Connery

Test: Yousee Audio bringer B&O lyddesign til dit tv med "alt-i-en"-løsning

4 ud af 6 stjerner

Yousee har lanceret en ny streamingboks, der kombinerer deres tv- og streamingservices med Google TV, Dolby signal processing og Bang & Olufsen-lyddesign. 

Det lyder måske dyrt, men er det faktisk ikke - og efter at have testet den lille boks er jeg ret overbevist om at YouSee har fat i noget af det rigtige til deres mange streaming-kunder. 

Lad mig starte med at erklære at YouSee har kontaktet mig i kapacitet som gadgetanmelder, for at høre om jeg ville prøve kræfter med deres produktnyhed - i den forbindelse har de lånt mig en YouSee-streamer pakke i en periode, med både den fysiske boks og adgang til et større Yousee-abonnement i testperioden.

Lad os dykke ned i detaljerne.

I en tid hvor udvalget af streamingtjenester og priserne herpå nærmest er i eksponentiel vækst - begynder det faktisk at have en vis appeal at kunne styre sine abonnementer fra et centralt sted. YouSee er en af flere spillere der tilbyder en løsning på den problematik. Som "cable-cutter", der primært bruger streamingtjenester, var jeg spændt på at teste YouSees nye løsning, som samler både tv- og streamingabonnementer.

ANNONCE
YouSee Audio - Test: Yousee Audio bringer B&O lyddesign til dit tv med "alt-i-en"-løsning YouSee Audio

Hvad er Yousee Audio? 

YouSee Audio er det samlede produkt hvor man gennem et YouSee Play abonnement i samme omgang køber deres nye streamer-box, som er en sort lille kasse der kobles til internet, dit tv og strøm. 

Boksen i sig selv er udviklet af franske Sagemcom, der i udviklingen af boksen teamede op med Bang & Olufsen, som har stået for lydtuningen af de indbyggede højttalere - og dermed gjort det muligt at klaske et B&O-logo på enheden. Og hvordan det lyder vender jeg tilbage til. 

Softwaren er baseret på Google TV, som er forudindstillet med YouSees præferencer - det betyder at du har adgang til de valgte live-kanaler og streamingapps, sammen med Google TV's meget let overskuelige overbliksfaner, der håndplukker udvalgte film og serier fra hele udvalget af sendefladen, for at præsentere dig for det som algoritmen tænker falder bedst i din smag. Google gjorde selv et stort nummer ud af deres nye overbliksfeature da den opgraderede service blev annonceret og lagde Chromecast i graven - og det er i min optik en helt fantastisk god og brugervenlig oplevelse. 

Softwaren arbejder hurtig og uden synderligt mærkbar forsinkelse og den medfølgende fjernbetjening er let at bruge. 

ANNONCE
YouSee Audio - Test: Yousee Audio bringer B&O lyddesign til dit tv med "alt-i-en"-løsning YouSee Audio

Teknisk allrounder

Den lille tv-box fra Sagemcom er et gedigent stykke hardware - den blev først annonceret af det franske elektronikmærke i 2021, og selvom det er et par år siden er tiden ikke løbet fra den.

For at fungere skal boksen have en internet-forbindelse - det har jeg let kunnet trække igennem med mine hurtige routere på wifi-signalet, men hvis du har en lidt ældre router og boksen placeres langt derfra, er en kablet forbindelse gennem netkabel nok en anbefalelsesværdig løsning - og den som jeg i 90% af tilfælde vil anbefale at bruge. 
 
Boksen serverer 4K signal fra boksen til TV'et, signalet videresender også Dolby Vision-signalet til skærmen - og forudsat dit tv kan håndtere det, får du altså mulighed for at få en rigtig pæn billedkvalitet gennem YouSee Audio. 

ANNONCE
Yousee Audio specifikationer:
  • Opløsninger: 3840p (UHD), 1080p (Full HD), 1080i, 720p (HD)
  • Videoformat: MPEG2, AVC/H.264, HEVC/H.265, Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG, AV1
  • Lydformat: Audio by Bang & Olufsen, Dolby Atmos, Dolby Digital+, HE AAC, MP3, MPEG Audio
  • Styresystem: Android TV OS 12
  • Lagringsplads: 16 GB
  • Wi-Fi: Wifi 6 (802.11ax), BLE 5.2
  • Video output: 1x HDMI 2.1, HDCP 2.3
  • Audio output: 3 højttalere (stereo + center), 1 aktiv woofer (26 W), eARC
  • Input: Ethernet (RJ45), Bluetooth 5.2, 4 mikrofoner
  • Strømforbrug: Aktivt 5,6 W, standby 0,5 W
  • Størrelse: 165 mm x 165 mm x 70 mm
  • Vægt: 1050 gram
  • Tilbehør: Strømforsyning, HDMI 2.1 kabel, fjernbetjening, kvikguide
  • Anbefalet internet: Minimum 20 Mbit/s
ANNONCE
YouSee Audio - Test: Yousee Audio bringer B&O lyddesign til dit tv med "alt-i-en"-løsning YouSee Audio

Et step op i lydkvaliteten

YouSee streamer slår et stort brød op med Bang & Olufsen-brandingen, og den slags forpligter. Den lille sorte streamer er certificeret til Dolby Atmos-lyd, og mens den ikke har enheder nok til at give ægte Dolby Atmos, er den faktisk rigtig god til at positionere lyden, til give antydninger af et virtuelt surround-billede. 

Forudsætningen for at få det bedste ud af YouSee Streamer, er at boksen skal placeres, som du ville med en soundbar - altså centreret under (eller over) dit tv's center. Det her er ikke en boks der skal skjules, hvis du ønsker at få fuld smæk for investeringen. 

Der er nemlig gemt højttalere ind bag coveret: YouSee Streamer har tre regulære højttaler-enheder, der gemmer sig i front og på hver side, mens en aktiv og passiv basenhed arbejder effektivt i midten af enheden med opadgående bevægelse. 

Dette lydestup er udviklet af Sagem i samarbejde med Bang & Olufsen, og en ting gør det rigtigt godt: For sin størrelse leverer YouSee Audio en virkelig overbevisende lyd!

YouSee box excellerer i en kombination af klare stemmer og en god bund og basfornemmelse - den sidste del, er den du mangler i 95% af alle tv-skærme på markedet - og derfor står YouSee streamer også hurtigt som en lydmæssig opgradering. 

Når det er sagt, vokser træerne ikke ind i himlen. Selvom stemmerne er gode går diskanten ikke helt op i de høje frekvenser ved høj volumen og mellemtonerne bliver ofte mudret ind i den hårdtarbejdende lille basenhed. 

Det kommer særligt til udtryk når man ser film og serier af høj kvalitet, hvor de mange enkelte lydspor sender bassen på lidt for hårdt arbejde, med at forsøge at dække et for bredt område af lyden, mens de mindre højttalere arbejder hårdt og godt på at gengive stemmer og samtidig kaste lyden godt ud i rummet så du får den der rumfølelse, der er et step op fra det gennemsnitlige tv. 

ANNONCE

Et klokkeklart løft til den gennemsnitlige streaming-bruger

YouSee Audio er en løsning der løser for problemer og udfordringer som mange en streamerbruger har - eller måske ikke var klar over de havde. Den samlede pakke af en gennemgående moderne smart-tv løsning og et lydsystem til en købspris på 999 kroner er næsten en no-brainer for rigtig mange danskere. 

Det gælder særligt hvis du har et TV der egentlig leverer et godt billede men som er begyndt at halte i - eller måske slet ikke har smart-tv funktionalitet - og samtidig en pæn opgradering til den flade lyd fra en fladskærm uden ekstra tilføjet udstyr som soundbar eller surroundsystem. 

Er YouSee Audio den rette løsning for mig? 

Ja! - Hvis du har et tv, men ikke har ekstra udstyr i form af højttalere eller soundbars, og ønsker at holde budgettet på et overkommeligt niveau, er YouSee Audio som minimum et lydmæssigt kvantespring. 

Nej - Hvis du har et tv der halter i smartfunktionerne, men ellers har et fint lydsystem skal du nærmere kigge retning af YouSee Streamer eller en af de mange andre mulige smart-tv dongles der omdanner et tv med forældet software til en hurtig og flydende smart-tv oplevelse. 

Nej, nej, nej - Hvis dit tv ikke er fladt, eller ikke har en HDMI-indgang, så er YouSee Audio ikke det øverste produkt på din ønskeseddel.

ANNONCE

Er YouSee Audio den rette løsning for dig, Mikkel? 

Yousee Audio er et produkt, der bryder med den typiske opfattelse af, hvad en streamingdims kan – især på lydsiden. Med Bang & Olufsen's lydsignatur og en brugervenlig Google TV-brugerflade, løfter Yousee boksen den daglige tv- og streamingoplevelse for mange forbrugere, uden at det kræver en stor investering. Det er en klar anbefaling til dem, der søger en nem alt-i-en-løsning, og som ikke har lyst til at investere i dyrere lydsystemer eller smart-tv-enheder.

For mig, som allerede har investeret i et dyrere setup, rammer YouSee Audio ikke helt plet, men det betyder ikke, at produktet ikke har sin plads.

For rigtig mange danskere (..og nok særligt eksisterende YouSee kunder) er det en oplagt opgradering, der kan samle hele husets underholdning på en smidig og prisvenlig måde. Hvis du sidder med et tv, der trænger til bedre lyd og smartere funktioner er det en rigtig let løsning til prisen. 


YouSee Audio: Pris og tilgængelighed

YouSee Audio lanceres den 25. september 2024. Yousee Audio koster 999 kr i oprettelse og forudsætter et YouSee Play abonnement. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt