Connery

Anmeldelse: Memory

Liam Neeson er tilbage! I endnu en actionfilm…

2 ud af 6 stjerner
Memory - trailer

“Forget about it”

Alex Lewis (Liam Neeson) er lejemorder, en profession der givetvis hverken har en god pensionsordning eller nogen stærk fagforening. Det første er et problem fordi Alex lider af Alzheimers og alle hullerne i hukommelsen er begyndt at påvirke hans arbejde, så derfor har Alex valgt at trække sig tilbage. Det andet er et problem, fordi hans sidste opgave er en dobbeltkontrakt, der kræver at han blandet andet skal slå en 12-årig mexicansk pige ihjel og det nægter Alex at gøre.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: Memory SF Studios

Woman on Top

Alex forsøger at få jobbet annulleret, men forgæves og da han opdager at pigen er blevet slået ihjel af en anden lejemorder, sætter han ud på en dødsensfarlig hævnmission. Samtidigt er FBI-agenten Vincent Serra (Guy Pearce) i gang med at efterforske en sag om menneskesmugling og en mulig pædofiliring ledet af rigmanden Randy Sealman (Josh Taylor). Alex og Vincents verdener kolliderer naturligvis og fører dem frem til endnu en brik i puslespillet, den mystiske og yderst magtfulde forretningskvinde Davana Sealman (Monica Bellucci).

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: Memory SF Studios

Remember the Time

New Zealandske Martin Campbell (The Mask of Zorro, Green Lantern) har instrueret Memory, der er baseret på en belgisk film med titlen De zaak Alzheimer fra 2003. Men den snart 80-årige, erfarende instruktør, der tidligere har stået bag de to fremragende Bond-film (GoldenEye og Casino Royale), formår slet ikke at løfte materialet denne gang. Memory virker som en generisk actionfilm, som Liam Neeson efterhånden er blevet synonym med, en bestillingsopgave udført uden hjerte.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: Memory SF Studios

Memento Mori

Jeg har ikke selv set De zaak Alzheimer, men eftersom at den har en Metascore på 73 på IMDb, må man gå ud fra, at det er en god film. Til sammenligning er Memorys Metascore 41. Det siger vidst det hele. Guy Pearce gennembruds rolle var som Leonard i Christopher Nolans mesterlige Memento (2000). I den film hang Leonards hukommelsestab uadskilleligt sammen med plottet og engagerede publikum i at løse mordgåden i samarbejde med Leonard.

ANNONCE
SF Studios - Anmeldelse: Memory SF Studios

Helt hul i hovedet

I Memory er karakterens lidelser, som titlen ellers refererer så fint til nærmere en eftertanke, der knap nok kan kaldes for en statist i sin egen historie. Liam Neeson leverer som altid en solid præstation, men hans karakters problemer med hukommelsen virker fuldkommen uvedkommende for selve plottet og som publikum mister man hurtigt interessen. Ironisk nok ville man næsten ønske, at man havde alzheimers efter at have set denne film, så man kunne glemme alt om den så hurtigt som muligt.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 50 %

Teknisk information:

Original titel: Memory

Land: USA, 2022

Instruktør: Martin Campbell

Cast: Liam Neeson, Guy Pearce, Mia Sanchez, Monica Bellucci, Josh Taylor

Genre: Action/Thriller

Billedformat: 2.39:1

Lyd mix: Dolby Digital

Spilletid: 114 min

Dansk bio premiere: 12. maj 2022

Distributør: SF Studios

ANNONCE
Del

Seneste nyt