Connery

De 11 bedste julefilm (for mænd)

Vi har plukket 10 julefilm, som du uden tvivl bør se eller gense i højtiderne!

Når vi så småt nærmer os juleferien, får vi ofte kastet den ene julefilm efter den anden lige i smasken. Nogle er gode, nogle er forfærdelige, men nogle er et must-see hvert år. Det behøver nødvendigvis ikke være en film om julen som det centrale tema, men mere bare en film, som foregår om julen og med julereferencer. Jeg har på vegne af Connery fikset en liste over de 10 bedste mandejulefilm nogensinde. 

ANNONCE
Trading Places - Foto: PR - De 11 bedste julefilm (for mænd) Trading Places - Foto: PR

Trading Places (1983)

Den klassiske historie om Eddie Murphy og Dan Aykroyds klassiske bytte-bytte-købmand bliver man aldrig træt af! Filmen rummer en god morale, sjove øjeblikke og Jamie Lee Curtis topløs – hvad mere kan man forlange? Murphy er på højdepunktet af sin karriere og hele filmen bliver en hyggelig lille no-brainer, som passer perfekt til årstiden. 

ANNONCE
Die Hard  - Foto: PR - De 11 bedste julefilm (for mænd) Die Hard - Foto: PR

Die Hard (1988)

Yippee ki-yay, motherfucker! Denne film er om muligt den vigtigste film på listen, selvom den ikke handler om jul. Men den foregår i juletiden med fede referencer til højtiden og en masse vanvittig action. Den kække John McClane lander i midten af et crazy røveri på Nakatomi-bygningen, og må ene mand bekæmpe fjenden – Bruce Willis er i topform som en af 80-90’ernes største action-stjerner og leverer masser af lækkert mandehørm. ”now have a machine gun - ho ho ho” – priceless!

ANNONCE
The Family Man - Foto: PR - De 11 bedste julefilm (for mænd) The Family Man - Foto: PR

The Family Man (2000)

Ja, Nicolas Cage kan faktisk godt lave gode film. Her følger vi ham som en businessmand, der pludselig en dag vågner op og og er blevet gift med sin high-school-sweetheart - på den måde oplever han et hvad-nu-hvis-scenarie i forhold til at vælge familien frem for karrieren. Cage formår fornemt at spille den forvirrede familiefar, der pludselig oplever lever med en mini-van og en kone. Plottet er meget velskrevet og interessant og selve filmen fungerer som en lækker lille hyggefilm, hvor man udlever idéen om, hvordan det ville være at have en familie, man ikke havde valgt på forhånd.

ANNONCE
Scrooged - Foto: PR - De 11 bedste julefilm (for mænd) Scrooged - Foto: PR

Scrooged (1988)

Den klassiske historie af Charles Dickens fra 1843 ’A Christmas Carol’ er for alvor blevet en legendarisk, filmisk oplevelse i denne nyfortolkning med Bill Murray i front. Den fortæller den klassiske historie med en sjov vinkling og en masse gode moraler – Murray er i sin klassiske douchebag-rolle og formår at fortælle historien i moderne omgivelser.

ANNONCE
Bad Santa - Foto: PR - De 11 bedste julefilm (for mænd) Bad Santa - Foto: PR

Bad Santa (2003)

Listens badboy! Vi følger den største douchebag-julemand i et storcenter, som lever af at røve, drikke og hore. Den er en af de mere dystre julefilm, men det gør den bestemt ikke ringere. Den giver et herligt afbræk fra mange kvalmende julefilm og giver en skarp vinkling på identitet, morale og en skarp modsætning til den søde juletid. Billy Bob Thornton spiller formidabelt og sørger for, at enhver drengerøv bør se denne i juletiden.

ANNONCE
Christmas Vacation - Foto: PR - De 11 bedste julefilm (for mænd) Christmas Vacation - Foto: PR

Christmas Vacation (1989)

Chevy Chase var kongen i 80’erne i forhold til komedier, og hans klassiske ’feriefilm’ har vakt stor glæde hos mange. Juleudgaven er bestemt ikke en undtagelse, da den fortæller en fantastisk morsom historie om familieproblemer, dårlige naboer og uheldige omstændigheder. Det er absolut en af de bedste i franchisen, og gennem en række uforudsete komplikationer og en hr. Chase i topform fortjener denne film at blive set i juleferien. 

ANNONCE
Home Alone - Foto: PR - De 11 bedste julefilm (for mænd) Home Alone - Foto: PR

Home Alone (1990)

Den tidløse klassiker med barnestjernen Macaulay Culkin er absolut en af de vigtigste film på julen, og bliver med garanti også sendt på alle kanaler – hvilket er fedt. Den rummer et hjerte af guld og synet af denne film i fjerneren formår for alvor at definere det punkt, hvor det er blevet jul. Den bliver aldrig for gammel og man kan som barn såvel som voksen nyde den klassiske 90’er-steming, sjove eskapader og et herlig velplanlagt forsvar mod dumme banditter.  

ANNONCE
It's A Wondeful Life - De 11 bedste julefilm (for mænd) It's A Wondeful Life

It’s A Wonderful Life (1946)

Her er vi tilbage ved en af de helt store klassikere med James Stewart i front som forretningsmanden, der oplever flere års modgang og til sidst ikke kan se en grund til at leve. En engel hjælper ham dog på rette vej og hele den måske lidt blødsødne handling fungerer perfekt op til jul. Den er hjertevarm, moralsk positiv og ikke mindst en fantastisk velskabt film. Skuespillet er i særklasse, og hvis man lige er i humør til lidt sort-hvid-underholdning, så har du fingrene i den rigtige film.

ANNONCE
Gremlins - Foto: PR - De 11 bedste julefilm (for mænd) Gremlins - Foto: PR

Gremlins (1984)

Horror/gyser fortjener også en plads på listen! Den foregår i juleperioden og fortæller historien om julegaven, du bare ikke ønsker dig – du skal i hvert fald bl.a. ikke fodre den/dem efter midnat!  Med en sortkomisk vinkel på uhyggen fungerer denne film som fantastisk julefilm, som sætter den søde juletid op i mod en af byens værste epidemier af altødelæggende væsner. Figurerne er præget af herlige 80’er-effekter og en lækker kultstatus, og filmen fortjener en solid plads på listen.

ANNONCE
Elf - Foto: PR - De 11 bedste julefilm (for mænd) Elf - Foto: PR

Elf (2003)

Måske ikke den bedste handlingsmæssige film på listen, men Will Ferrell i front gør den alligevel utroligt underholdende. Hans unikke særpræg passer perfekt til den lettere retarderede menneske-alf, og han formår både at kaste humor ind i handlingen såvel som en hyggelig stemning. Den balancerer fornemt mellem sukkersøde elementer og drengerøvshumor, hvilket giver filmen en god plads på listen.

ANNONCE
The Night Before - Foto: PR - De 11 bedste julefilm (for mænd) The Night Before - Foto: PR

The Night Before (2015)

Jonathan Levine er nok bedst kendt for at være instruktør for 50/50 - Den rørende komedie, der udforsker hvad en cancer-diagonose gør ved en ung mand og hans relationer - Men The Night Before er også værd at nævne. 

Filmen er noget af det mest ultimative indenfor moderne bromance-film, og udforsker relationerne mellem vennerne Ethan (Gordon-Levitt), Isaac (Seth Rogen) og Chris (Anthony Mackie), som forsøger at holde traditionerne i hævd, selvom alle hver for sig er blevet meget voksne, hvad dertil hører med familieliv, karrierer og andre fremtidsudsigter. 

The Night Before er både fantastisk underholdende, men rammer samtidig en nerve som alle voksne (mænd) kan nikke genkendende til: Kampen for at holde de gamle gode venskaber ved lige, mens man forsøger at balancere alt hvad livet kaster efter en. 

Hvilke film ser du hvert år til jul?

ANNONCE
Del

Seneste nyt