Connery

Søren Hauch-Fausbøll [Månedens Mand - Evil Bond Style]

Skal du servere en drink for Søren, så bliver den stirred not shaken, drinken er Mojiito og Sørens roller er også langt fra den hardcore agent 007

Søren Hauch-Fausbøll [Månedens Mand - Evil Bond Style]
Chefredaktøren prøver at virke cool og ikke gå FAN bonanza! - Søren Hauch-Fausbøll [Månedens Mand - Evil Bond Style] Chefredaktøren prøver at virke cool og ikke gå FAN bonanza!

Vi mødte Søren på Palace Hotel i København til en snak om livet, skuespil og hvad man ikke skal gøre i det gule Bamse kostume, som de fleste af os nok forbinder ham med. – Og så fik han, i det mindste for et par timer, lov til at få rollen som Evil Bond!


Tak fordi du har tid til at mødes med os – vi er her jo i samarbejde med Youmeshopping.dk, hvor man ved at købe ting med rabat kan støtte forskellige hjælpeorganisationer, men hvad betyder velgørenhed for dig?


Det betyder faktisk rigtig meget, og jeg er faktisk ambassadør for mange ting. Jeg synes det er dejligt at kunne bruge mit erhverv til andet end at underholde.  Når man kan gøre en forskel, så er man nærmest forpligtet til at hjælpe andre.

Og nu står du så på Connery.dk som Månedens Mand - klar til at hjælpe... Men hvad med din barndom? Hvor kommer Søren fra?


Jeg er født og opvokset i Rønne på Bornholm. Min far er kunstmaler, min mor er laborant. Min far er meget interesseret i teater og kunst, derfor fik jeg den interesse. Jeg har faktisk lavet teater siden jeg gik i børnehave. Jeg vidste jeg ville være skuespiller, så det var mit mål. Enten klovn eller skuespiller. Jeg har ikke lavet andet end teater siden.

Jeg lavede faktisk min egen teatergruppe og spillede mine egne stykker, skrev egne stykker og instruerede dem og spillede dem sammen med kammerater rundt på Bornholm.

Så folkeskoletiden gik med teater?


Ja, da jeg var 11 år havde jeg min første teatergruppe og var direktør! Ha ha.

Var resten af din skoletid så præget af teater?


Der var mange skolekomedier, og det var mig, der stod for meget af det. Jeg lavede skolerevyer, også i gymnasiet.
Jeg fik gode karakter i 1.g, men så gik det bare ned af bakke, fordi jeg kun var fokuseret på at lave teater. Så var jeg med til at lave en teatergruppe, en professional teatergruppe, mens jeg gik i 3.g, som hed Ø-gruppen. Vi spillede i hele landet. Flere hundrede forestillinger om året i hele landet også i Sverige.

Hvilken type var du? Kørte du rundt på knallert?


Nej, jeg var ikke sådan en bølle. Jeg var forholdsvis stille og rolig og genert. Jeg fik briller da jeg gik i sjette klasse, og blev ret nærsynet, men jeg kan huske, at når jeg tog brillerne af, så kunne jeg jo ikke se noget som helst! Så kunne jeg jo bare fyre den af. Når jeg så tog brillerne på igen, blev jeg lidt genert. Jeg var sådan lidt klassens klovn, men lidt ufrivilligt måske.

Men du kommer på gymnasiet og jeg tænker straks - hvornår var du fuld første gang. og hvad med den første gang med pigerne?


Der var jeg også lidt bagud. Jeg fik min første kæreste da jeg var 18. Det varede en måned. Så gik der – jeg tør næsten ikke sige det – 7 år inden jeg fik en rigtig kæreste igen. Altså, jeg fik taget min mødom, da jeg var 18, og så gik der mange år… jeg var altid ulykkeligt forelsket. Jeg var altid det tredje baghjul. Jeg havde nogle gode venner, men så var jeg altid tredjeparten. Der har været mange ulykkelige forelskelser.

Hvad var det mere du spurgte om? Jo, det med at drikke. Jeg drak ikke rigtigt. Jeg blev fuld første gang i 1.g til en julefrokost. Vi sad ude på landet nede i en kælder og fik øl og snaps. Jeg kan huske at jeg kom ud, og så slog det bare hårdt. Pludselig løb alle nøgne rundt, men det gjorde jeg ikke.
Jeg var ulykkeligt forelsket, og hende jeg var forelsket i lå og kastede op. Jeg synes det var fantastisk bare at holde hende på panden, mens hun kastede op. Jeg følte mig som en helt dér.

Hvad med druk dengang i forhold til nu? Tror du det har flyttet sig eller ændret sig meget?


Jeg synes man drikker meget mere. Vi drak til fester og fik øl, men jeg synes bare ikke… jeg snakkede lige med min kone for noget tid siden, for nu har vi to store piger. Den ene bliver snart 18 og den anden bliver 15. Vi måtte advare dem, fordi der er de her shots, og det var der jo ikke dengang. Dengang drak man jo snaps og øl og så måske Jägermeister eller sådan nogen ting, men shots er jo ligesom slik. Det kommer ind på en helt anden måde, så de unge bliver fuldstændig sanseløst beruset meget hurtigere.
På den måde synes jeg det er blevet meget hårdere nu, selvom man selvfølgelig også drak dengang og blev fulde og fik tømmermænd.

Nu har vi jo ikke set dig inde i Bamse, men vi har jo vidst, at du var der. Tror du at du bliver sat i bås af det? Forfølger Bamse dig på en eller anden måde?


Ja, altså jeg holdt jo op efter 10 år, dels fordi jeg fik mareridt, og så tænkte jeg også, at jeg gerne ville videre. Selvfølgelig påvirker det jo min stemme. Jeg kan jo ikke løbe fra det! Flere begyndte at sige, at min stemme mindede om Bamses, så tænkte jeg bare ”nu skal jeg videre”! Men jeg har aldrig kunne slippe den helt. Jeg har hjulpet de nye Bamser, indspillet lydbøger, lagt stemme til spillet, lavet Cirkus Summarum og nu også ballet på Det Kongelige Teater. Jeg kommer til at hænge på den resten af mit liv.

Apropos den famøse Bamse. Hvad sker der, hvis man slipper en vind inde i dragten?

Det lugter, så det skal man lade være med. Man skal heller ikke gøre det med tømmermænd, det har jeg prøvet én gang, det var ikke rart. Den er utrolig varm og tung. Hvis man har gummistøvler på, så vejer den 15 kilo, så man skal også være lidt i god form for at løbe rundt i den.

Er Bamse lidt ond eller?


Nej, jeg synes ikke han er ond. Han er som et 5-6 årigt barn. Han er ikke bevidst ond. Han har et kæmpe stort hjerte. Det varer jo 10 sekunder, og hvis han så kan mærke noget, så skal han jo altid gøre alting godt igen.

Improviserer man når man spiller Bamse?


Når vi laver tv-udsendelser så er der replikker, men selvfølgelig så laver man det om til sit eget og improviserer lidt.

Sådan hypotetisk, hvis man forstiller sig at Bamse var blevet teenager, ville han så deltage i Paradise Hotel?


Nej, det ville han ikke. Der ville man se Bruno måske, for Bruno han er lige de år ældre, men Bamse er for evigt 5-6 år, han bliver aldrig ældre.

Du har også været med i Andersens Julehemmelighed. Hvordan var det at kysse med Søren Østergaard?


Jeg kan ikke huske, om vi overhovedet kyssede rigtigt ha ha. Jeg tror nok Søren var den der var mest … ”det skulle vi ikke!!”. Det er mange år siden vi lavede det, så jeg kan faktisk ikke huske det. Altså, det var et meget hurtigt kys.

Så det er ikke noget, der har sat nogle traumer nogle steder?


Nej, men nu har jeg lige fået at vide, at den kommer ud på DVD, og det har jo taget virkelig mange år. Det er faktisk den eneste julekalender, som ikke er udkommet på DVD, så det er jeg spændt på.


"I Gøngehøvdingen er en lårbensknogle ved at koste Søren synet, da en medskuespiller kyler en rekvisit tilbage og rammer Søren i ansigtet, som gennemborer kinden – og i forbindelse med Søren spiller Mogens Glistrup i teater stykket Simon Spies, eksploderer en grill og fjerner alt fra øjenbryn til næsehår – og publikum… de tror bare det er en del af stykket!."

Tror du det er din skyld Andersens først bliver udgivet så sent? Er du sådan lidt en ulykkesfugl? Nu tænker jeg på Gøngehøvdingen og Simon Spis stykket?

Nå, det har du også set ha ha? Nej, men jeg kommer altid ud for et eller andet. Altså ulykker Jeg har mere tænkt, at der var én, der har holdt hånden over mig.

Er du bange for døden?

Jeg har ikke lyst til at dø, så jeg er bange for døden på den måde. Men når jeg arbejder, så er jeg ikke. Jeg spiller rigtig meget teater, og jeg tænker tit ”der falder en lampe ned”, men det sker virkelig sjældent.

En lidt anden ting: du spiller for nogle år siden med i Hatten Rundt, og en af de ting jeg tænkte på, var om det virkelig var improvisation eller, om der stod lidt på indersiden af hatten?


Det var improvisation, der stod overhovedet ikke noget. Jo mere man ved jo både sværere og kedeligere er det at lave impro. Efterhånden får man sine stærke sider, så Søren Østergaard er god til noget, jeg er god til noget og Niels er god til noget. Han var fantastisk til at digte sange, bare lige ud af den blå luft. Vi skal faktisk på turne her i 2013, vores uigenkaldelige sidste turne. Senil-turen, ha ha.

Er du religiøs?


Nej, jeg er ikke medlem af folkekirken. Jeg tror alligevel på en eller anden måde, at der er noget mellem himmel og jord, men jeg er ikke religiøs som sådan. Jeg kan godt lide at gå ind i en kirke.

Når jeg rejser rundt i verden kan jeg godt lide at gå ind i kirker, i katolske kirker. Når jeg er på turne og kommer rundt i landet, tager jeg tit ind i en kirke. Den der ro der er, kan jeg godt lide, selvom det også er lidt uhyggeligt nogen gange.

Jeg synes religion har været roden til meget ondskab, hvad enten det er den kristne, den muslimske eller hvad det end er. Jeg har faktisk tænkt på at blive buddhist.

Hvis man kigger på det danske samfund, hvad irriterer dig mest?

Ja,, det er svært. Jeg tænker tit på respekt for hinanden. Respekt for forskelligheder, respekt for hinanden som mennesker. Ordet respekt synes jeg ikke eksisterer mere. At man har så lidt respekt for hinanden. Det synes jeg man tit støder på.

Hvis du kunne sige én ting til den gennemsnitlige danske mand, hvad skulle det så være?


Det er svært når du spørger lige mig. Jeg synes ikke jeg er mand lige på den måde. Men at man ikke skal være bange for at vise sine følelser. Ja, at man ikke skal være bange for, at være en følsom mand. For det synes jeg også, at man kan få på snuden over. Det er der meget med lige nu, at man skal være en MAND, men jeg synes det er en balance. Man kan godt blive for vattet, og det kan jeg godt forstå, men man skal i hvert fald ikke være bange for at vise sine følelser.

Det er sjældent vi dig optræde i de glittede magasiner?


Ja jeg prøver at holde en god balance. Jeg prøver på at være lidt kedelig. Når jeg ved der er rød løber, så vil jeg helst gå udenom, men hvis de fanger mig så okay. Det at jeg er kendt, det vil jeg være på grund af det jeg laver, ikke på grund af hvem jeg er. Selvfølgelig er der rigtig mange fordele ved at være kendt, men der er også rigtig mange bagsider.

Så for at opsummere, så har vi at gøre med en dreng, der var lidt usikker, men når han tog brillerne af, så kunne han klare hele verden. Og så har du trådt ind i forskellige roller siden da, men har holdt dit privatliv, så godt som du kan for dig selv?


Ja!
 

Det synes jeg er en meget god slut konklusion, er det ikke?


Jo, haha

ANNONCE
Fotograf: Christian Grüner
Makeup: Sascha Christensen
Modeller: Sascha Christensen, Katrine Iversen og Mali Jensen, 
Location: Palace Hotel
Redaktør: Jakob Neua Nørgaard
Assistent: Zaynab Naji
Kostumer: Narremissen.dk
Del

Seneste nyt

Annonce