Connery

Mercedes-AMG ONE skriver historie: Første gadelovlige bil under 6:30 på Nürburgring

Mercedes-AMG ONE har gjort det igen! 

Den 23. september blev den første gadelovlige bil nogensinde til at klare Nürburgrings legendariske nordsløjfe på under 6:30 minutter. Med Maro Engel bag rattet blev den 20,832 km lange bane gennemført på 6:29.090 minutter, og det slår bilens egen rekord fra 2022 med fem sekunder.

ANNONCE
Mercedes AMG - Mercedes-AMG ONE skriver historie: Første gadelovlige bil under 6:30 på Nürburgring Mercedes AMG

I næsten to år har Mercedes-AMG ONE holdt rekorden for gadelovlige biler på Nürburgring, siden de i oktober 2022 slog den daværende rekord med hele otte sekunder. Men den 23. september skete det altså igen - under ideelle forhold.

"For to år siden var forholdene ikke ideelle, og dele af banen var stadig lidt fugtige. Vi vidste, at vi kunne gøre det endnu bedre, og det ville vi gerne vise. Mange tak til hele holdet fra Affalterbach for den tillid, de har vist mig. Det var en stor fornøjelse og ære at kunne køre denne rekordomgang med så unik en bil," udtaler Maro Engel, Mercedes-AMG brandambassadør.

Med perfekte vejrforhold på 15 grader i luften og 20 grader på asfalten var betingelserne optimale. På sin tredje omgang satte Engel rekordtiden - klokken præcis 18:56.

Formel 1-teknologi i gadelovlig bil

Det, der gør Mercedes-AMG ONE så unik, er dens Formel 1-inspirerede hybridteknologi. Bilen har en 1.063 hestekræfter kraftig motor, bestående af en forbrændingsmotor og hele fire elmotorer. Sammen med en topfart på 352 km/t og et 8,4 kWh batteri, der lynhurtigt kan oplades under opbremsninger, er der ikke meget, der kan røre den.

Det er en teknologi, der gør det muligt for føreren at tilpasse sin kørsel, så kræfterne genvindes under bremsning og frigives, når det virkelig gælder - præcis som i Formel 1.

Selvom du måske drømmer om at få fingrene i denne rekordbil, så skal du være hurtig. Mercedes-AMG ONE leveres kun i 275 eksemplarer, og med den slags resultater er det nemt at se hvorfor.

ANNONCE
Del

Seneste nyt