Connery

Mørk pålægschokolade

Connery.dk tester, hvilken mørk pålægschokolade du skal købe, når du står nede i supermarkedet...

Den nye service på Connery.dk hedder - Connery.dk tester. Det går kort sagt ud på, at vi tager et produkt, som kan være mad eller drikke, køber 5 forskellige mærker af den pågældende vare, og så sætter vi os for at finde ud af, hvilken af de 5 vi mener du skal købe.

I første udgave af 'Connery tester' har vi valgt at fokusere på mørk pålægschokolade. I tænker måske, at der ikke kan være den store forskel på pålægschokolade, men det kan der! Læs og bliv klogere på hvad du skal købe næste gang. Næste uge tester vi Tun I vand.

1.
'Toms Chokoladepålæg'
Produceret af: Toms.
Købt i: Føtex.
Pris: 18,95 kr.
ANNONCE
Mørk pålægschokolade
Udseendet: Selve æsken ser rimelig gammeldags ud. Når du åbner er den dog mere eksklusiv. Pålægschokoladestykkerne er nemlig delt op i 3 bundter og hvert bundt er pakket ind i en slags sølvpapir. Selve chokoladens udseende er dog noget mere kedeligt og traditionelt med sekskantede tern.

Duften: Chokoladen dufter en anelse surt og har ikke en gennemtrængende duft af kakao.

Smagen: 'Toms Chokoladepålæg' smager ganske fint, men slet ikke nogen speciel oplevelse. Man tænker ikke på noget tidspunkt: 'Wow, hvor smager den bare godt!'. Chokoladen smager dog lige lovlig meget af sukker, hvilket får kakaosmagen til at få svært ved at trænge igennem. Dette hænger sikkert sammen med at 'Toms Chokoladepålæg' har det laveste indhold af kakaotørstof (44%) af testens 5 produkter, hvilket ikke hænger sammen med at det er testens næstdyreste pålægschokolade. Desuden tager chokoladen utroligt lang tid om at smelte på tungen.

Bedømmelsen: 2 ud af 5.

2.
'Mørk Pålægschokolade'
ANNONCE
Mørk pålægschokolade
Produceret af: Carletti.
Købt i: Føtex.
Pris: 11 kr.

Udseendet: Pålægschokoladen ligger i en tynd plasticbakke, som er skubbet ind i utroligt kedelig og ikke særlig eksklusiv indpakning. Det er også testens billigste chokolade, så måske har de bare sparet på indpakningen, men rummer god chokolade?

Duften: Denne chokolade dufter ikke godt. Den dufter surt, kunstigt og slet ikke som en mørk pålægschokolade skal.

Smagen: Når det gælder smagen overrasker "Mørk Pålægschokolade" fra Føtex desværre heller ikke. Chokoladen har en virkelig dårlig og sur smag. Udover det, så smager den også utrolig kunstigt. Trods de meget tynde stykker trænger smagen utroligt nemt igennem til smagsløgene - bare ærligt smagen så er så dårlig. Nu står det pludselig ganske klart hvorfor producenten ikke har valgt et foto af en "rigtig" smilende dreng, men derimod en tegnet!

Bedømmelsen: 0 ud af 5.

3.
"Økologisk Mørk Pålægschokolade"
ANNONCE
Mørk pålægschokolade
Producent: Carletti.
Købt i: Netto.
Pris: 19,95 kr.

Udseendet:
Den økologiske pålægschokolade fra Carletti har en ganske fin indpakning. Ikke videre eksklusiv, men som en lille gave når man løfter låget dukker endnu et låg frem, som man så skal rive af, før man er inde ved selve chokoladen. Når man kigger på chokoladen er den dekoreret med en slags bølger - ikke noget specielt. Men ved et nærmere kig opdager man at det er "Fairtrade - Max Havelaar" logoer - fin detalje.

Duften: Dufter som en mørk pålægschokolade skal. Af kakao og ikke af så meget andet.

Smagen: Denne pålægschokolade har en ganske fin smag af kakao. Den smelter rimelig nemt på tungen, men er dog en smule for tynd. Smagen er hverken uovertruffen eller særligt gennemtrængende, men dog et rigtig fint stykke pålægschokolade.

Bedømmelsen: 3 ud af 5.

4.
"Toms Guldbarre - Mørk Pålægschokolade"
ANNONCE
Mørk pålægschokolade
Producent: Toms.
Købt i: Føtex.
Pris: 19,95 kr.

Udseendet:
"Toms Guldbarre - Mørk Pålægschokolade" har en virkelig eksklusiv og dejlig indpakning. Selve æsken er guldfarvet og med et billede af kakaobønner. Når man åbner låget, er pålægschokoladen, som hos pålægschokolade nr. 1, pakket i 3 stabler. Her er de bare pakket ind i guldpapir! Selve chokoladen er lavet som små guldbarrer. Her stiger forventningerne til smagen en del.

Duften: Der er ikke så meget at sige om duften - den dufter lige præcis som den skal. Af kakao!

Smagen: Oplevelsen af denne pålægschokolade er virkelig uovertruffen og leder tankerne hen på jordbær overtrukket med mørk chokolade. "Toms Guldbarre - Mørk Pålægschokolade" er så sprød og lækker at det næsten helt gør ondt. Desuden smelter den utroligt nemt på tungen. Stykkerne er dobbelt så tykke som de andre i testen og det er den eneste i testen som smager så godt, at den ville kunne spises direkte fra pakken - som slik!

Bedømmelsen: 5 ud af 5.

5.
"Galle & Jessen - Mørk Pålægschokolade"
ANNONCE
Mørk pålægschokolade
Producent: Galle & Jessen/Toms
Købt i: Netto.
Pris: 16 kr. (To pakker for 26,95 kr.)

Udseendet:
Pakken er ret kedelig, og man kan slet ikke se det er pålægschokolade man har købt. Chokoladestykkerne er sat sammen i 3 og 3 og selve stykkerne er kedelige med traditionelle tern.

Duften: Pålægschokoladen fra Galle & Jessen dufter ikke af det store, men dog ret fint af kakao.

Smagen: Der er en rimelig god balance mellem bitterhed og sødme i denne chokolade. Chokoladen har ikke testens største smag, men er ganske udemærket. Stykkerne er ikke sprøde, men smelter fint i munden.

Bedømmelsen: 3 ud af 5.


"Testvinderen":
"Toms Guldbarre - Mørk pålægschokolade" vinder denne test klart og slår de andre med flere længder. Den simpelthen lige som en mørk pålægschokolade skal være. Hvis du vil forkæle dig selv, så køb testens dyreste, men også bedste pålægschokolade - du vil ikke fortryde det!

"Bedst til prisen": "Galle & Jessen - Mørk Pålægschokolade" vinder prisen som "Bedst til prisen" da det er en ganske udmærket mørk pålægschokolade. Det er ikke en kæmpe smagsoplevelse, men smager helt fint, og så er det tilmed den næstbilligste - endda 13,50 kr. pr. pakke hvis du køber 2. Denne pålægschokolade er ideel til folk på SU.
ANNONCE
Del

Seneste nyt