Connery

Steelseries Apex - Keyboard til den krævende gamer? [Test]

Jeg har testet det nyeste rovdyr fra Steelseries

4 ud af 6 stjerner
Steelseries Apex - Keyboard til den krævende gamer? [Test]
Jeg har kastet mig lidt ekstra over PC gaming i tiden, både fordi vi venter i spænding på nye konsoller, men også fordi det er et område der er sket en del på siden sidst jeg rigtig havde fokus på det. 
Derfor har jeg taget en række gaming produkter i behandling, og i denne uge er det Steelseries nyeste gaming-keyboard der får medfarten.

Danske Steelseries er kendt for at lave hardware og lyd der taler til gameren i dig, og Apex tastaturet er i den grad også et våben til gameren.
Apex har 20 ekstra makroknapper men det kan ganges op med 4, da det er muligt at skifte lag. Det betyder at man i højere grad end et standard keyboard, kan tilpasse forskellige funktionsknapper til både programmer, men især spil, selvfølgelig.


Ergonomi

Apex er et STORT keyboard. de mange ekstra knapper og generelt store taster fylder meget på skrivebordet, til gengæld sørger størrelsen og gummifødderne også for at pladen ikke rører sig en milimeter, uanset hvor hårdt jeg smadre løs på tasterne. Og det er ganske befriende, for mit standard Logitech basiskeyboard flytter sig faktisk en del rundt... Den store ramme har også gjort plads til den største space-bar jeg indtil videre har oplevet - den kan på ingen måde misses at ramme, så der er rigtig plads til at tromme løs med tommelfingrene.
Steelseries argumenterer desuden for designet med en lav tastaturprofil og enkelte hævede knapper, der forbedrer ergonomien og responstiden. WASD fungerer også ganske uden problemer.
Hvis du ikke mener at keyboardet hælder nok, har du mulighed for at udskifte 2 gummi knopper, det er mere besværligt end lige at flippe en plastikdims ud, men også væsentlig mere stabilt + hvor tit er det egentlig man ændrer på hældningen? Når det er gjort er det gjort.

Jeg har dog lidt svært ved at finde midtpunktet på keyboardet, altså ikke når jeg kigger på det, men når jeg ikke gør. Det resulterer i at jeg i starten rammer CAPS LOCK frem for a-tasten en del. Det er stille og roligt ved at fortage sig, men i starten var det et issue for mig.
ANNONCE
Steelseries Apex - Keyboard til den krævende gamer? [Test]

Gamergejl

Såe, hvis ikke du har lagt mærke til det nu, er Apex ganske shiny. Det kommer med multicolor oplyste knapper. Der er fire preloadede oplysningsprogrammer, og de kan efterfølgende justeres og tilpasses netop dit farvesetup, med Steelseries Engine-software, der også er det program du vil bruge til at programmere makro-tasterne. Jeg ryger ret hurtigt ind og ændrer på farverne, for hvor fedt mulitcolor end er, er jeg mere en singlecolor-kind of guy, og hvis den lyser svagt blå, passer det fint med de andre knapper der lyser i min tilstedeværelse ved skrivebordet. Der er 8 trin for regulering af lysstyrke, og du kan selvfølgelig slukke for lyset, når du ikke vil se helt så nørdet ud.


Teknik

Men hvorfor har den ikke mekaniske knapper, som mange andre dedikerede gamerkeyboards ellers har taget til sig? Apex kan ikke bryste sig af mekaniske taster, men derimod har den standard gummirespons. Det gør at keyboardet for det første er ganske lydløst i brug, noget jeg egentlig er glad for da tastatur-larm hurtigt bliver voldsomt med mekaniske taster. Steelseries begrunder valget med at tasterne har mindre modstand end den mekaniske variant, og at man derfor bliver hurtigere på tasterne, og det kan der være noget om.

Apex er også en lille USB-hub - Godt nok optager det to USB-slots i din maskine hvis du vil benytte det, men så har du altså også to USB-indgange på bagsiden af keyboardet, det er rigtig praktisk hvis du har langt ned til maskinen, og jeg har allerede flere gange nyt godt af det, ved benyttelse af USB-drev og ekstern harddisk!


Bedømmelse

Apex ligger højt i fødekæden, ingen tvivl om det. De store taster og det store potentiale de mange makrotaster udbyder, skaber langt flere muligheder end begrænsninger. Lyset er en sjov feature - og hvis det ikke er det du går op i, kan de få RAW-udgaven med kun 1 lysfarve for lidt over 500 kroner. Den store plade holder sig solidt på sin plads på skrivebordet, og mit eneste ankepunkt er faktisk at det tager lidt tid at vænne sig til at der er så meget plads.

Steelseries Apex tilbyder så mange muligheder at det må kan opfylde krav fra både små og store gamere i mange år frem, så det eneste spørgsmål du reelt skal gøre op med dig selv, er om du foretrækker normale taster, eller mekaniske?
ANNONCE
Navn/Model: Steelseries Apex
Pris: ca. 750 kr.

- Low profile keys for great feel with short travel distance and fast response time
- Ergonomically elevated F and macro keys 
- Media Controls 
- 1000 Hz polling rate 
- 1ms response time 
- Anti ghosting (10 N-key rollover) 
- SteelSeries Engine drives everything including illumination, macros, and profiles 
- Zone Lighting (4 zones plus edges, Multi color, Variable Intensity LEDs) 
- Macro keys on the side and top (4 layers – 20keys)
ANNONCE
Del

Seneste nyt