Connery

Tun i vand

Connery tester den måske mest spiste ting blandt folk på SU - tun i vand!

Så er turen for "Connery.dk tester" kommet til en rigtig klassiker for folk der lige er flyttet hjemmefra, eller andre der måske er løbet tør sidst på måneden. Tun i vand, er navnet på den lille dåse med "guldet". Men spørgsmålet er om man overhovedet kan smage forskel på tun i vand. Og er der virkelig så stor forskel på tun i vand til 6,95 kr. og en dåse til 19,95 kr.?

Testen er udført som blindtest. og der har derfor ikke været påvirkning fra dåsens udseende og mærke.

1.
"Ocean's Finest"
ANNONCE
Tun i vand
Produceret af: Seatech International Inc.
Købt i: Føtex
Pris: 9,95 kr.

Udseendet:
Selve tunen i "Ocean's Finest"-dåsen er ganske pæn. Kødet er mellemmørkt og er i okay store stykker.

Duften:
Duften af "Ocean's Finest" kan siges meget kort - den dufter af absolut intet. Det er faktisk helt utroligt at det kan lade sig gøre at få fisk til at dufte af så lidt.

Smagen:
Hvis det her er "Ocean's Finest", så er testpanelet helt enige om at de ikke vil smage "Oceans Worst". Denne tun i vand er ekstremt dårlig. Den smager utroligt meget af dåse og er slet ikke salt. Den smager kun af vand og konservesdåse.

Bedømmelsen:
1 ud af 5.

2.
"B&K - Tun i vand"
ANNONCE
Tun i vand
Produceret af: BK-Food
Købt i: Fakta
Pris: 6,95 kr.

Udseendet:
"B&K"-tunen ser ganske normal ud når man kigger ned i dåsen. Den har en fin lys farve og ligger i halvstore stykker.

Duften:
"Frisk fisk" er det første der lige fremkommer i hovederne på testpanelet. "B&K - Tun i vand" dufter rigtigt fint, dog måske en lille smule for meget af dåse.

Smagen:
Denne tun har en virkelig god smag! Den er godt saltet, er utrolig saftig og virker virkelig frisk. Intet negativt at sige om smagen.

Bedømmelsen:
4 ud af 5.

3.
"John West Yellowfin Tun"
ANNONCE
Tun i vand
Produceret af: John West Foods Ltd.
Købt i: Føtex
Pris: 11,95 kr.

Udseendet:
Dåsens indhold er en blanding imellem store stykker og en form for "tunmos". Kødet er lyst, men ser dog en smule tørt ud.

Duften:
"John West" dufter ikke af særligt meget, men har dog en lille snært af fisk.

Smagen:
En tun skal helst være let saltet, saftig og have en vis mørhed. Denne tun har ingen af delene. "John West Yellowfin Tun" er alt for neutral i smagen. Den er stort set ikke saltet i smagen og så er det utroligt svært at tygge af munden når du først har fået den ind i munden.

Bedømmelsen:
1 ud af 5.

4.
"Glyngøre - Tun i vand"
ANNONCE
Tun i vand
Produceret af: Glyngøre Limfjord A/S
Købt i: Føtex
Pris: 19,95 kr.

Udseendet:
Glyngøres tun i vand er utroligt lys i kødet og er meget indbydende at se på. Dåsen er fyldt med store fine stykker.

Duften:
Tunen dufter af fisk, som en tun skal, dog ikke for meget. Den har en rigtig god aroma og man får lyst til at spise den.

Smagen:
"Glyngøre - Tun i vand" er en dejlig saftig tun, som er tilpas saltet. Kødet smager godt af fisk uden at blive for meget. Smagen er virkelig god, og sjældent har testpanelets medlemmer nydt en tun så meget.

Bedømmelsen:
4,5 ud af 5.

5.
"NaTuna"
ANNONCE
Tun i vand
Produceret af: Seatech International Inc.
Købt i: Føtex
Pris: 7,50 kr.

Udseendet:
Ved først øjekast er "NaTuna" en fin blanding af både store og små stykker, og kødet er fint lyst.

Duften:
Næsen skal langt ned til tunen før aromaen kommer frem. Den dufter lidt af fisk, men ikke meget, og duften er ikke denne tuns styrke.

Smagen:
"NaTuna" er meget tør og bliver hurtigt "melet" inde i munden. Den er meget sur i det, men smagen er dog helt fint saltet.Trods det så er det ikke ligefrem et smagsmæssigt festfyrværkeri.

Bedømmelsen:
2 ud af 5.

"Testvinderen": "Glyngøre - Tun i vand" vinder denne uges "Connery.dk tester". Tunen var en utroligt god smagsoplevelse, og havde alle de ting som en tun i vand skulle have. Kvaliteter som testpanelet ikke engang var klar over var mulige at finde i tun i vand på dåse. Dåsens lyse og saftige kød gled ned igennem halsen og aldrig er tun på dåse blevet så meget. Eneste ulempe ved "Glyngøre - Tun i vand" er prisen. 19,95 kr. er altså mange penge for en gang tun.

"Bedst Til Prisen":
Denne test var heldigvis ikke kun en sejr for de dyre varer, men også en bekræftelse i at man faktisk godt kan finde billig mad som er ligeså god som det dyre. "B&K - Tun i vand" var kun en lille kende dårligere end Glyngøres tun. "B&K" var en virkelig god tun, som ligesom "Glyngøre - Tun i vand" indeholdt alle de gode egenskaber hos tun. Denne tun kan helt klart anbefales og til en pris på sølle 6,95 kr., og testens billigste, så skal man virkelig tage at købe "B&K - Tun i vand" hvis man har mulighed for det!

Næste gang tester vi tomatketchup.
ANNONCE
Del

Seneste nyt