Connery

Arla Unika har lanceret en død ost

Hvem gider også spise de levende?

Arla Unika har lanceret en død ost

Hvis du studsede over overskriften og tænkte, at det må være en eller anden mærkværdig gimmick, så kan jeg fortælle dig, at den er god nok.

I Arla Unikas ret specielle skatkammer af forskellige specialoste finder man nemlig nu konceptet 'Karamel Sten' - trods det fornemme navn er det i princippet en ost, der er afgået ved døden. 

Karamel Sten er hård som sten, men smager af smeltet smør. Som en form for ostetrøffel kan den rives ud over de fleste retter og minder derfor en smule om konceptet, man opnår, når man salttørrer sine æggeblommer. 

Hvordan er det så lige, at osten er blevet dræbt? Det er såmænd sket ved, at man har dampet den ihjel i en trykkoger, og dermed dehydreret den fuldstændigt.

Som en del af Unika X, er Karamel Sten sat i verden ved hjælp af de eksperimenter, som Arla Unika laver for at løfte mejeri til nye højder.70’erne fandt man på at putte ost ned i en dåse og trykkoge ved 116 grader. Pludselig kan osten holde sig i op til et år. Det lyder ikke som Unika, men det spændende sker, når noget går galt. For nogle gange sker der fejl ved langtidsholdbare brie-oste. Så kommer der brunfarvning og karamelsmag. Deraf kom idéen.

Nu fås Karamel Sten i Arla Unikas to butikker i Århus og Torvehallerne i København og i forbindelse med navngivning af osten kan den bestilles på arlaunika.dk i en begrænset mængde fra tirsdag d. 5.9.17 kl. 12. Karamel Sten koster 59 kr.

Madness!

ANNONCE
Del

Seneste nyt