Connery

Interview med Paul Rudd: om bromance-film, kloner og humor som selvforsvar

Vi har taget en snak med den Netflix-aktuelle Paul Rudd.

Paul Rudd har i mange år været synonym på diverse komiske eskapader i alt fra Phoebes kæreste Mike Flanagan i Friends til den kriseramte middelaldrende mand i Role Models. For nyligt bevægede han sig ud af den deciderede komediegenre i superheltefilmen Ant-Man, som har været en del af slut-etapen på Marvels enorme MCU-univers. 

Om få dage er han aktuel i en ny Netflix-serie, som går under navnet Living With Yourself.

Her spiller han Miles Elliot, som er kørt fast i sin daglige trummerum. Han får et tip om en populær spa-salon, som eftersigende skulle give dig en helt ny identitet. Han beslutter sig for at tage opholdet, hvilket eskalerer i en uheldig situation, hvor han pludselig står ansigt til ansigt med sin egen klon - ydermere en klon, som er bedre end ham på alle punkter. Hvordan kommer man lige ud af den situation?

Jeg tog et smut til London for at få en snak med Rudd, som var på besøg for at promovere sin nye serie - og ikke bare hvilken som helst serie. Det er faktisk hans første hovedrolle i en tv-serie nogensinde, og så er der hele to af ham!

Rudd fortæller om sin karriere,og hvordan han har brugt humor som et selvforsvar i sine unge dage, hvor hans familie flyttede meget og han derfor skulle lære nye mennesker at kende hele tiden. Han fortæller om at være en del af bromance-genren og desuden, hvad han selv ville gøre, hvis han havde sin egen klon til rådighed!

Læs og/eller se hele interviewet herunder:

ANNONCE

"Jeg blev betaget af projektet rent tematisk og det at spille to forskellige og samtidig ens karakterer - det har jeg aldrig prøvet før. Normalt er der kun en håndfuld manuskripter færdiggjort inden optagelserne, men på dette projekt stod alt klar og parat."

Rudd portrætterer to udgaver af den midaldrende mand, hvoraf den ene er en afdanket mandsperson uden særlig meget glæde i livet og den anden er helt oppe i skyerne og nyder hvert eneste øjeblik - men hvordan laver man forskellen på to karakterer, som både udseendemæssigt og mentalt er den samme?

"Der var nogle konkrete, praktiske ting, vi kunne gøre - eksempelvis håret og så ændringer på stemmen. Men når jeg først fik rettet mig op, fik smilet frem og prøvede at tænke i en nyere og forbedret version af ens selv - så følte jeg mig anderledes."

Vi har set utallige af disse koncepter med 'double trouble'-film - alt fra Forældrefælden til den nye Gemini Man, hvor samme person agerer i det samme shot. Både de gode og de dårlige oplevelser. Men hvordan har de lige fået det til at fungere på Living With Yourself?

"Det der fungerede for mig, var, at jeg inden optagelserne havde optaget begge versioner af karakterens replikker på et bånd - og når vi så skulle skyde scenen, så lavede jeg den bare selv og responderede til optagelserne, som jeg havde i ørerne."

Kloner, mobning og stand-up

En direkte menneskeklon er selvfølgelig noget, der stadigvæk er ret sci-fi-agtigt i hverdagen lige nu. Men hvis man havde en til rådighed - hvad ville man så bruge den til? Af frygt for at Rudd ville dykke ned i nogle perversiteter eller lignende, fik han alligevel buddet - og kom med et fantastisk svar!

"Hvis jeg havde min egen klon, så vil jeg bare sende ham til at gøre alle de ligegyldige småting i hverdagen. Bare få dem ud af verden og trække stikket. Det ville være skønt bare at gå lidt rundt og nyde ikke at skulle noget i verden."

Rudd kendes bedst for sine komiske udskejelser i diverse komediefilm, og blandt nogle af hans mest mindeværdige præstationer finder vi 40-Year Old Virgin, Knocked Up og selvfølgelig I Love You, Man. Gældende for mange af disse produktioner er, at der en dyrkelse af 'bromance-kulturen' - en nærmest selvstændig genre, der har fået sit eget liv ud fra en herlig potpourri af Seth Rogen, Judd Apatow og Evan Goldberg.

Hvorfor er bromance-genren så populær?

"Jeg har hørt fra folk, som siger: "Hey, det minder mig om, når jeg hænger ud med mine venner!", og jeg tror det hele bare er meget identificerbart. Vi ser eksempelvis James Bond og ser op til disse heroiske figurer - og så har vi vores film, hvor vi repræsenterer en kultur af beta-hanner, hvor mænd siger: "Åh ja, det er lige præcis sådan, jeg har det sammen med mine venner."

ANNONCE
Interview med Paul Rudd: om bromance-film, kloner og humor som selvforsvar

Paul Rudd har altid haft en lille forkærlighed for humor - og i barndommen blev den brugt til at manøvrere i gennem de mange forskellige skoler, som han skiftede i mellem i forlængelse af, at familien flyttede tit.

"Jeg lærte i en tidlig alder, at hvis jeg kunne få folk til at grine, så ville færre mobbe eller banke dig."

Han var ikke den vanvittige fyr i frikvarteret, men havde allerede en forkærlighed for komikken i sine unge år - han havde endda overvejet at stille sig op på stand-up-scenen.

"Jeg tænkte på det som barn. Jeg elskede stand-up. Men da jeg blev teenager, var jeg mere fascineret af skuespillet. Og selvom jeg laver mest komediefilm, så er teater stadigvæk min store passion. Jeg er med årene kørt ud på et komediespor, men jeg ser stadigvæk mig selv som en skuespiller frem for en komedieskuespiller."

Når han tænker tilbage på sin karriere, så er der især en karakter, der stadigvæk ligger ham nærmest - nemlig Peter Clavin. Den godtroende lidt naive type fra I Love You, Man: 

"Jeg har et ømt punkt for Peter Clavin. Jeg elsker at arbejde med Jason Segel og der var noget herligt akavet over hans tilgang til verden."

Med tiden har Rudd selv fået en finger med i spillet, når der skal skrives et manuskript eller bygges en film op - men han ser stadigvæk gerne, at hun kunne snige sig af komediesporet og prøve kræfter med noget, man aldrig har set ham i før:

"Det ville være fedt at afprøve andre genrer, som man umiddelbart ikke ser mig i. Det skete en smule i Ant-Man, men igen blev den også en meget hverdagslig, komisk figur. Så i fremtiden vil jeg gerne eksperimentere mere med nye genrer."

Vi siger tak for din tid - fang traileren til hans nye serie herunder:

ANNONCE
Living With Yourself

Premiere: 18. oktober

Platform: Netflix

Afsnit: 8

Del

Seneste nyt