Connery

De Bedste Found Footage Film

Autentisk eller irriterende?

De fleste mennesker har et ret ambivalent forhold til Found Footage genren, for selvom der findes nogle gode film blandt genren, så har de fleste også stødt på nogle rigtig dårlige versioner, som har gjort, at man måske ikke har lyst til at kaste sig ud i et andet forsøg. Found Footage genren kan ofte virke ret forvirrende, da man jo ser hele handlingen gennem et kamera, som skal forestille at være tilstede i begivenhederne. Kameraet og personen der holder det er altså en stor del af selve historien. Oftest er skuespillerne ret ukendte, da det jo skal forestille virkeligheden. Her er mit bud på 5 af de bedste Found Footage film.
ANNONCE
De Bedste Found Footage Film
Cloverfield (2008)
J. J. Abrams og Matt Reeves’ bud på en Found Footage film formår på mange måder at blande monsterfilm med det nærværende og følelsesmæssige aspekt. Selve handlingen foregår i New York og omhandler et angreb på storbyen af et kæmpemonster. Som tilskuer oplever vi selve handlingen gennem en lille gruppe mennesker, som er ved at holde en fest, da angrebet finder sted, og de må nu flygte til at mere sikkert sted. Med sig har de et kamera, som er det eneste udsyn, vi får til handlingen. En af de store styrker ved Abrams film er, at den fokuserer på overlevelsen frem for heltedåden. Vi ser kun selve monstret i meget små glimt, og det er med til at give en langt mere uhyggelig fremstilling. Filmen er fyldt med gode effekter og er helt klart værd at se.
ANNONCE
De Bedste Found Footage Film
The Blair Witch Project (1999)
Selvom der har været Found Footage film før ’99, så betegner de fleste mennesker alligevel The Blair Witch Project som den første rigtige Found Footage film, som slog igennem. 3 studerende vil lave en dokumentar om The Blair Witch som skulle leve i Marylands skove, men mens de laver dokumentaren begynder der at ske mærkelige ting. En af de studerende forsvinder i skoven, og de bliver chikaneret på uhyggeligste vis. Der skal ikke afsløres for meget af handlingen, men filmen er ret uhyggelig. Grunden til at filmen blev så stor en succes kom også fra den store mængde PR, som filmen fik. I nyhederne fik man bragt, at filmen var virkelig optagelser, som var blevet fundet, og dét blandet med en ordentlig omgang uhyggelige virkemidler, så står The Blair Witch Project stadig som en rigtig uhyggelig film. Jeg har personligt stadig svært ved børnegrin- og gråd.
ANNONCE
De Bedste Found Footage Film
Chronicle (2012)
Chronicle er lidt en atypisk Found Footage film, idet de fleste film inden for denne genre er horrorfilm. Chronicle kan mere betegnes som en form for superheltefilm. Vi følger tre teenagedrenge, som ved en tilfældig falder over et hul i jorden. Da de går ned i hullet beriges de med nogle telekinetiske kræfter, som gør de kan flytte ting med tanken. Til at starte med bruger de blot deres kræfter til drengestreger, men den ene af drengene har det svært derhjemme og hans kræfter begynder hurtigt at tage overhånd. Som sagt er Chronicle ret atypisk, men det gør den absolut ikke til en dårlig film. Skuespillet er fremragende, især fra Dane DeHaan som spiller den plagede Andrew og effekterne er rigtig gode i filmen. Det er fedt at se, at man har forsøgt sig med Found Footage genren på en lidt anden måde end blot horror.
ANNONCE
De Bedste Found Footage Film
Paranormal Activity (2007)
Der er nok ret blandede meninger om Paranormal Activity serien, men faktum er at serien har tjent rasende godt ift. dens budget, og på en måde forstår man godt hvorfor. Som så mange andre gyserfilm er det vigtigt at se filmen under de rigtige omstændigheder, for der kommer filmen virkelig til sin ret. Filmen handler om et par, som efter at være flyttet ind i deres nye hjem, oplever nogle underlige ting i huset. Man finder hurtigt ud af, at huset er besat af en dæmon, og parret sætter derfor kameraer op i huset, for at finde ud af hvad der sker. Det er gennem disse optagelser vi ser forværringen af den dæmoniske skabning. Det uhyggelige består klart i at vi aldrig ser selve dæmonen, kun dens handlinger og selvom Paranormal Activity er en lidt langsom starter, så kommer den godt efter det. De efterfølgende film kan ikke hamle op med den første, men formår stadig at give et godt gys.
ANNONCE
De Bedste Found Footage Film
[REC] (2007)
Jeg må indrømme at jeg har en forkærlighed for spanske horrorfilm, da de ofte er langt bedre end de mainstream gysere Hollywood spytter ud. I [REC] følger vi et spansk  Tv-hold, som skal følge en brandstation i løbet af en nat. Brandmændene bliver hurtigt kaldt ud til et lejlighedskompleks, og herefter eskalerer begivenhederne. Det viser sig, at der i lejligheden er udbrudt en form for sygdom, som gør de smittede til en form for zombier. Handlingen følger vi hermed gennem kameramandens forsøg på overlevelse. Filmen er afsindig intens og filmens udstråling formår at være både snusket og samtidig ren hvilket giver et ret realistisk billede. Også her er slutningen voldsom intens, men intet skal selvfølgelig afsløres.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce