilles ved siden af gamersetuppet - se billedet), har fået en meget synlig tilstedeværelse, i det tiltænkte setup. Signalfrekvensen er bragt til 1000Hz, og batteritiden lyder på 20 timer - og de to ting tilsammen, sørger for at man som gamer ikke kommer til at mærke lag, i de første mange gamertimer per opladning. 

Altså er den grundlæggende teknologi for musen, helt på plads. 

Så har vi selvfølgelig en masse lysgejl, i form af RGB-oplyst mus og ladestation, der fuldt ud kan modificeres via den medfølgende Roccat Swarm software. 

ANNONCE

Det vigtigste ved Leadr, er den brede anvendelighed. Musen er blevet udstyret med hele 14(!) programmerbare knapper, og alle knapperne er strategisk og ergonomisk godt placeret - det er et kæmpe skridt op til alle dedikerede MOBA og MMO-gamere, der har brug for masser af hotkeys og scriptkeys lige ved hånden. Faktisk har jeg kunnet få plads til hele min DPS-rotation i WoW, uden at brække mine fingre - det er en fantastisk upgrade i mit gaming-univers. Men den er MOBA og MMO-anvendelig, uden at blive total ubrugelig til FPS-spil, selvom jeg nok ville foretrække en mindre knap-tung sag, til en dedikeret FPS-oplevelse.

Materialekvaliteten er der heller ikke noget at sætte fingre på, og det oplyste Titan scroll-wheel er absurd tilfredstillende at trille afsted med. 

Hvis ikke man har plads på skrivebordet, kan ladestationen fjernes som mellemled, og så indsætter man bare kablet i musen, og bruger den som kablet i stedet. Easy as that. 

ANNONCE
ROCCAT Leadr - Specs og pris
  • ROCCAT® OWL-EYE optisk sensor, markørnøjagtighed med 12.000 dpi
  • Trådløs optik: signalfrekvens på 1000 Hz + 20 timers batteri
  • Opladningstation med statusindikator
  • RGB-lys: lyssystem, der kan tilpasses med 16,8 millioner farver
  • 14 knapper
  • 2D-Titan-hjul.
  • 32-BIT-Processor til makroeksekvering
  • Gratis software: Roccat Swarm

Pris: 1.179,- kroner

ANNONCE
Del

Seneste nyt