Connery

Ferrari-iværksætteri i Danmark?

Ville du kaste dig ud i iværksætteri, hvis de rigtige forhold blev foræret? Muligheden er der nu.

Ferrari-iværksætteri i Danmark?

Iværksætteri har hen over de seneste års tid, fået sig en ret speciel status for unge... Og det er klart at tanken om at blive den næste datingmillionær eller golfboldsælger trækker, for vi hører hele tiden om hvor fedt det er. Men al rockstar-attitude og Jeppe K-stil sat til side, så kræver det en helt speciel indstilling at starte en virksomhed op, og endnu mere arbejde at skabe en succesfuld virksomhed.

Det nye initiativ "Tre to en nu", har til formål at give tyve målrettede mennesker, mulighed for at få den bedste start. Der bliver lejligheder til rådighed, man får adgang til at trække på over 50 ekstremt dygtige mentorer, og det eneste man skal betale for det, er at knokle i to måneder, for sin egen drøm.

ANNONCE
Ferrari California, måske? - Ferrari-iværksætteri i Danmark? Ferrari California, måske?

Ferrari-iværksætterne

Jonathan Løw, der er en af kræfterne bag det nye koncept, og serieiværksætter, fortæller om et fænomen han oplevede i Silicon Valley:
Der var en række unge gutter, der blev benævnt "Ferrari-iværksætterne". De besøgte rigmænds huse, ringede på og spurgte, om indehaveren af huset snart skulle på længere ferie, jordomrejse etc. Hvis det var tilfældet, spurgte de disse rigmænd, om de ikke måtte låne deres hus i den periode, flytte ind og starte virksomheder.

Når/hvis de fik et ja, det gjorde de ganske ofte, kørte de derefter ned til den lokale Ferrari-forhandler og fortalte, at nu skulle de flytte ind hos "Rigmand X" og sætte iværk - og de ville gerne køre rundt i stil. Ferrari-forhandlerne ville så ganske ofte stille en bil til rådighed, og disse unge, uprøvede og fattige iværksættere kunne nu virkelig leve og køre i stil... og starte firmaer ikke mindst.

ANNONCE

Den danske model

Ferrari-iværksætterne havde held til at skubbe deres virksomheder igang, ikke mindst fordi de havde drive, men også fordi de satte sig selv i nogle rammer, der muliggjorde at de kunne arbejde koncentreret med deres projekter. 

Det danske tiltag Tre to en nu, stiller ikke Ferrarier til rådighed, men der bliver gjort noget for at skabe gode rammer. Rammerne der er sat op, er tre lejligheder, til rådighed i to måneder kvit og frit, rundt om i landet. De 20 heldige får også mulighed for at trække på over 50 mentorer under forløbet, også uden beregning.

ANNONCE

Hvem vil sætte to måneder af til sådan et projekt?


Vi har kontaktet et par af de tilmeldte, og spurgt dem: 
Hvorfor har du meldt dig til "Tre, to, en - nu!"?

Henrik Vindfeldt, 22 år, driver virksomheden Creative Lions (clions.dk)

Jeg har brug for at udvide mit netværk. På nuværende tidspunkt kender jeg meget få iværksættere - ikke blot virksomhedsejere - men rigtige iværksættere. Nogle som er sultne på samme måde som jeg er. Nogle som gerne vil skabe noget, hjælpe forbrugerne eller gøre verden til et bedre sted. Jeg mener på samme tid, at jeg i et iværksætterteam kan bidrage med rigtig meget.

Oscar, student anno 2014 - opstartende iværksætter.
 
Jeg har meldt mig til projektet, da jeg tror på, at man selv er gennemsnittet af de fem mennesker, man bruger mest tid sammen med. Ved at have 50 store mentorer et telefonopkald væk, samt at omgive mig med ligesindede ivrige iværksættere dag og nat, tror jeg på, at jeg kan løfte mig selv til et endnu højere niveau indenfor iværksætteri.

Alexander Gotfredsen, Bachelor i markedsføring og kommunikation.
 
Jeg blev færdig med min bachelor i marketing og kommunikation her til sommer, og nu vil jeg starte en virksomhed. Jeg har meldt mig til, da det er en rigtig god mulighed for at gøre noget, som jeg allerede har bestemt mig for. Hvis man vil starte en virksomhed, er det afgørende at have et stærkt hold
 

Nicklas Seeberg, driver sitet Basketnation.dk
Jeg har ansøgt om at blive en del af tre-to-en,nu fordi jeg ser projektet som en kæmpe mulighed for at opnå min drøm - Iværksætter på fuldtid. Det at finde personer med samme drive, passion og loyalitet er meget svært selvom man har et godt netværk. Du skal samtidig også helst finde nogle der besidder andre kompetencer end du selv gør, så man kan samle et team der står stærkt på alle fronter. I det her projekt er rammerne der allerede. Derfor er det bare op til mig, og resten af gruppen at skabe et iværksætter kraftværk der er klar til at sparke røv! Derfor håber jeg på at blive valgt til tre-to-en,nu!

Mads Lauridsen, arbejder med markedsføring og salg.
Jeg synes projektet lyder enormt spændende, da man møder andre iværksætter, som virkelig brænder for at starte noget op, og som er villig til at ofre noget, for at få succes. Det tror jeg er afgørende for, at en ny virksomhed kan få succes. Dernæst vil det helt klart give et boost, at man har så mange mentorer man kan trække på, f.eks. kan man få sparring fra specialister inden for  PR, SEO, konceptudvikling, regnskab osv.. Jeg tror også 2 måneder er en fin tidshorisont til at skabe et fundament for en potentiel succesfuld virksomhed.

ANNONCE

Tilmeldingsfristen er 5. september 2014. Hvis du er blevet fanget af idéen, kan du læse meget mere her: Tre-to-en.nu

Del

Seneste nyt