Connery

Upside Down [Anmeldelse]

Romantisk Sci-Fi drama med Kirsten Dunst og Jim Sturgess i hovedrollerne

3 ud af 6 stjerner
Midget Entertainment/Mis.Label - Upside Down [Anmeldelse] Midget Entertainment/Mis.Label
Mellem to verdener
I et univers, hvor to tvillingplaneter bliver holdt sammen af tyngdekraften spejler sig parallelt i hinanden mødes to små børn tilfældigt en dag på et bjergtop. Det bliver et skæbnesvangert møde for den fattige Underverdensdreng Adam (Jim Sturgess) og den rige oververdenens pige Eden (Kirsten Dunst). De to indleder nemlig et hemmeligt venskab, der udvikler sig et kærlighedsforhold, men da det er forbudt for de to verdeners beboere at opholde sig på den modsatte planet må de en dag flygte fra politiet og her ender det galt. Eden falder op på sin egen planet og bliver slået bevidstløs. Adam bliver anholdt og de to ser derefter ikke hinanden i 10 år. Adam er nu blevet løsladt og arbejder som forsker. Han har opfundet et anti-tyngdelovs produkt, der gør det muligt for planeternes beboere, at opholde sig på den modsatte planet, uden at få problemer med tyngdekraften.
ANNONCE
Midget Entertainment/Mis.Label - Upside Down [Anmeldelse] Midget Entertainment/Mis.Label
En chance til
Ved et tilfælde ser Adam en dag Eden på tv og finder ud af at hun er i live og arbejder for et firma kaldet TransWorld, der har ansatte fra begge planeter i samme kontorbygning. Det lykkes Adam at få et job i firmaet, men spørgsmålet er, hvordan kan skal få kontakt med Eden, der jo befinder sig på den anden planet og tilmed har fået hukommelsestab, da hun slog hovedet i det voldsomme fald, 10 år forinden. Adam må derfor være opfindsom, hvis han atter skal vinde Edens hjerte.
ANNONCE
Midget Entertainment/Mis.Label - Upside Down [Anmeldelse] Midget Entertainment/Mis.Label
Banal kærlighedshistorie
Upside Down er en filosofisk tankevækkende idé og en teknisk set ganske ambitiøst og storslået bedrift, men filmen fænger desværre aldrig, mest af alt fordi historien er voldsom banal og forudsigelig. Man bliver også hurtigt træt af den konstant omvendte klipning, når personer fra de to verdener taler sammen. Her er ganske enkelt tale om en idé, der kunne have været god, men som efterlader en del at ønske i eksekveringen.
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 20%
 
Teknisk information:
Original titel: Upside Down
Canada/Frankrig, 2013
Instruktør: Juan Solanas
Medv.: Jim Sturgess, Kirsten Dunst, Timothy Spall
Genre: Sci-Fi/Drama/Fantasy/Kærlighed
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital
Spilletid: 103 min
Dansk video premiere: 27. februar 2014
Distributør: Midget Entertainment/Mis.Label
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce