Connery

Lynkursus til nye Pokémon-kort for samlere og småbørnsforældre - disse kort skal du holde øje med

Få et hurtigt overblik over de kort, som måske lige skal blive i mappen!

Skal du lige have et lynkursus i moderne Pokemon-kort, som kan købes i butikkerne lige nu?

Hvad enten du er nybegynder på samlerfronten, har genfundet barndomsglæden eller står som en uforstående forældre med børnenes kort i hånden - så kan det være svært lige at finde rundt i, hvad der reelt set er noget ‘værd’ på samlerfronten.

Vi skal have fat i flere sider end en Bachelor-opgave, hvis jeg skal fortælle hele poké-universet fra Base Set til Twilight Masquerade, så lige nu holder vi os lige til de kort, som er i omløb lige for tiden - det giver et fint lille overblik over de kort, som måske ikke lige skal med på byttedagen i børnehaven!

ANNONCE
Lynkursus til nye Pokémon-kort for samlere og småbørnsforældre - disse kort skal du holde øje med

Hvilket set er aktuelt lige nu?

Scarlet & Violet

Tilbage i marts 2023 kom det nye set, Scarlet & Violet, i form af et base set af samme navn - som blev efterfulgt af Paldea Evolved, Obsidian Flames, 151, Paradox Rift, Paldean Fates, Temporal Forces og det spritnye sæt Twilight Masquerade.

Hver enkelt er en udvidelse til base-sættet så at sige - hvor alle de nævnte udvidelser er Scarlet & Violet, men som har fået en undertitel. De er allesammen stadigvæk i omløb som enten booster packs eller specialprodukter rundt omkring i landet - mens Twilight Masquerade er den aktuelle udvidelse, som blev lanceret d. 24. maj.

ANNONCE

Hvad skal man samle på?

Det afhænger af, hvilken type samler du eller dine børn er:

Master Set:

Her vil man have fingrene i alle kort i sættet - og ikke bare det. Der findes også holografiske versioner af de almindelige kort, så man ofte skal have flere versioner af samme kort. Men dette er en klassisk samlerteknik, hvor man får en mappe med ALLE kort.

Nostalgi/hyggesamler:

Dette er nok egentlig den slags samler, vi alle burde stræbe efter - her samler man efter lyst, hvilke Pokémon-kort man synes er flotte, eller hvilke man husker fra barndommen eller har set i Pokémon-serierne. Her er det egentlig bare fokus på at åbne boosterpacks og håbe på noget spændende!

Chase Cards:

Der er altid nogle kort i hvert sæt, som er mere eftertragtede end andre - det kan skyldes deres design, hvilken Pokémon det er eller hvilken effekt/skade kortet har i forbindelse med selve spillet.

Dem kigger vi på herunder!

Sporadiske special-kort:

Foruden de kort, som findes i boosterpacks vil der også ofte komme special-produkter - såsom blisterpacks, Collection-æsker og andre bokse, hvor man får noget unikt med. Eksempelvis et promo-kort, man ikke kan finde i booster packs - og så er der også nogle gange nogle særlige ekstra kort i udgivelserne. Eksempelvis i Paldean Fates genoplivede man konceptet 'Shiny'-kort, hvor man får en håndfuld kort med en helt unik form for holografi. 

ANNONCE
En Special Illustration Rare fra Twilight Masquerade - et Trainer-kort med et "alternate art'-udseende. - Lynkursus til nye Pokémon-kort for samlere og småbørnsforældre - disse kort skal du holde øje med En Special Illustration Rare fra Twilight Masquerade - et Trainer-kort med et "alternate art'-udseende.

Hvilke Pokémon-kort er noget værd i Scarlet & Violet-æraen?

Snakker vi pengemæssigt og samlermæssigt, så er der naturligvis en række kort, som skiller sig ud fra mængden. Og her er der generelt to slags kort, der rummer værdi udover det sædvanlige.

I gamle dage - og vi snakker tilbage i 90’erne og 00’erne - jublede man af glæde, når man fik et holografisk kort.

Et kort, hvor figuren var svøbt i glimmereffekter. Det er ikke gældende i nyere sæt, hvor en lang række almindelige kort har fået denne effekt - men der er så mange af dem, og i takt med at der er så mange andre mere interessante kort, har disse mistet stort set al deres værdi på nær for samlere af hele sættet.

Hvornår er de sjældne?

Rent teknisk skal man først begynde at kigge efter ‘sjældne’ kort, når nummeret i bunden af kortet til højre overstiger den samlede værdi - eksempel: Twilight Masquerade har 167 kort i sættet, men 59 ‘hemmelige’ kort - det vil sige, at hvis du trækker et kort, der står 168/167, så begynder tingene at blive sjove.

Sporadisk i løbet af sættet fra 1 til 167 vil der komme flotte EX-kort, eksempelvis 77/167 Iron Thorns ex - de er super fede og med en opgraderet holografisk effekt, men økonomisk ligger de maksimalt på mellem 10-20 kroner for nu.

Når vi snakker hemmelige kort, eller secret rares, så byder de på følgende:

ANNONCE
Værdifulde kort i Scarlet & Violet

IR - Illustration Rare

Her har vi fingrene i kort, hvor nye såvel som gamle Pokémons fortolkes i en ‘alternate art’ holografisk version - det vil sige et kort, hvor hele kortet bruges til at skabe illustrationer og fortæller en historie eller et øjeblik. Det er fortsat elsket koncept, som for alvor stak af under Sun & Moon-æraen, hvor Alt Arts var de helt store chase cards. Værdien her kan variere alt efter type eller Pokémon - eksempelvis en Metagross IR fra Temporal Forces ligger på omkring 60 kroner, så har en Magikarp IR fra Paldea Evolved lige nu en gennemsnitspris på 600 kroner. Man kan altid tjekke kortets nogenlunde nuværende værdi ved at simpel søgning på Google a la ‘Magikarp IR Paldea Evolved Cardmarket’ og finde pristrenden der, hvis man er i tvivl.

SIR - Special Illustration Rare

Her er der kræset lidt mere for kortet, som har fået glitter-effekt og en endnu federe visuel effekt, som fremhæver en bestemt Pokémon - der er færre af dem, de er sværere at trække, og så har de generelt en højere værdi. Her svinger værdien også meget - alt fra 90 kroner til 900 kroner, og så afhænger det også af, hvor aktuelt sættet er. En Meowscarada ex fra Paldea Evolved ligger på omkring 100-110 kroner, mens en Raging Bolt ex fra Temporal Forces ligger på ca. 500 kroner. Her kan man både få Pokémons såvel som Trainers, hvor de begge udstilles i et nyt og anderledes design.

Eksempelvis lancerede man en hyldest til de original 151 pokémons med sættet 151 - hvor stort set alle IR, Ultra Rare og SIR overstiger den generelle værdi af den slags i de nyere sæts. Så nostalgi tæller meget!

Ultra Rare

Full Art-kort, hvor hele fladen bliver brugt til illustrerer figuren - lidt mere ‘plastisk’ i udseendet, hvor SIR er mere levende og som et lille maleri. De kan fås i mange versioner og svinger alt efter hvilken type Pokémon - ofte er de ikke meget mere værd end 150-200 kroner, og ofte mindre end det, hvis det er mindre populære Pokémons.

Hyper Rare

Også kendt som moderne ‘Guldkort’, hvor den holografiske effekt er i guld - de har tre stjerner i bunden og burde på papiret være de mest eftertragtede, men bliver ofte overhalet i værdi af SIR og nogle gange IR. Men det er meget populære hos det unge segment med guldeffekten.

ANNONCE

Så, kort opsummeret:

1) Det bliver først værdimæssigt interessant, når nummeret overstiger det samlede antal i bunden af højre hjørne (eks: 208/167)

2) Værdien varierer efter design, Pokémon-type, nostalgi, visuelt udtryk og meget andet - men det er i S&V altid IR, SIR, Ultra Rare og Hyper Rare, der vil være mest værd indtil videre.

3) Special Illustration Rares er ofte de mest eftertragtede, efterfulgt af specifikke IR-kort.

ANNONCE
Clefable er et almindeligt kort - Hisuan Arcanine er et holografisk, almindeligt kort.  - Lynkursus til nye Pokémon-kort for samlere og småbørnsforældre - disse kort skal du holde øje med Clefable er et almindeligt kort - Hisuan Arcanine er et holografisk, almindeligt kort.
Et standard EX-kort.  - Lynkursus til nye Pokémon-kort for samlere og småbørnsforældre - disse kort skal du holde øje med Et standard EX-kort.
Illustration Rare. - Lynkursus til nye Pokémon-kort for samlere og småbørnsforældre - disse kort skal du holde øje med Illustration Rare.
Ultra Rare. - Lynkursus til nye Pokémon-kort for samlere og småbørnsforældre - disse kort skal du holde øje med Ultra Rare.
Special Illustration Rare. - Lynkursus til nye Pokémon-kort for samlere og småbørnsforældre - disse kort skal du holde øje med Special Illustration Rare.
Hyper Rare/Guldkort. - Lynkursus til nye Pokémon-kort for samlere og småbørnsforældre - disse kort skal du holde øje med Hyper Rare/Guldkort.
Del

Seneste nyt