Connery

Mercedes-AMG ONE

Mercedes' absurde hypercar er en realitet

I 2017 fejrede Mercedes 50-års jubilæet for deres AMG-divison, og i den forbindelse fremviste de en digital konceptbil, en vision af fremtidens hypercar; Mercedes-AMG Project One

Fem år senere er bilen blevet en realitet, og Mercedes har netop løftet sløret for den nye bil, der fremvises for offentligheden under Goodwood Festival of Speed 2022. 

ANNONCE
Mercedes-AMG ONE - Mercedes-AMG ONE Mercedes-AMG ONE

Bilen er en ret unik sag, i praksis er det en gadevenlig Formel 1 bil, og Mercedes ledelse har selv været ude og sige, at de måtte have drukket, da de gav grøn lys til projektet: En måde at understrege, at det er helt vanvittigt. 

Tilfældigvis passer lanceringen af Mercedes-AMG One med 55 års jubilæet for AMG-divisionen, og besøgende på den engelske bilfestival kan godt forvente lidt af et bæst. 

One er udstyret med en hybridmotor, der takket være en turboladet 1.6 liters V6 motor og fire elektriske motor, har et output på 1063 hestekræfter og en 0-100 km/t sprint på 2.9 sekunder. 

Den 2-sædede racerbil har fuldt variabelt firehjulstræk og kan også køre på ren el. 

Hybridmotoren i Mercedes-AMG ONE er hentet ind direkte fra Formel 1, og det betyder den kan performe. Hvis den fodres med højoktan Formel 1 brændstof, er motoren i stand til at trække op til 11.000 omdrejninger i minuttet - men for at give bilen længere levetid - og hvis man fodre den med kommerciel "høj"-oktan benzin, holder motoren sig med vilje et stykke under F1 omdrejningstallet. 

De første produktionsklare Mercedes-AMG ONE skulle rulle fra fabrikken ved udgangen af 2022, og alle modeller er allerede udsolgt. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt