Connery

Klovn er tilbage - lever den op til forventningerne?

Klovn er tilbage langt om længe! Her et et lille sammendrag af den syvende sæson i rækken!

Frank og Casper er med sæson 7 af den grænseoverskridende serie, ‘Klovn’, tilbage på skærmen, og den nye sæson, som har fået undertitlen ‘Tilbage til hverdagen’ har tårnhøje forventninger at leve op til.

Siden vi sidst tog afsked med det folkekære makkerpar, i sidste afsnit af sæson 6 i afsnittet ‘Falsk lortealarm’, på deres skiferie i Hovden i Norge, hvor Bodil gik hen og døde, er der løbet meget vand i åen.

Frank og Casper er blevet ældre. hvis ikke klogere, så i hvert fald bare ældre. Frank har fået børn, sønnen Malthe, samt den iltre teenagedatter Fie - hvis overdramatiserede skuespil er lige så tåkrummende som de forrige sæsoner.

Iben Hjejle og Casper er ikke længere et par i virkeligheden, hvilket har givet anledning for den norske ‘Baby Girl’ syngende Lene Nystrøm til at overtage Ibens plads som Caspers kæreste i den nye sæson. Som seer må man derfor undvære Ibens raseriudbrud på både Frank og Casper, som føltes helt ufatteligt virkelige, men som måske også har givet de forrige sæsoner noget af den velkendte og savnede ‘Klovn’-magi. Lene Nystrøm egner sig som sanger og ikke som skuespiller, hvilket i sidste ende gør, at man sidder med og mærkelig følelse over en usjov karakter, som ikke formår at løfte opgaven fra sin forgænger.

Heldigvis er Mia stadig ligeså komiske, skøn og kritisk overfor Franks handlinger, ligesom hun plejer.

‘Klovn’ forsøger stadig at skabe pinagtige situationer, som kan få seeren til at tage en pude op foran øjnene, men det lykkes desværre kun halvt, dog med enkelte pletskud, som leverer den velkendte ‘Klovn’ idioti.

ANNONCE
@TV2 Play - Klovn er tilbage - lever den op til forventningerne? @TV2 Play

Det første afsnit ‘Det muslimske klaver’ føltes, som når et barn åbner sin gave til jul og håber på en Playstation, men hvor gaven indeholder en appelsin. Forenklet sagt, så var der ikke meget at hente i afsnittet end, at Frank skal hente et klaver fra Dansk Islamisk Moské, men ender med at betale for det, selvom det var gratis. Andet var der sådan set ikke at hente i det afsnit.

ANNONCE
@TV2 Play - Klovn er tilbage - lever den op til forventningerne? @TV2 Play

Heldigvis var der mere at komme efter i andet afsnit ‘Baked Alaska’, hvor Frank bejler til en semi-kendis-mountainbikegruppe kaldet Mountain Lions, hvor der er en plads ledig på holdet. Dette skyldes, at Erik Clausen er røget på hospice, og da gruppen får den triste besked, er det for første gang, hvor vi atter ser gamle klassiske Klovn-dilemmaer. For hvornår må man forlade en forsamling, når man har fået en dårlig nyhed - må man det, hvis man netop har sat sig i sin bil eller er det no-go?

Men det er ikke kun Frank selv, som kommer til at smage konsekvensen af de valg, han tager, det gør hans søn, Malthe, også i dette afsnit. Malthe lider af eksluderende mobning i skolen, og i et forsøg på at blive lukket ind i varmen hos de andre drenge fra klassen, arrangerer Frank et LAN-party. Uheldigvis ‘kommer’ Frank til at klikke sig ind på en erotiskhjemmeside for at se lidt she-male-porn, efter en opfordring fra de andre Mountain Lions. Frank glemmer beklageligvis, at hans computer er koblet til det samme netværk, som det Malthe og hans venner bruger, så de kan se alt, hvad Frank ser på sin computer oppe i soveværelset.

Fra de tidligere sæsoner af ‘Klovn’, har vi stiftet bekendtskab med en masse gyldne citater og uskrevne regler, som eksempelvis: gå altid ud fra, at din kammerat lyver, man må ikke efterlade folk sammen med nogen, de ikke kender, hvis du skal lyve, så gør det i mørke, 3-øje-reglen, white house potential, 15-minutters-reglen og klassikeren ‘benægt, benægt, benægt’-citatet fra afsnittet “Ups” fra sæson 4, hvor Casper prøver at belære Frank i kunsten at lyve.

I den nye sæsons 7 afsnit “Dobbelt dip”, kommer endnu et finurligt udtryk på banen, en ‘effort-gave’, med hvilken der kan være en højrisiko forbundet ved anskaffelsen af gaven. Ikke desto mindre så er det en sådan gave, Casper vil give Lene i fødselsdagsgave. Gaven består i at fremskaffe såkaldt ‘Mærsk maling’, hvilket - åbenbart er helt åndssvagt svært at få fat i - selvom man kan købe maling i en tilsvarende farve i Flügger.

Foruden malingssituationen, så er afsnittet fyldt med mange små sjove historier, som kører parallelt med afsnittets hoved dilemma, som består i en konflikt Frank får med hans nye lesbiske naboer. Frank ser, da han hopper på en nyopført trampolin i haven, sin ene lesbiske nabo tisse i haven, hvilket ender ud i en konflikt, hvor Franks stædighed gør, at politiet må tilkaldes, da han nægter at flytte trampolinen efter ordre af det lesbiske par.

ANNONCE
@TV2 Play - Klovn er tilbage - lever den op til forventningerne? @TV2 Play

Lang historie kort
‘Klovn’ universet søger fortsat at tage nogle af hverdagens små problematikker også strække dem til et overdimensioneret omfang, hvilket fungerer i et vist omfang, men der er højt op til den øverste hylde, hvor de gamle og mere originale tematikker og optrin er placeret. Den nye sæson gør det godt i nogen grad, men virker i sammenligning med de forrige sæsoner en anelse uopfindsom.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce