Connery

Neill Blomkamp

Instruktøren af District 9.

Neill Blomkamp
Den sydafrikansk-fødte instruktør Neill Blomkamp har sammen med Ringernes herre-instruktør Peter Jackson som producent, taget både publikum og anmeldere med storm med den effektive science fiction-film District 9 (2009), der tager den klassiske fortælling om rumvæsner, der kommer til vores planet og fortolker den på en ny, original og tankevækkende måde f.eks. ved at have rumvæsnerne rendende i et slumkvarter i Johannesburg, Sydafrika. I anledning af filmen, tegner Connery.dk et portræt af Neill Blomkamp.

Blomkamp blev født den 17. september 1979 i Johannesburg, Sydafrika. Som 16-årig begyndte Blomkamp at arbejde som animator for effektfirmaet Deadtime under ledelse af Simon Hansen og Sharlto Copley, der spiller hovedrollen i District 9.
To år senere flyttede Blomkamp sammen med sin familie til Vancouver, Canada og kom ind på Vancouver Film School.

I 2003 fik han interessante opgaver som at illustrere fotorealistiske billeder af et futuristisk fly til magasinet Popular Science's artikel Next century in Aviation og blev i 2004 bedt om at illustrere The Future of the Automobile.
Han arbejdede som visuel effektmager hos både The Embassy Visual Effects i Vancouver og Rainmaker Digital Effects.

Hans karriere som instruktør begyndte i 2005 med fascinerende kortfilm som Tetra Vaal (2005), Alive in Joburg (2005), Yellow (2006) og Tempbot (2006).
Til de første tre kortfilm stod Blomkamp selv for det visuelle effektarbejde. Alle kortfilmene var lavet efter samme princip ved at tage science fiction-koncepter og fortolke dem på en dokumentarisk måde. Det samme gør sig også gældende i District 9.

I 2007 lavede Blomkamp en trilogi af kortfilm (der var tidligere kendt som Landfall) som forgik i det populære Halo - spilunivers. Kortfilmene fungerede som reklame til Halo 3. Et år senere vandt den anden af Halo-kortfilmene prisen Cannes Lions 2008—Film Lions Grand Prix.
Også med reklamefilm har Blomkamp gjort sig bemærket. Især med den Transformers-inspirerende reklame for Citroen, hvor en bil transformer sig om til en dansende robot!
Indtil videre er Blomkamp repræsenteret af SPY FILMS i Canada og af Ridley Scott's RSA i Californien. Citroen-reklamen kan ses her:
ANNONCE
Neill Blomkamp
En storstillet filmatisering af Halo var under opsigt med Blomkamp som instruktør og Peter Jackson som producent. Men desværre blev filmen ikke til noget, da filmselskaberne Universal og 20th Century Fox droppede filmen på grund af uenigheder. Filmrettighederne har Microsoft fået igen, så hvornår fans af spillet får en Halo-film at se, er endnu uvist.
 
Blomkamp, som var taget til New Zealand for at lave Halo-filmen, var parat til at flytte derfra, indtil Jackson og hans kone/samarbejdspartner Fran Walsh forslog ham at lave en film sammen med dem. For de var meget imponeret over hans evner som filmskaber, efter at have set hans kortfilm og reklamer.
De var især fascineret af kortfilmen Alive in Joburg og forslog Blomkamp om at lave en spillefilm ud af den og det var han med på.

Alive in Joburg havde samme koncept som District 9, men var primært lavet som en falsk dokumentar - altså en mokumentary. Sådan er District 9 også i starten, men efter noget tid bliver den som en spillefilm filmet i en intens håndholdt stil ligesom Bourne-filmene. Alive in Joburg kan ses her:
ANNONCE
Neill Blomkamp
I en sommer, hvor vi i biografen har set store og dyre blockbusters som Terminator: Salvation (2009), Transformers: Revenge of the Fallen (2009) og G.I. Joe: The rise of Cobra (2009) er det imponerende at District 9 ikke har kostet mere end 30 millioner dollars at lave! Det budget alene svarede jo til hvad en Hollywood-stjerne får i løn.

Med District 9 bag sig, bliver det spændende at se hvad Blomkamp laver næste gang. Der er rygter om en eventuel fortsættelse af District 9 på grund af dens slutning, men hvem ved?
 
Uanset hvad er Neill Blomkamp et nyt talent i filmbranchen, man skal til at holde øje med i fremtiden.

Mere information om Neiil Blomkamp:

http://www.imdb.com/name/nm0088955/

http://en.wikipedia.org/wiki/Neill_Blomkamp
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce