Connery

HP's nye Virtual Reality rygsæk skal hjælpe med at simulere bosættelser på Mars

Virtual Reality lyder meget sjovere uden besværlige kabler!

Virtual Reality er stadig i sin spæde start. Det betyder selvfølgelig ikke, at det ikke er sjovt. Du ved at det fungerer, men også at det har sine begrænsninger, især hvis du har leget med enten Oculus eller PS VR. 

Ud over de massive systemkrav, er der også et par ret åbenlys begrænsninger når det kommer til kabler og sensorer. Hvis et VR-headset er koblet op til en stationær maskine, lever man konstant med risikoen for at rykke lortet på gulvet. 

Det er en problemstilling, som mange arbejder på - og en af de virksomheder der har fremstillet en løsning er HP. 

ANNONCE

HP har nemlig lanceret verdens første VR "rygsæk", primært målrettet virksomheder. 

HP Z VR Backpack hedder monsteret, der er udstyret med NVIDIA® Quadro® P5200 med 16 GB hukommelse3 og Intel® Core i7 vPro processor. Det er godt begyndt. Maskinen virker ret cool - den kommer med en rygsæk-agtig bæresele, og dockingstation - og man kan altså både bruge den som rygsæk og stationær maskine, which is nice. Især når man tænker på at den vejledende pris lyder på 3.000 euro ex moms. (22.000 kroner). 

Prisen afspejler meget godt, at kittet er tiltænkt virksomheder. Ud over en Z VR Backpack, skal man i øvrigt også tilsætte kostprisen for et HTC Vive Business Edition kit (7.500 kroner) men så har man altså også et ret brugbart setup.

Med VR-kittet monteret, ligner men en Cyborg-agtig punk fra sci-fi skydespil, og sci-fi er ikke et helt dumt nøgleord. 

Foruden at være tiltænkt områder indenfor design, arkitektur, byggeri og medicinalindustrien, er kittet nemlig også optimalt til at simulere træningssessioner i risikofyldte områder. 

Og hvad er Mars, hvis ikke et risikofyldt område?

ANNONCE

Projekt Mars

Samtidig med lanceringen af VR-rygsækken, har HP nemlig offentliggjort det globale projekt HP Mars Home Planet i samarbejde med NVIDIA, Technicolor, Fusion, Autodesk®, Unreal, Launch Forth og Vive.

Samarbejdet skal skabe et globalt samarbejde online, som vil undersøge, hvordan en population på en million mennesker ville se ud på Mars gennem virtual reality.

“Med teknologi fra HP og deres partnere giver vi ingeniører, arkitekter, designere og studerende mulighed for at forudse og løse de problemer, som vi vil møde, hvis vi vil en dag vil bo på Mars.” siger Gwen Coble, director, Workstations, Thin Clients, Retail Solutions and Immersive Computing, EMEA, HP Inc.

Projektet kigger i krystalkuglen frem til 2030 og til en tid i fremtiden, hvor der bor og lever familier og samfund på Mars. Målet med projektet er at engagere kreative sjæle til at løse nogle af problemerne i forhold til urbanisering af den røde planet. Resultat vil være, at folk her på jorden gennem VR opleve, hvordan livet på Mars potentielt vil tage sig ud.

Det er muligt at deltage i HP Mars Home Planet missionen og påbegynde den første fase ved at besøge HPs hjemmeside hp.com/go/mars

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce