Connery

Test: MSI Creator Z16 HX Studio

Stilfuld arbejdshest med 13. generation Intel processor og Geforce 40-grafik

5 ud af 6 stjerner

MSI er klar med en opgradering til deres heftige Creator-serie, der excellerer ved at være en pæn og kraftfuld laptop, med heftige specs, der både låner sig godt til kreative discipliner som blandt andet videoredigering og rendering, men også - takket være seriøse laptop-grafikkort: Til gaming. 

Som navnet antyder, er maskinen sat i verden for at appellere til 'Creators', og det kunne givetvis være det væld af influenter og youtubers, som man forestiller sig at MSI trækker samarbejder med - for også at nå det lag af voksne gamere og kreatører, som har økonomisk frirum, til at tage den udskrivning, som en maskine i denne kaliber koster. 

ANNONCE
MSI Creator Z16 HX Studio B13V - Specifikationer

Processor: Op til den nyeste 13. generation af Intel Core i9-13950HX-processor
Operativsystem: Windows 11 Home (MSI anbefaler Windows 11 Pro til erhvervslivet)
Skærm: 16" QHD+ (2560x1600), 16:10, berøringsskærm, 120 Hz opdateringshastighed, 100% DCI-P3 (typisk), IPS-Level panel
Grafik: NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU 8 GB GDDR6 (B13VGTO)
Hukommelse: DDR5, 2 slots, op til 64 GB
Lagringsplads: 1 x NVMe M.2 SSD via PCIe Gen5 x4
Webcam / Mikrofon: IR HD-type (30fps@720p) / Fire mikrofoner
Tastatur: Per-tast RGB-tastatur
Sikkerhed: Diskret Trusted Platform Module (dTPM) 2.0 / Fingeraftrykslæser / IR-webcam
Sensor: Ambient Light Sensor (omgivelseslyssensor)
Kommunikation: Intel Wi-Fi 6E AX211, Bluetooth v5.3
Lyd: 4 × 2W stereohøjttalere fra Dynaudio-system, 1 × lydkombojack, DTS Audio Processing, Hi-Res Audio Ready
Tilslutningsporte: 1 x Thunderbolt 4 / DP / USB Type-C (med PD-opladning), 1 x USB 3.2 Gen 2 Type-A, 1 x HDMI 2.1 (8K@60Hz / 4K@120Hz), 1 x SD Express Memory Card Reader, 1 x DC-in
Batteri/Adapter: 4-cellet, Li-polymer, 90Whr, 280W-adapter
Vægt/Dimensioner: 2.35 kg, 359(B) × 256(D) × 18.4(H) mm

ANNONCE
MSI Creator Z16 - Test: MSI Creator Z16 HX Studio MSI Creator Z16

Den nye toptunede maskine i MSI's Creator-serien hedder MSI Creator Z16 HX Studio B13V. 

På rigtig mange fronter læner den sig op af MSI Creator Z17, som jeg kiggede nærmere på i vinteren, men med et par ret vigtige forbedringer. 

Creator Z16 er kommer nemlig med den nye 13. generation af Intels Core i9-processor med hele 24 processorkerner, og en konvertering i grafikken, der her byder på et Nvidia GeForce RTX 4070 grafikkort. 

ANNONCE
MSI Creator Z16 - Test: MSI Creator Z16 HX Studio MSI Creator Z16

Som navnet antyder, har vi at gøre med et 16" display, der leverer en 16:10 ratio, og en 2560x1600 pixels (QHD+) opløsning. 

Hvis du spørger MSI, er dette det bedste Windows-alternativ til en Macbook Pro - og hvis du spørger mig, vil jeg gerne tilslutte mig og sige, at det er et meget kompetent bud, som selvfølgelig også er op til dig, i hvorvidt du sætter mest pris på MSI's design og funktioner, eller hælder til andre sider. 

ANNONCE
MSI Creator Z16 - Test: MSI Creator Z16 HX Studio MSI Creator Z16

Creator Z16 fra MSI bygger videre på den etablerede designretnning fra Creator-serien, med en stilrent kabinet der er udarbejdet i et unibody-design i alulegering, med en månegrå finish på overfladen. Maskinen holder sig en højde på 18,4 millimeter - men det er på ingen måder en "letvægtsmaskine" - med en vægt på 2,35 kg, er der en vis substans i laptoppen, som for kendere afslører, at der lurer et bæst under den polerede underflade. 

Det understreges selvfølgelig af MSI's ikoniske dragelogo på låget - men også af nogle heftige køleporte på laptoppens underside og bagside. 

Videre på udstyrsfronten finder vi også - for en laptop - virkelig vellydende integrerede Dynaudio-højttalere, og et solidt tastatur med kredit til Steelseries.  

ANNONCE

Heftig performance
Creator Z16 er skabt til at være en transportabel arbejdshest, og det er den så absolut. Intels seneste version af high-end processoren Core i9-13950HX er et vanvittigt bæst, der gør tidligere processorer til skamme, med hele 24-kerner - 8 performance-kerner og 16 til effektivitet. Effektivitetskernerne hjælper med at løfte baggrundsprocesser og det gør en kæmpe forskel, når du bruger tinge programmer som Adobe Premiere Pro, hvor renderingstiden bringes betragteligt ned. Samtidig gør det også laptoppen til et smart valg, hvis du eksempelvis ønsker at optage eller streame dit gameplay til Twitch eller Youtube mens du gamer. 

ANNONCE
MSI Creator Z16 - Test: MSI Creator Z16 HX Studio MSI Creator Z16

Skærmen, True Pixel-displayet, kunne være et kapitel for sig - hvis jeg var grafiker. Men den er værd at bemærke for mindre. Den 16" store skærm leverer nemlig 100% DCI-P3 color gamut og er Calman cerificeret.

Grafikkortet fra Nvidia - Geforce RTX 4070 - er ligeledes en kæmpe fordel, hvis du nyder at game med høje settings. På den indbyggede QHD+ skærm er der nærmest ingen grænser for, hvor højt man kan skrue gamesettings op - men den er også kraftig nok, til at kunne levere en habil 4K-gamingoplevelse, hvis du kobler en ekstern skærm og diverse gamingtilbehør til Z16. 

ANNONCE

MSI løfter med ekstra software


Al den hardware som Creator Z16 tilbyder er fed at have til rådighed - og det er gjort endnu lettere med MSI Center-softwaren, der hjælper med at trække den optimale funktionalitet ud af herligheden. 

Takket være AI-understøttede arbejdsgange, er det ekstremt let at indstille maskinens arbejdsprofil - enten mellem forudindstillede presets, eller mere tilpassede profiler - så du kan definere hvornår maskinen skal køre på Extreme Performance-mode, eller balancere ydelsen til en mindre støjende arbejdsgang - eller trække den maksimale livstid ud af maskinen, mens du er udenfor rækkevide af en stikkontakt. 

Jeg synes ofte at det er lidt hit-and-miss med PC-fabrikanternes styringssoftware, men MSI rammer sømmet lige på hovedet her, med en let forståelig og intuitiv brugerflade, der samtidig gemmer på udvidede funktioner og masser af systemovervågning. 

ANNONCE
MSI Creator Z16 - Test: MSI Creator Z16 HX Studio MSI Creator Z16

MSI har virkelig lagt sig i selen med Creator-serien og det gode arbejde forstætter med Creator Z16. Det er en ekstrem lækker og arbejdsvillig laptop, der forsøger at sammensmelte de bedste elementer af en arbejdsmaskine ned i et lækkert mobilt setup. Fuldt spec'et er Creator Z16 en maskine der hurtigt står i en pris på lige knap 30.000 kroner - og som jeg nævnte tidligere, er det bestemt ikke for alle.

Til gengæld, er jeg overbevist om, at de få der trækker sådan en maskine hjem, vil være imponerede over den solide sammensætning. Den eneste reelle udfordring jeg ser, er at kompromisset mellem den relativt lille ((og lækre) formfaktor og det faktum at det begrænset hvor stort et batteri der er plads til, medfører at laptoppen godt nok er flytbar, men ikke rigtig arbejdsdygtig uden at være tilsluttet fast strøm. Det har sådan set altid været tilfældet for kraftige PC'er i denne kaliber, og er det altså fortsat. 

Du kan læse mere om MSI Creator Z16 på MSI's hjemmeside, hvor du også kan finde nærmeste forhandler. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt