Connery

Rengør din computer for spyware og virus

Er din browser-søgemaskine blevet overtaget, eller er der pludselig reklamer og tekstlinks ud over alle hjemmesider? Så har du nok fået besøg af noget adware.

Der er efterhånden mange typer ondsindede programmer, som kan slippe ind på din computer. Vi kender alle til antivirus programmer, som kan hjælpe med at holde virus ude, men der er også programmer som spyware, trojanere etc. og det kan efterhånden være svært at holde sig helt up-to-date.

Spyware fx. kan lægge sig på din computer, og opsnappe koder og andre følsomme oplysninger, og videregive dem til tvivlsomme bagmænd.

Jeg har selv oplevet flere gange at blive angrebet af adware, som overtager ens søgefunktioner i browsere, og en anden gang var der pludselig møgirriterende links og reklamer på alle hjemmesider jeg besøgte.

Da jeg så pludselig så reklamer på min egen hjemmeside, så måtte jeg få styr på hvad der var galt. Jeg troede først min hjemmeside var blevet hacket, men det var nu min computer, der var inficeret.

En måde at komme det til livs, er at installere anti-spyware. Det smarteste er at installere det og foretage en gratis scanning for spyware. Hvis du så finder en infektion, så kan du Google hvordan du fjerner denne manuelt, hvorefter du kan afinstallere anti-spyware programmet igen. Uden at betale en krone.

Har du mange infektioner kan du dog overveje et køb, da programmet eftersigende skulle kunne fjerne alt.

Du er ikke sikret bare fordi du har en Apple maskine

Tidligere var det kun PC ejere, der skulle bekymre sig om virus og den slags, og derfor er der mange af os Mac-brugere, som ikke rigtigt har styr på den afdeling.

Siden jeg skiftede til Mac, har jeg heller ikke rigtig været opmærksom på virusser, spyware og andre irriterende programmer, og jeg må indrømme jeg er blevet lidt rusten på det punkt.
 

Antivirus-programmer til mac

I dag er det en god ide at installere et af de mange antivirus-programmer til mac. Denne her fjerner foruden virus mange af de små programmer som overtager din browsers søgefunktion, indsætter links og reklamer via din browser osv.

Den er et godt sted at starte, hvis du (som jeg) af og til installerer software fra tredje part, så du er sikker på du ikke får noget bras med ind på computeren.

Husk også, at det altid er en god ide at opdatere til seneste styresystem fra Apple, for at holde din Mac sund og rask.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce