Connery

Ketchup

Nu kan du finde ud af hvem der er din pastas allerbedste ven. Kort sagt - Hvilken ketchup er den bedste?

Testen er udført som blindtest, så ingen i testpanelet har været påvirket af emballage og/eller kendskab til fabrikant/produkt.

1.
Ketchup
"Heinz Tomato Ketchup" (460 g./400 ml.)
Produceret af/distribueres af: Valora Trade Denmark A/S
Købt i: Føtex
Pris: 20,95 kr.

55% tomatpuré


Ketchuppen fra Heinz er jo en sand klassiker. Det første indtryk man får af den, når den kommer ind på tungen er, at den er en lille smule syrlig og meget krydret i smagen. Den har en utroligt fin konsistens - ikke for tyk og ikke for tynd. Endnu en ting som også kendetegner "Heniz Tomato Ketchup" er, at den smager rigtigt fint at tomat. Den smager slet ikke kunstigt. Alt i alt en supergod ketchup, som har en rigtig fin aroma.

Bedømmelsen: 4,5 ud af 5. 


2.
ANNONCE
Ketchup
"Tomat Ketchup" (400 ml.)
Produceret af: Bähncke A/S
Købt i: Føtex
Pris: 4,75 kr.
24% tomatkoncentrat

Denne ketchup fra Føtex med det anonyme navn "Tomat Ketchup" bliver desværre ikke testens store overraskelse. Ketchuppen er ret tyk og har en meget syrlig smag. Tomat er ikke en af de ting, man kommer til at tænke på først, når man smager på denne ketchup. Den smager meget kunstigt og slet ikke af tomat. Konsistensen er alt for tyk, og så har den en ret stærk eftersmag. Det meste positive er prisen - 4,75 kr. for en ligeså stor mængde ketchup som i Heinz's - det er sgu ganske godt klaret!

Bedømmelsen:
2 ud af 5.


3.
ANNONCE
Ketchup
"Beauvais Tomat Ketchup" (500 g.)
Produceret af: Beauvais A/S
Købt i: Føtex
Pris: 19,50 kr.
Indhold af tomatpuré svarer til 170 g. tomater pr. 100 g. ketchup

Ligesom "Heinz Tomato Ketchup" har vi her også at gøre med en sand klassiker. "Beauvais Tomat Ketchup" har en utroligt fin og tilpas kraftig smag af tomat, og smager slet ikke kunstig. Ketchuppen har en fin konsistens og er dejligt krydret uden at være for stærk. Den er som "Heinz" også en anelse syrlig i smagen, og de 2 konkurrenter smager i det hele taget en hel del som hinanden.

Bedømmelsen: 4,5 ud af 5.


4.
ANNONCE
Ketchup
"Den Traditionelle - Tomat Ketchup" (1 kg.)
Produceret i: Tyrkiet
Købt i: Fakta
Pris: 10,95 kr.
77% tomatpuré hvilket svarer til 110 g. tomater pr. 100 g. ketchup

Ketchuppen fra Fakta er utroligt tyk i konsitstensen og ser slet ikke ud som en rigtig ketchup skal. Smagen er frygtelig kunstig og utrolig dårligt krydret. Der er ikke så meget at sige til denne ketchup, udover at det er en utroligt dårlig ketchup.

Bedømmelsen: 1 ud af 5.


5.
ANNONCE
Ketchup
"Bähncke - Tomat Ketchup" (400 ml.)
Produceret af: Bähncke A/S
Købt i: Føtex
Pris: 19,95 kr.
33% tomatkoncentrat

Dette kan vel også godt kategoriseres som en klassiker, og hvis man ser på prisen i forhold til "Heinz" og "Beauvais" så burde den også være omkring deres niveau. Men nej! Der bliver man godt nok snydt! Ketchuppen fra "Bähncke" har en ekstremt tyk konsistens og smager slet ikke af tomat. Bare kunstigt og tilmed krydret med en kraftig eftersmag, som kan være svær at definere, men vel nok bedst defineres som værende, ulækker.
"Intet bord uden Bähncke" er Bähnckes slogan, men folk der godt kan lide ketchup ville nok nærmere sige: "Intet bord med Bähncke". Og hvis man endelig ender ved et bord med "Bähncke" så tag og gå uden om den, for din egen skyld - og madens.

Bedømmelsen: 1 ud af 5.

"Testvinderen": De to absolutte klassikere vinder denne uges test. "Heinz" og "Beauvais" er simpelthen bare de bedste - i hvert fald af testens 5 produkter. Testpanelet kunne ikke komme frem til en endelig sejrsherre, blot at disse har den bedste smag. Ingen kommer i nærheden af "Heinz" og "Beauvais" og så er det ellers smag og behag, hvilken af de to der er den bedste. Men konklusionen er: Skal du have ketchup så skal du have "Heinz" eller "Beauvais"!

"Bedst Til Prisen":
Der er jo ikke rigtigt nogle der er i nærheden af "Heinz" og "Beauvais", så der er ingen oplagt vinder i denne kategori, men hvis man skal vælge en ud fra vægt og pris, så er "Tomat Ketchup" fra Føtex vinderen. Dog er denne ketchup så langt fra de 2 testvindere at "Beauvais" løber af med æren som "Bedst Til Prisen" da den jo lige er lidt billigere end "Heinz" og også vejer 40 g. mere.

Næste gang tester vi grillpølser.
ANNONCE
Del

Seneste nyt