Connery

Undgå ferietyveri: Danskere gemmer deres telefon det samme sted når, de er ude at bade på stranden.

Hvis ikke vil servere din dyre smartphone til lommetyven bør du overveje andre løsninger...

Sommerferien er langt om længe ved være på plads for de fleste danskere, og mens vejrudsigten lige nu ikke varsler om alt for gode stranddage på den danske horisont, er der også mange der er ved at pakke taskerne til varmere himmelstrøg. Med telefonen på pakkelisten selvfølgelig. 

Brugt-smartphone forhandleren Swappie har netop været ved at afdække danskernes mobilvaner ved stranden og i andre feriesituationer - og vi andre kan lære lidt af gennemsnitsdanskeren, hvis vi skal gøre noget anderledes for ikke at spille ind i lommetyve og for megen mobilafhængighed på ferien. 

ANNONCE

De fleste gemmer telefonen i tøjet

Halvdelen af danskerne gemmer deres smartphone i tøjet, når de er ude og bade. Det gør det til det mest populære gemmested, men også et af de mest oplagte steder for en telefontyv at gå på rov. Hvis du vil være lidt mere kreativ og sikker, kan du overveje nogle af de mere utraditionelle gemmesteder.

Geniale (og lidt skøre) gemmesteder

Har du små børn med på stranden, kan du pakke din telefon og nøgler ind i en ren ble. Det er nok de færreste, der vil rode rundt i en ble, og det kan derfor være en sikker løsning. Et andet, men mindre brugt alternativ, er at tage telefonen med i vandet i en vandtæt beholder. Kun én procent af de adspurgte vælger denne metode, men det kan være en god idé, hvis du vil have din telefon med dig hele tiden.

Telefonen er vigtigere end flyet

Undersøgelsen viser også, hvor afhængige vi er blevet af mobilerne. Hele 58 procent ville hellere misse deres fly end at miste deres telefon. Jeppe Olsen, marketing manager for Swappie Danmark, forklarer: ”Hele vores liv udspringer mere eller mindre fra vores telefoner i dag. Og selvom det kan ødelægge eller forsinke en ferie at misse et fly, så er det mere personligt at miste telefonen. Også når ferien er slut igen.”

Dårligt vejr eller ingen smartphone?

DMI forudsiger en relativt regnfuld juli - skuffende for de mange danskere, der planlægger at holde sommerferie herhjemme. Undersøgelsen viser, at 66 procent af de adspurgte hellere vil undvære deres telefon i en uge end at have dårligt vejr på deres sommerferie. Så selvom telefonen er vigtig, så er en solrig sommerferie endnu vigtigere.

Pas på telefonen i vandet

Hvis du har oplevet at tabe din telefon i vandet, er du ikke alene. 30 procent af de adspurgte har tabt deres telefon i havet, poolen, en sø eller en vandpyt. Det er en stor risiko, og derfor er det vigtigt at tænke over, hvordan du bedst beskytter din telefon, når du er ude og bade. Eller også skal du bare være skarp på at anskaffe en smartphone med en fornuftig IP-rating for vandtæthed.

Hvad gør danskerne med deres telefon, når de bader?

  • 50 procent gemmer den i tøjet
  • 17 procent sørger for, at nogen de kender, bliver ved den
  • 16 procent tager den slet ikke med
  • 1 procent tager den med i vandet i en vandtæt beholder
  • 15 procent tager aldrig ud at bade
ANNONCE

Praktiske tips til beskyttelse af din telefon

  • Vandtæt beholder: Investér i en god vandtæt beholder, hvis du vil tage din telefon med i vandet.
  • Skjult gemmested: Overvej kreative gemmesteder som en ren ble eller et andet usædvanligt sted.
  • Efterlad telefonen hjemme: Hvis du ikke har brug for din telefon på stranden, kan det være en god idé at lade den blive hjemme.
     
ANNONCE
Del

Seneste nyt