Connery

PlayStation VR2: Her er hvad vi ved om Sonys næste runde Virtual Reality

PlayStation 5 er formentlig klar med VR i det nye år

Virtual Reality er stadig lidt af en gaming-niche, men mange producenter satser hårdt på teknologien, der på få år har gennemgået en kæmpe udvikling - og en af dem der virkelig satser på VR-gaming er selvfølgelig PlayStation. 

Mens deres første VR-sæt, der udkom til PlayStation 4, allerede på lanceringstidspunktet, var en smule bagud på dets performance i forhold til konkurrenterne, var det stadig en underholdende gadget - der om ikke andet viste potentialet for Virtual Reality-gaming på konsoller. 

PlayStation 5 er selvfølgelig et helt andet dyr end forgængeren - og den dedikerede gaming-maskine er uden tvivl i stand til at levere en endnu bedre spiloplevelse end forgængeren - også i VR. 

Tidligt i 2022 delte Sony deres første små brødkrummer om deres planer for VR, og i løbet af årets er der løbende dukket små nye informationer op - i midten af december udgav PlayStation en video, der opsummerer de mange forskellige informationer - til et PlayStation VR2-kit, der faktisk ser ganske lovende ud: 

PlayStation VR2 kommer til at bestå af et VR-headset og et sæt nyudviklede controllere, der tilsammen skal forsøge at løfte oplevelsen til næste generation. 

ANNONCE
PS VR2 - Afsløringsvideo

Headsettet udstyres med to små OLED-skærme - et til hver øje, med en opløsning på 2000x2040 pixels på hver skærm - der sammenlagt giver mulighed for 4K opløsning og med en skærmhastighed der går op til 120 Hz. 

Inde i headsettet er der også implementeret øje-tracking teknologi, som skal hjælpe til at give spilleren en mere flydende opløsning: Teknologien der stadig ikke er forholdsvis udpenslet, skulle blandt andet være i stand til at forebygge svimmelhed - noget der har vist sig at være en stor udfordring for visse personer, der prøver kræfter med virtual reality. 

Den indvendige eye-tracking betyder også, at man dropper at have et eksterne kamera, og bevægelserne registreres altså af sensorer i selve headsettet, kombineret med fire kameraer placeret på ydersiden - hvilket gør opsætningen en smule mindre smertefri. Desuden er der indbygget 3D Audio - som selvfølgelig er en vigtig dimension i VR-oplevelsen. 

De nye VR2-controllere annoncerede PlayStation tidligere på året - de har fået navnet PS VR2 Sense - og gør brug af samme adaptive trigger-teknologi, som PlayStation 5's DualSense controller

På nuværende tidspunkt er der allerede annonceret et væld af kommende PS VR2-spil, de mest prominente er Horizon Dawn-spinoff 'Horizon Call of The Mountain', Among US VR og Resident Evil Village. 

Hverken pris eller lanceringsdato er annonceret for PS VR2, men rygter vil lyde, at Sony planlægger at lancere i løbet af første halvdel af 2023. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt