Connery

Studentervognskørsel er en helt speciel oplevelse - også for chaufførerne

Når vi taler om studentervognskørsel, tænker de fleste straks på festglade studenter, høj musik og en endeløs strøm af dåseøl. Men vi glemmer ofte dem, der faktisk sikrer, at hele festen kan rulle derudad - nemlig chaufførerne.

For chaufførerne er det ikke bare et festligt job, men en chance for at dele nogle af de mest uforglemmelige øjeblikke i studenterlivets finale. Vi har talt med erfarne chauffører fra Studentr.dk om deres bedste oplevelser og tips til de kommende studenter.

"Please don’t take my man"

For en chauffør hos Rubbertruck var hans allerførste tur som selvstændig en oplevelse, der blev lige dele sjov og følelsesladet. Efter næsten et års arbejde på at bygge sin egen studentervogn, som hans kone kærligt havde døbt "Jolene" - fordi det massive tidsforbrug stjal ham fra familien - blev indsatsen belønnet på en helt særlig måde:

"På vores allerførste stop, på min allerførste tur, spillede studenterne 'Jolene' over anlægget. Det var en sang, min kone havde sunget for sjov, fordi jeg brugte mere tid på vognen end på hende. At høre den sang blæse ud af højtalerne, mens glade studenter dansede rundt, var en oplevelse, der ramte mig lige i hjertekulen."

En uventet gave fra Bagsværd Kostskole

En anden tur med Bagsværd Kostskole i 2024 blev også en uforglemmelig oplevelse for en anden chauffør fra Rubbertruck. Selve dagen forløb perfekt, men det, der virkelig gjorde indtryk, kom efterfølgende.

"Studenterne sendte mig en promo-video som tak for en fantastisk dag. Det er ikke hver dag, man oplever, at en klasse går den ekstra mil for at sige tak. Det bekræftede virkelig for mig, hvor meget denne dag betyder for dem."

Et 30-personers kram i Stege

En anden chauffør mindes en tur med Vordingborg Gymnasium, hvor klassen, der primært bestod af piger, leverede en energi, der slog det meste:

"Vi sluttede midt på gågaden i Stege, hvor hele klassen krammede mig og min makker. Alle 30 piger! Det var et af de øjeblikke, der gør alle de mange timer bag rattet det hele værd."

Lyskæder og fest til midnat

SunCity-chauffører har også deres egne tips til at sikre en uforglemmelig dag. Deres bedste råd? Udnyt både de lyse og mørke timer:

"Start oppyntningen ved middagstid og planlæg at slutte ved midnat. Så får I glæde af både dagslyset og mørket, hvor vognens lys og musikken virkelig skaber stemning. Der er noget magisk ved at se bilen lyse op i natten."

Chauffører med festfremmende humør

Hos SunCity bliver chauffører og co-drivers ikke kun valgt for deres evner bag rattet, men også for deres evne til at skabe god stemning på vognen:

"Vores folk er ikke bare fagligt dygtige, de har også evnen til at løfte humøret. Ingen kedelige typer her! Selvfølgelig kan de skære igennem, hvis det bliver nødvendigt, men vi har aldrig haft problemer på nogen af de 130 ture, vi har kørt."

Glade studenter og stolte forældre

Noget, der altid gør indtryk på SunCity-chaufførerne, er de forældre, der møder deres festklare børn:

"Det er fantastisk at se de glade og stolte forældre, der står og venter på deres børn. Det er øjeblikke, man tager med sig længe efter dagen er slut."

Studentervognskørsel skaber minder for livet - både for studenterne og for de chauffører, der sørger for, at festen kører problemfrit. Så når det bliver din tur til at hoppe på vognen, så husk at nyde øjeblikket - og tak også chaufføren, der hjælper med at gøre dagen uforglemmelig. Mangler I stadig en vogn til dagen? Tjek udvalget af nogle af Danmarks bedste studentervogne og vognmænd på Studentr.dk.

ANNONCE
Del

Seneste nyt