Connery

Raket-Madsen - Danmarks gør-det-selv-astronaut

Læs et uddrag af det nye portræt og vind et eksemplar af bogen!

Raket-Madsen - Danmarks gør-det-selv-astronaut

Peter Madsen er den danske raketbygger, der de sidste seks år har skudt tonstunge raketter højt op over Østersøen. Om få år bliver det med ham selv ombord.

En ny bog om 'Raket-Madsen' fortæller en historie om at følge drømmen og ikke give slip på sin mission.Bogen er historien om de livsbegivenheder, der har skabt et menneske, som kompromisløst har fulgt sine drømme siden tidlig ungdom. Det er historien om at sove i et koldt stålrør eller under et bord i sit værksted for at få råd til sine drømme. Det er historien om at miste alt for at blive fri og om en dybfølt drøm om at kolonisere Universet. Og så er det historien om byggeriet af verdens største amatørubåd, Nautilus.

Vi har været så heldige at få fingrene i 10 eksemplarer af bogen, som du kan vinde til en omgang spændende vinterlæsning. Se et uddrag af bogen herunder som en lille appetiser:

ANNONCE
@ing.dk - Raket-Madsen - Danmarks gør-det-selv-astronaut @ing.dk

Solen brager ned fra en skyfri himmel, og Peter sveder under sin redningsvest, der er spændt ud over en sort bomuldsbluse. Han lægger ikke mærke til hverken svedperler eller den skarpe sol, der skrumper hans øjne ind til små sprækker. Han er fokuseret. Prøver at være rolig. Stirrer bare ud på en rød genstand langt ude på havet. Genstanden vugger monotont på havoverfladen, der strækker sig til alle sider, så langt øjet rækker. Derude flyder hans skæbne. Alt, hvad hans liv har bygget op til gennem 40 år. Alt står og falder med, hvad der sker om få minutter.

Stående på toppen af orlogsfartøjet Hjortø er han i sin drengedrøm. Han er på et rigtigt militærskib. En høj skipper står ved hans side iført grå uniform og hvid kasket med syninger af guld. Sømændene om bord står klar. De venter kun på signal til at hoppe i gummibådene, styre skibets kran eller beordre fiskeskibe langt, langt væk fra det røde fartøj midt på havet. Peter ser ned på skibets agterdæk. Journalister drøner rundt med kameraer, mikrofoner og ledninger. Ledningerne løber på kryds og tværs over dækket, gennem døre og vinduer på klem. En ledning ender i Peters hånd, hvor han holder en mikrofon med sine kraftige, grove hænder, der er formet af et liv med metalarbejde. I mikrofonen snakker han amerikansk jargon. Udtryk, der stammer fra Nasa, strømmer ud af hans mund:

“We are good to go”, “T minus five minutes.”

Om bogen:

Bogen bygger på omfattende interviews over flere år med Peter Madsen samt interviews af mere end 50 venner og fjender ­ herunder alle relevante personer i det danske raketmiljø. Bogen er smukt illustreret med fotos fra raketmissioner, dyk med ubåde og originale skitsetegninger.

ANNONCE

Konkurrenceinfo:

For at være med i konkurrencen skal du udfylde formularen herunder. 

Konkurrencen kører til og med d. 22. december kl. 12.

Vinderne vil blive kontaktet pr. mail. 

Del
Deltag i konkurrencen
Konkurrencen er slut - det er ikke muligt at deltage længere!

Seneste nyt