Connery

Volvo lancerer ny (plug-in) XC90 med opdateret design

Volvo præsenterede forleden en opdateret version af deres store syv-personers SUV, Volvo XC90. 

Den nye XC90 tilbyder nu mere end 70 kilometer fuldelektrisk rækkevidde på en enkelt opladning. Eksteriøret har fået et mere moderne og strømlinet design, som er skarpt inspireret af Volvos nyeste fuldelektriske modeller.

Volvo har selv ikke haft så travlt med et fortælle om selve hybrid-motoren, men der er tale om Volvos T8 drivlinje, der som plug-in hybrid foruden den elektriske del, drives af en turboladet benzinmotor - den samlede motoreffekt er 455 hestekræfter, med en accelaration fra 0-100 km/t på 5,4 sekunder .  

Indvendigt er kabinen blevet fornyet med et redesign af fronten, der kombinerer skandinavisk elegance med praktisk funktionalitet. Instrumentbrættet har en mere horisontal form med dekorative paneler i genbrugsmateriale, mens nye vertikale luftdyser tilføjer et friskt pust til designet. En større central touchskærm med højere opløsning forbedrer brugeroplevelsen og giver adgang til en række nye funktioner og apps, samt regelmæssige softwareopdateringer.

For at øge praktikaliteten har Volvo tilføjet mere opbevaringsplads i midterkonsollen, en ekstra kopholder og en trådløs telefonoplader. XC90 kan også udstyres med et Bowers & Wilkins HiFi-lydsystem, der kan genskabe akustikken fra forskellige musikalske miljøer som en koncertsal eller jazzklub.

Avanceret sikkerhed og forbedret kørekomfort

Volvo XC90 er ifølge producenten en af de sikreste biler på vejen, udstyret med en avanceret sikkerhedscelle og omfattende sikkerhedsfunktioner. Med radar og frontkamera kan bilen registrere og korrigere, hvis den afviger fra sin bane, samt hjælpe med at undgå kollisioner med andre køretøjer, fodgængere og cyklister.

Kørekomforten er blevet yderligere forbedret med justerbare støddæmpere, der tilpasser sig vejforholdene for optimal komfort og stabilitet. Luftaffjedringen kan sænke eller hæve bilen afhængigt af behovet—hvad enten det er for lettere ind- og udstigning, bedre aerodynamik ved høj fart eller ekstra frihøjde i ujævnt terræn. Ekstra lydisolering reducerer vind- og vejstøj, hvilket bidrager til en mere behagelig køretur.

En strategisk vigtig model for Volvo

Ifølge Jim Rowan, CEO for Volvo Cars, er den nye XC90 en vigtig del af virksomhedens overgang til fuld elektrificering. "Den nye XC90 udstråler selvtillid, og det er der god grund til. Vores hybrid-flagskib har i årevis været en af vores bedst sælgende modeller og er stadig en favorit blandt mange kunder," siger han. "Sammen med den fuldelektriske EX90 tilbyder vi kunderne de muligheder, der passer dem bedst, og sikrer en afbalanceret portefølje, mens vi fortsætter vores overgang til fuld elektrificering."

Pris og tilgængelighed

Den nye Volvo XC90 kan bestilles fra i dag med danske priser, der starter fra 1.049.000 kr. Produktionen forventes at begynde i slutningen af 2024, med de første kundeleveringer omkring årets udgang.

ANNONCE
Del

Seneste nyt