Connery

Mit klædeskab – ca. 45 stykker tøj i alt

Hvor meget tøj har du liggende som du aldrig eller sjældent bruger? Her kan du læse om hvad jeg gjorde for at rydde ud i det. PS: der var rigtig mange penge at spare, og morgenen er mere simpel, når man kun har tøj man elsker at gå i.

Jeg har gennem de sidste 3-4 år nedskaleret mit klædeskab fra +500 dele til ca. 45 dele i alt. Der er fx kun 3 par jeans, som bortset fra jakkesæt og shorts er de eneste bukser jeg har.

Der er to par stramme jeans, et par mere afslappende jeans, hvor der er plads til lange underhylere indenunder, til de kolde måneder.

Som mand behøver du vel ikke andet end jeans, t-shirts og et par fine skjorter? Nej, dog lige med de sædvanlige undtagelser selvfølgelig. Der skal naturligvis også være et stilet jakkesæt til bryllupper og andre store begivenheder, og shorts til sommermånederne – Men stilede jeans passer til alt.

Det betyder blandt andet, at jeg kun har tøj i skabet, som jeg elsker at gå i, og dermed er det meget let om morgen at finde ud af hvad man skal have på.

Fra 500 stykker tøj til ca. 45

Jeg bruger i dag en del færre penge på tøj, samtidig med at jeg kan tillade mig at betale dyrt for et par super lækre bukser, fordi jeg slider dem op, og ikke har 15 par af dem liggende. Processen har taget lang tid - det var ikke noget der skete over en nat!

Tøjskabet ser nogenlunde sådan ud:

  • 3 par jeans
  • 2 par shorts
  • 1 jakkesæt (3 dele)
  • 3 skjorter
  • 6 t-shirts
  • 3 trøjer
  • 1 strikketrøje
  • 10 par boxershorts
  • 11 par sokker.
  • 1 sæt skiundertøj (2 dele)

Jeg er stor fan af at købe jeans brugt, da man så kan se nøjagtigt hvordan de sidder, da de allerede er ”gået til”. Derudover kan man ofte finde nogle, som netop er slidt til naturligt, og får det fede slidte street-agtige look.

I Århus er der gademarkeder, hvor almindelige folk sælger deres tøj. Typisk fordi de er vokset fra det, eller fordi de er på vej ud at rejse og har brug for nogle ekstra penge.

Der er fx et marked på Ingerlevs Boulevard hver 2. søndag fra start april til september. Her har jeg købt nærmest nye G-star jeans til 100 kr, som sad perfekt! Og der er nærmest altid en masse super godt at vælge imellem.

Hvis jeg ikke lige kan finde det her, eller ikke gider bruge tiden på det, så tjekker jeg også ofte Katoni.dk, som samler tøjet fra næsten alle danske netbutikker, så der får man hurtigt et godt overblik over priser og udvalg. For jeg orker ikke rigtigt at bruge tid på at shoppe tøj på nettet.

The 33-3 challenge

Min kone har taget imod en udfordring om kun at eje 33 stykker tøj, og jeg må sige at det sparer os for en del penge.

Vi har været i gang med at speede processen op med at blive gældfri, da vi var trætte af at banken konstant hævede renten på vores kassekreditter (4-7-8-11%...). I dag er vi helt gældfrie – bl.a fordi vi har valgt en meget minimalistisk levestil.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce