Connery

Museum of Illusions i København afslører et gammelt, velkendt Hollywood-trick

Magien, der blandt andet skabte højdeforskellen mellem hobitterne og Gandalf!

Hvis du nogensinde har undret dig over, hvordan film som Ringenes Herre får Hobbitterne til at se små ud ved siden af troldmanden Gandalf, så kan du nu selv opleve det fascinerende filmtrick i København. På Museum of Illusions kan du træde ind i det mystiske "Ames Room" og få indsigt i en af Hollywoods ældste tricks.

Ames Room er en optisk illusion, der manipulerer din opfattelse af størrelser. Rummets skrå vægge og gulv skaber en forvrænget opfattelse af dybde og proportioner, hvilket får personer i rummet til at se enten enormt store eller meget små ud – alt afhængig af, hvor de står. Dette filmtrick blev blandt andet brugt i Ringenes Herre til at skabe den store størrelsesforskel mellem Hobbitterne og Gandalf.

De fysiske elementer i et Ames Room har:
1. Skrå vægge og gulv som forvrænger rummets dimensioner, men hvor overflader er regelmæssige.
2. Et specifikt fysisk punkt, hvorfra illusionen skabes.

På Museum of Illusions kan du selv lege med denne illusion og se, hvordan perspektiv og geometri får vores hjerne til at tro noget, der ikke er sandt. Det er en sjov og lærerig oplevelse for både børn og voksne – og perfekt til en Instagram-værdig selfie!

Museet byder på meget mere end blot Ames Room. Her kan du udforske over 70 andre optiske illusioner og lære, hvordan videnskab og psykologi kan spille tricks med din opfattelse af virkeligheden. Det er en perfekt kombination af underholdning og læring, hvor du både kan fordybe dig i illusionernes kunst og få en videnskabelig forklaring på, hvordan de virker.

Så hvis du drømmer om at opleve lidt Hollywood-magi og lære om, hvordan filmtricks fungerer, er Museum of Illusions det perfekte sted at starte din rejse ind i optiske illusioner!

Du kan læse mere om oplevelsen lige her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt