Connery

6 knivskarpe IPA-øl fra danske bryggerier

En ølguide til dansk IPA.

IPA har i flere år været en meget populær slags øl.

IPA - eller Indian Pale Ale er i al sin enkelthed en engelsk øltype, der oprindeligt blev udviklet til at kunne klare en lang fragt og sejltur på verdenshavene til Indien.

Der blev tilføjet en højere alkoholprocent samt yderligere humle, som begge var med til at konservere øllen og forlænge holdbarheden til handelsruterne.

I dag? Der drikker alt fra hipstere til bodega-stamkunder en iskold IPA, som efterhånden findes i utallige variationer - og den er nok noget anderledes end den øl, de sejlede med, da amerikanerne, da de var med til at gøre IPA til et globalt fænomen, sammensmedede konceptet en smule med klassisk Pale Ale.

Kendetegnet ved en IPA er ofte en bitterhed, som dog komplimenteres af aromaen og den frugtige nuance fra humle.

Vi har efter en 'hård' omgang research i øluniverset fundet 6 IPA’er på det danske marked, som er værd at investere i til fredagsøllen!

ANNONCE
6 knivskarpe IPA-øl fra danske bryggerier

Whirl Domination

Bryghus: To Øl

Procent: 6,2 %

 Måske den mest velbalancerede IPA på listen - dynamikken med den frugtige humle og den bitre malt holder skansen fra første til sidste slurk. Selv når den begynder at blive lidt varm i glasset. Smagfuld, kompleks og utroligt nem at drikke - en øl med mange facetter, som alle peger i retning af velsmag.

ANNONCE
6 knivskarpe IPA-øl fra danske bryggerier

Yakima

Bryghus: Husbryggeriet Jacobsen

Procent: 6,5 %

Husbryggeriet Jacobsens genistreg med en IPA, der nærmest er skræddersyet til grillmad og sommerlige retter - skarp, stringent, bitter, vinøs og pivfrisk hele vejen igennem. Jeg drømmer dog stadig om, at de sætter deres limiterede Sol over Gudhjem-øl Juniper Ale på det faste sortiment, som var tæt på at udkonkurrere Yakimaen i sin helhed!

ANNONCE
6 knivskarpe IPA-øl fra danske bryggerier

Bombay IPA

Bryghus: Nørrebro Bryghus

Procent: 6,5 %

 En kraftig, bitter og let frugtig IPA, som nok er den mest ‘krydrede’ og aroma-tunge IPA på listen. Den har en kompleks smagskombination, som især sammen med mad, gryderetter eller fede måltider skærer rent igennem med en herlig skarp friskhed og supplerer et væld af måltider med undertoner af karamel og syrlige citrusfrugter. 

ANNONCE
6 knivskarpe IPA-øl fra danske bryggerier

Oceanic Haze

Bryghus: Anarkist

Procent: 4 %

En meget frugtig, frisk og velsmagende IPA, der har mere frugtighed end bitterhed uden at det kammer over - saftig, velbalanceret og afrundet. Utrolig let at drikke, utroligt nem at elske. Det er ølverdenens svar på ‘Små Kolde’. Ikke smagsmæssigt, men effekt-mæssigt. Det kan drikkes som vand og det slår først, når det er for sent!

ANNONCE
6 knivskarpe IPA-øl fra danske bryggerier

Laid Back Session IPA

Bryghus: Svaneke Bryghus

Procent: 4,8 %

Svaneke Bryghus, som fun fact også står for markedets skarpeste alkoholfrie øl (Don’t Worry Pale Ale) - har lavet en lille genistreg med denne sag, som har mange egenskaber. Den smager frisk og frugtig, knap så meget bitterhed og så er den lige god til en stille rolig aften med madlavning og venner på besøg såvel som bælledruk, hvor man ikke går på kompromis med kvaliteten. En alsidig, velsmagende og let IPA. 

ANNONCE
6 knivskarpe IPA-øl fra danske bryggerier

Gylden IPA

Bryghus: Schiøtz

Procent: 5,9 %

Rendyrket nørderi på ølbrygningsfronten har resulteret i denne geniale fusion mellem botanisk kærlighed og øl-fascination - en IPA, som har en solid balance mellem det bitre og det humlede, men samtidig krydres af både de syrlige hyben og rosmarin. En krydret, velbalanceret IPA velegnet perledråbe-kold på terrassen en sommeraften eller til alt godt fra grillen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt