Connery

Tori Amos - koncert

Tori Amos leverede en magisk musikoplevelse i Operaen, København i søndags.

Tori Amos - koncert
Operaen i København dannede en fantastisk ramme om den rødhårede sangerinde Tori Amos, der optrådte i søndag d. 20. sep 2009  og sikke en koncert, hun gav.
 
Sidst Amos besøgte Danmark, var det i Falconer Salen juni 2007 i anledning af hendes forrige album American Doll Posse (2007). Den koncert var til dels præget af den skizofreni, som Amos legede med på det tidspunkt med sine fiktive kvindefigurer, der var på det album.

Men her med Sinful Attraction - tour, er Amos heldigvis bare sig selv.
Iklædt en lang, orange kjole, leverede hun sammen med sine faste musikere, bassisten/guitaristen Jon Evans og trommeslageren Matt Chamberlain, en herlig perlerække af gamle numre som Cornflake Girl, Precious Things, A Sorta Fairytale og Winter med lidenskab og intensitet. Også Give, Welcome to England og Strong Black Vine fra det seneste album Abnormally Attracted to Sin (2009) blev spillet.
ANNONCE
Tori Amos - koncert
Amos viste forsat, at hun er en vaskeægte virtuos på sit klaver. Hvis det ikke skal være løgn, spillede hun ikke bare på klaveret, men også indimellem på tre forskellige keyboards samtidig!
   
Lyden var helt i top og rent visuelt var det en nydelse med en fed lysopsætning med forskellige farver, der skabte en spændende og intim atmosfære.

Med andre ord: Tori Amos er mere end velkommen til at komme til Danmark igen.

Som opvarmning før Tori Amos - koncerten, optrådte den forholdsvis ukendte, nord-irske sanger/sangskriver Foy Vance. Han var bogstaveligt talt sit eget band - udstyret med en guitar, et keyboard, en laptop og et par loop-pedaler. På den måde kunne han spille med mange lag af sin guitarmusik og sample sine slag på sin guitar, så det lød som et slagtøjsinstrument - ret imponerende. Hans stemme og sangtekster var i den følsomme rock-område og lød ganske godt. Foy Vance er nok en, man skal til at holde øjne og ører åbne for i de kommende år.

Trackliste for Tori Amos-koncerten:
1. Give
2. Pancake
3. Cornflake Girl
4. Girl
5. A Sorta Fairytale
6. Concertina
7. Martha's Foolish Ginger
8. Welcome To England
9. Pandora's Aquarium
10. Take To The Sky/I Feel The Earth Move
11. Jamaica Inn
12. Ribbons Undone
13. Winter
14. Horses
15. The Power Of Orange Knickers
16. Siren/Talulah
17. Precious Things
18. Strong Black Vine


Ekstra numre:

1. Raspberry Swirl
2. Big Wheel
ANNONCE
Del

Seneste nyt