Connery

Reportage: Første besøg i LEGOLAND efter at være blevet far

Magien er der stadig!

Legoland fortsætter med at være et slaraffenland for både børn og voksne, som kan mødes i glæden over at bygge unikke, fantasifulde ting ud fra simple klodser.

Voksne, som bruger timevis på at bygge virkelighedstro racerbiler og børn, der leger fantasifuldt med Duplo, kan mødes i samhørighed i en eventyrlig i mavesusets tegn - og vi har været så heldige at tage et smut forbi Legoland i Billund i sommerferien for at se, hvad der foregår i parken i 2024.

Og med to døtre på 2 og 5 år viste det sig ret hurtigt at være et match made in heaven, da der i år netop var åbnet et land dedikeret til ingen ringere end Gurli Gris Læs hele reportagen herunder:

ANNONCE
Reportage: Første besøg i LEGOLAND efter at være blevet far

Holiday Village - eventyret starter udenfor parken

For at dække mest muligt at parken, fik vi indlogeret os på deres ikoniske Holiday Village, som ligger i fred og ro små 10 minutters gang fra parken - her bliver man indkvarteret i et aflukket, rummeligt og børnevenligt hytteområde, hvor hvert område - ligesom i parken - er indrettet efter forskellige temaer.

Alt fra Det Vilde Vesten-området til Ninjago-hytterne, hvor vi flyttede ind på sidstnævnte.

Her får man fred og ro - til både lige at puste ud efter en lang dag med ivrige børn i parken, såvel som nok afstand til naboerne, hvis børnene skulle brænde mere eller mindre sammen af stimuli.

Den kan det hele!

Hytterne er moderne indrettet og med små, sjove og hyggelige elementer fra Ninjago-universet - eksempelvis en natlampe formet som en Ninjago-krystal og små legeområder og paneler hist og her. Et kæmpe hit hos børnene - og så er der også et lille sofa-område samt et tekøkken til de vigtigste fornødenheder.

ANNONCE
Reportage: Første besøg i LEGOLAND efter at være blevet far

Hytterne er moderne og hyggelige, hvor man ikke bare har plastret kedelige, lavbudgetshytter til i LEGO, men rent faktisk tænkt over, at det også skal være rart at sove der - hvis man har prøvet at overnatte i Disneyland Paris eksempelvis, så ved man også godt, at det tit kan give associationer til lejrskole-overnatninger fremfor hotel-hygge.

Sådan har man det ikke i Holiday Village, som har sørget for hyggen og komforten de få timer, man ikke tilbringer i parken.

Selve Holiday Village-området byder også på en masse lejepladser, store som små, dyreområder og ikke mindst hoppepuder og små, hyggelige stier, som venter på at blive udforsket med forskellige LEGO-figurer og naturfortællinger.

Det er absolut en af de bedste steder at overnatte i LEGOLAND, hvor man får det nødvendige afbræk fra al hurlumhejet, samtidig med at man har aktiviteter og underholdning indenfor rækkevidde.

ANNONCE
Reportage: Første besøg i LEGOLAND efter at være blevet far

Nye oplevelser anno 2024

Tager man skridtet og går videre fra Holiday Village og over i parken, med børn der lige pludselig både kan løbe, danse og gå hurtigere, end de nogensinde har gjort før - så åbner dørene sig for et spændende land allerede ved indgangen.

Foruden de klassiske souvenir-butikker, hvor man altid lige skal forbi til sidst for at få en mini-figur med, så mødes man af deres skønne mini-land, hvor man som en LEGO-udgave a la Hamborgs Miniature Wunderland oplever, hvilken magisk storytelling man kan opleve med små detaljer.

Alt fra små, hyggelige scenarier i livet til små replika af historiske monumenter - som man i øvrigt kan opleve på den hyggeligste lille familievenlige sejltur blandt nogle af de flotteste bygningsværker og kreationer. Mens faderen kigger længselsfuldt efter de voldsomme rutsjebaner i horisonten med sagte glædesskrig, så må man bare indse, at det her er stedet, hvor børnene for alvor forelsker sig i LEGO-konceptet.

Som nævnt tidligere er der kommet en række nye tiltag i 2024 - blandt andet Gurli Gris-området, som er et kæmpehit for småbørn, der allerede har kastet deres kærlighed over den lyserøde gris på skærmen. Området har replika af ting fra serien, store figurer med velkendte ansigter og ikke mindst et liveshow flere gange om dagen, hvor man kan danse, synge og hoppe med til Gurli Gris-fortællinger og sange.

Det er designet som et sted, hvor børnene både kan blive stimuleret, men samtidig giver et lounge-område til forældrene, hvor de lige kan få pusten igen inden næste gåtur i parken.

ANNONCE
Reportage: Første besøg i LEGOLAND efter at være blevet far

Derudover er en af de helt store områder også landet i 2024 - nemlig Arctic-området. Her har man mulighed for at udforske istiden og sneuniverser gennem byggeprojekter og interaktiv krea-leg.

Det byder desuden også på 5 meters frit fald i Polar X-plorer - den helt store nye badboy i rutsjebaneudvalget i LEGOLAND.

En sjov, mavekildende og ret intens rutsjebane, som lige sørger for, at de voksne også får rystet de gamle led.

Der er generelt en rød tråd i deres nyere tiltag, hvor oplevelserne bliver mere interaktive og lærerige - lidt ligesom en skoleudflugt til eksempelvis et energimuseum. Der er fokus på, at ikke nødvendigvis kun har det sjovt, men samtidig lærer noget i samme øjeblik.

ANNONCE
Reportage: Første besøg i LEGOLAND efter at være blevet far

Skræddersyet til børn i alle aldre

En af de bedste ting ved LEGOLAND er måden, den varetager den yngste målgruppe på samme præmis som de større børn - det er ikke bare en park, der kun kæmper om at lave vildere og vildere rutsjebaner.

De nye tiltag tilgodeser lige så meget de kreative, tilbageholdende og mere rolige børn, der bare gerne vil opleve det eventyrlige univers.

Duplo-land kunne meget vel være det eneste sted, vi behøvede at være i 8 timer i streg, hvis du spurgte min mindste datter - stort, men overskueligt legeområde med alskens legetøj og masser af op- og ned i forskellige lejehuse og udstyr.

Et fantastisk sted lige at puste ud og få brændt noget krudt af.

Til familieaktiviteterne, hvor alle kan være med, så går man aldrig galt i byen med eksempelvis Legorado, Kålormen og den immersive 4D-biograf - alt efter børnenes alder naturligvis.

Klassikerne går man aldrig galt i byen med - her snakker vi selvfølgelig ridderlandet, hvor man kan være heldig at fange en af de underholdende shows i løbet af dagen, eller måske deres ikoniske Legorado-by, som i bedste Det Vilde Vesten-tema byder på guldgraveri, gastronomi og masser af hyggelige øjeblikke.

Af de mere nyere og farverige oplevelser bør man prøve LEGO Movie-området, som lader dig hilse på Emmet fra filmen igen og måske tage en tur i Uni Kitty-forlystelsen, eller måske et smut forbi Ninjago-land for at undersøge, hvor gode dine reflekser er i den virtuelle forlystelse.

ANNONCE
Reportage: Første besøg i LEGOLAND efter at være blevet far

Mad og gastronomi i parken byder på et væld af forskellige muligheder, som ikke slår et for stort brød op, og tager for meget tid ud af dagen og væk fra forlystelserne - man kan spise på diverse burgersteder samt opleve tex-mex-style i deres salon i Wild West-området.

Desuden kan man også til aften og efter lukketid nyde en lækker buffet på blandt andet hotellet i form af Restaurant Panorama.

Panorama er en buffet, som buffet bør være.

Stort, men overskueligt udvalg, hvor hver enkelt ting er kælet lidt mere for, i stedet for at bare drukne det hele i kvantitet - lækre, lune og varme retter, stor salatbar og selvfølgelig den obligatoriske (og nødvendige!) børneafdeling med nuggets, fritter og tag-selv softice-isbar.

Der er tænkt over, at der både skal være noget, som voksne sætter pris på, og samtidig et spændende børneudvalg af ting, som børn rent faktisk vil og tør spise - hvad enten vi snakker snack-grønt eller lækre pastaretter.

Der er noget for enhver smag og absolut et af de bedste steder at nyde et aftensmåltid, inden turen enten går hjem eller til hytten. De er med på bølgen, hvor børnene skal være i førersædet - og det afspejles af eksempelvis mocktails lavet dedikeret til børnene.

Glæden ved at se mine børns øjne ved synet af en regnbue-cocktail er priceless!

ANNONCE
Reportage: Første besøg i LEGOLAND efter at være blevet far

Samlet set

Jeg har besøgt LEGOLAND siden jeg var helt lille og nu som 32-årig med kone og to børn - trods af sommerfuglene i maven måske er forduftet lidt, ligesom glæden ved fødselsdage mister sin glanseffekt med årenes løb, så er oplevelsen af at hoppe ind i det eventyrlige LEGO-univers lige sjov hver gang.

Universet er stadigvæk tiltalende for voksne, og selve oplevelsen kommer nærmest bedst til udtryk, når man kan give oplevelsen videre til sine børn og se deres overraskede blikke, når man går tur med klapvognen i mini-land.

Når man tænker på, at LEGOLAND slog dørene op for første gang tilbage i 1968, så har de formået at holde sig evigt aktuel med nye tilføjelser, opgraderinger og bevarelsen af visse nostalgiske elementer - en fantastisk kombination som gør, at man med glæde kommer igen gang på gang. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt