Connery

Kia EV3 har fået danske priser og det er en interessant affære

Den nye kompakt-SUV fra KIA med modelnavnet EV3 er den første mindre elbil som Kia har produceret på deres nyeste elbilsplatform, og modellen der højst sandsynligt går ind og bliver arvtager for den efterhånden aldrende Kia Niro EV, er så skarpt prissat, at forgængeren knapt kan følge med. 

Det er i hvert fald vores vurdering, efter vi har set de officielle priser fra Kias seneste pressemeddelelse. 

KIA EV3 får en startpris fra 269.900 kroner for standard range modellen, mens long range modellen starter i 294.900 kroner. 

ANNONCE
Kia EV3 - Kia Motors - Kia EV3 har fået danske priser og det er en interessant affære Kia EV3 - Kia Motors

Standard Range modellen af EV3 har dog ikke en dårlig rækkevidde. Med et batteri på 58,3 kWh har den en anslået WLTP rækkevidde på op til 463 kilometer per opladning, mens long range-modellen med det store 81,4 kWh batteri når helt op til 605 kilometer på en opladning. 

Det står i kontrast til Kia Niro EV der har en opgivet rækkevidde på 460 kilometer, og i Access-udgaven med et 64,8 kWh stort batteri starter i 279.900 kroner efter Kias aktuelle salgsbrochurer.

EV3 er altså på en side sammenlignelig med Niro EV - men på den anden side også væsentlig mere fremtidsagtig - både når det kommer til design, platform og ikke mindst ladetid. 

Kia EV3 er blevet udstyret med en 150 kW motor (204 hk), som understøtter hurtigopladning - op til 128 kW for Long Range-versionen og op til 101 kW for Standard Range. 

Allerede i standardmodellen er udstyrsniveauet - Kia-traditionen tro - ganske højt - her får man både adaptiv fartpilot, automatisk fjernlys, fjernstyret kabineopvarmning, varmepimpe, skiltegenkendelse og meget mere. 

KIA fortæller at man nu har fået pre-produktion modeller af EV3 til landet, og derfor afholder 27 VIP-events landet over, for at præsentere den nye elbil for interesserede kunder.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt