Connery

Her er iPhone 12-serien: 5G og OLED over hele linjen

Apples nye smartphones lander om lidt - og her kan du blandt andet finde de danske priser på iPhone 12

Den 13. oktober kunne gode gamle Tim Cook gå på scenen, for at præsentere den nye serie af iPhones, med tilnavnet '12'. 

Denne gang i et tilskuertomt Apple-hovedkvarter i Cupertino - men med en stor skare af online seere. Her kunne han i helt uforstyrret tilstand fortælle, at iPhone stadig er #1 smartphone in the world. Verdens bedste. Sådan må det være. Men konkurrencen ånder Apple i nakken, og de nye teknologier vælter frem fra den ene og anden producent, noget der har sat en del håb og forventninger, til udstyrsniveauet på de nye smartphones. 

Om det blev opfyldt? Well, der blev lanceret fire smartphones, så der er lidt at vælge imellem.

ANNONCE
Tim Cook .- Apple CEO - Her er iPhone 12-serien: 5G og OLED over hele linjen Tim Cook .- Apple CEO

Der er en hel række af fælles features på de nye iPhone 12 modeller, og det første store hovedpunkt er: 5G (På med sølvpapirshatten konspirationsteoretikere - for nu kommer der knald på). ALLE de nye iPhone 12 modeller kan modtage 5G signalet, og det betyder at der er rigeligt med hastighed at tage på, for de få heldige, der på nuværende tidspunkt har adgang til 5G-signalet. 

"5G just got real", lød det det til præsentationen. 


Direktøren for Verizon hoppede på scenen for at fortælle, hvordan det amerikanske teleselskab allerede er godt i gang med at udrulle netværket over flere lokationer: Stadions, spillesteder, indkøbscentre - og at de fra dagen på præsentationen åbner for deres 5G netværk for hele USA - med en teoretisk tilgængelighed for 200 millioner amerikanere - i de store byer, hvor netværket først rulles ud.

ANNONCE
iPhone 12 - Her er iPhone 12-serien: 5G og OLED over hele linjen iPhone 12

For det andet: OLED galore

Apple er med 12-serien nu klar med Super Retina XDR på tværs af alle modeller - selvom der er forskel i opløsning og størrelser, er der tale om den lækre OLED-teknologi over hele linjen. Og det er nice, hvis man bryder sig om god billedkvalitet. 

ANNONCE
MagSafe holder ikke kun trådløse opladere på plads - Her er iPhone 12-serien: 5G og OLED over hele linjen MagSafe holder ikke kun trådløse opladere på plads

Den tredje fællesnævner er Apples nye chip; A14 Bionic, der efter deres udsagn, er bedre og hurtigere end den tidligere A13 model - og det er svært ikke at tro dem:

A14 Bionic er generationer foran konkurrenterne og er den første chip i smartphoneindustrien, som er baseret på 5-nanometerprocessen. A14 Bionic er hurtigere og mere effektiv end nogensinde før og har CPU og GPU, som er op til 50 procent hurtigere end de hurtigste chips fra konkurrenterne. Det giver spiloplevelser af konsolkvalitet og effektiv beregningsbaseret fotografering m.m. og sikrer samtidig god batteritid. A14 Bionic rykker grænserne for maskinlæring (ML) og er udstyret med en 16-core Neural Engine – som giver 80 procent bedre ydeevne – der kan gennemføre 11 billioner handlinger pr. sekund, så der opnås forbedret ydeevne på selv de mest intense ML-modeller.

Den fjerde - og for en gadgetelskers, mest overraskende nyhed er MagSafe.

MagSafe er et nyt system der hjælper de nye iPhones med at udnytte trådløse opladningsteknologier bedre. Systemet har indbyggede MagSafe enheder, der fungerer med MagSafe accessories, som foruden trådløse opladere, også lader dig smække covers, wallets og andre gadgets direkte på bagsiden af iPhone 12, med magnetisk kraft. Den teknologi muliggør en hel række af nye fede tilbehørsløsninger, og tredjepartsproducentr får også mulighed for at producere ting til teknologien.

De fire ovenstående features er gennemgående for iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro samt iPhone 12 Pro Max.

ANNONCE
iPhone 12 og iPhone 12 mini - Her er iPhone 12-serien: 5G og OLED over hele linjen iPhone 12 og iPhone 12 mini

iPhone 12 og iPhone 12 Mini

De "almindelige" iPhone modeller er flotte smartphones i et væld af spændende farver. Modellerne er praktisk talt identiske - også på indmaden, med den forskel at iPhone 12 kommer med en skærm på 6.1" mens iPhone 12 Mini rykker helt ned på 5.4", og det er en præstation i sig selv: "iPhone 12 mini er den mindste, tyndeste og letteste 5G-smartphone i verden, omdesignet til at rumme al teknologien fra iPhone 12 i en dejlig kompakt størrelse" lyder det fra Apple. 

Kamerasetuppet i de to iPhone 12 er også identisk. Her har man benyttet den samme tre-punktede kameraopsats, som benyttes på Pro-modellen, men her er det kun to af de tre pladser der udnyttes til kamera. 

Dual-kameraet er to styk på 12 megapixel hver - den ene et ultravidvinkelkamera og et det andet nyt vidvinkelkamera med en ƒ/1,6-blænde og væsentligt forbedret nattilstand. 

iPhone 12 og iPhone 12 mini er begge vandtætte og certificeret med IP68. 


iPhone 12 får en startpris fra 6.999 kroner og kan forudbestilles fra den 16. oktober 2020

iPhone 12 mini får en startpris på 6.199 kroner og kan forudbestilles fra den 6. november 2020. 

ANNONCE
iPhone 12
iPhone 12 Pro Max og iPhone 12 Pro - Her er iPhone 12-serien: 5G og OLED over hele linjen iPhone 12 Pro Max og iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max

Akkurat som de to billigere modeller, er skærmstørrelsen den afgørende forskel i de to pro-modeller. iPhone 12 Pro har et display på 

6.1" mens iPhone 12 Pro Max er på 6.7". 

Pro-modellerne er udstyret med et mere lækkert finish end iPhone 12, og her kombineres rustfrit stål i det omrkingliggende kantbånd, med en bagside i mat glas - froten er beklædt med et nyt tiltag Ceramic Shield, der skulle betyde en 4 gange større holdbarhed ved tab af iPhonen.

Apple går all in på pro-features med introduktionen af deres triplekamera:

"iPhone 12 Pro er udstyret med vidvinkelkamera med et objektiv med syv linser og ƒ/1.6-blænde – det hurtigste nogensinde på en iPhone – som giver 27 procent bedre ydeevne i svag belysning for både billeder og video, ultravidvinkelkamera med 120-graders synsfelt, som er perfekt til at få mere af motivet med ved ekstreme nærbilleder eller storslåede landskaber, og telekamera med en brændvidde på 52 mm, som hjælper med at indramme portrætter og giver 4x optisk zoom.

iPhone 12 Pro Max går skridtet videre inden for Pro-kameraer. Det nye vidvinkelkamera med ƒ/1.6-blænde har en 47 procent større sensor med 1,7 μm pixels, som giver en forbedring på hele 87 procent ved forhold med svag belysning. Desuden finder man det imponerende ultravidvinkelkamera og et telekamera med en brændvidde på 65 mm, som giver større fleksibilitet ved nærbilleder og tættere beskæring. Dette system giver tilsammen 5x optisk zoom. 

Forbedringer af Nat-tilstand, som nu er udvidet med TrueDepth- og ultravidvinkelkameraer, muliggør et endnu lysere billede. Og Nat-tilstand med tidsforløb giver længere eksponeringstider og dermed skarpere videoer, bedre lysspor og en mere jævn eksponering ved scenarier med svag belysning, når der bruges et stativ. Alle kameraer er udstyret med Deep Fusion, som nu er bedre og hurtigere, og med det nye Smart HDR 3 kan brugerne se frem til mere naturtro billeder, selv ved komplekse motiver.

"iPhone 12 Pro-modellerne tilbyder video af den højeste kvalitet i en smartphone og er de første kameraer og de eneste enheder i verden, der giver en end-to-end-oplevelse for HDR-video med Dolby Vision, op til 60 billeder pr. sekund og endnu bedre videostabilisering til produktioner af biograflignende kvalitet. Dolby Vision-graduering behandles live og fastholdes under redigering i både Fotos-appen og iMovie og kommer til Final Cut Pro X senere i år. Dolby Vision udnytter Super Retina XDR-skærmen til at opnå en fantastisk kontrast under optagelse og videoafspilning, og brugerne kan dele deres videoer med eksterne enheder med understøttelse af AirPlay op til 4K Dolby Vision."

iPhone Pro modellerne introducere også en nye scanner. LiDAR scanneren gør det muligt at måle lysafstanden, for at mål dybden for en scene, dette giver et bedre autofokus, og tager 3D-scanninger og AR til et nyt niveau for smartphones. 

iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max fås  begge med 128 GB, 256 GB eller 512 GB lagerplads - i farverne grafitgrå, sølv, guld og stillehavsblå. 

iPhone 12 Pro starter ved 8.899 kroner og lander i butikkerne den 23. oktober

iPhone 12 Pro Max starter ved 9.699 kroner og lander i butikkerne den 13. november 2020. 

ANNONCE
iPhone 12 Pro
Del

Seneste nyt