Connery

Jason Hendil-Forssell: Fra kampsport til gangster-badguy

En snak med skuespillerdebuttanten aktuel i Copenhagen Cowboy.

Inden længe har Netflix premiere på den helt nye originalserie fra Nicolas Winding Refn, Copenhagen Cowboy, som dykker ned i den københavnske undergrund i et flirteri med undergrundkultur, rumvæsner og forbudt kærlighed.

En af de centrale karakterer i universet er den notoriske Mr. Chang, som er en gangsterboss, vores hovedperson Miu støder på i sit eventyr på tværs af de små niche-samfund.

Han bliver spillet af den spirende skuespiller Jason Hendil-Forssell, som kan markere Copenhagen Cowboy som sit livs første rolle.

Jason har indtil nu bedst været kendt i kampsport-miljøet som thaibokser, MMA-kæmper og træner, som nu har taget skridtet videre i karrieren.

Jason er født I Malaysia og flyttede som 8-årig til Danmark med sin mor - allerede som 13-årig begyndte han sin karriere som thaibokser og sidenhen som MMA-kæmper. Jason kæmpede sin første professionelle MMA-kamp i 2009 og har vundet Danmarksmesterskabet i Brasiliansk jiu jitsu.

I 2019 startede han Buddha Fight Academy sammen med sin søn, der skal hjælpe unge drenge fra svære kår.

ANNONCE
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann / Netflix - Jason Hendil-Forssell: Fra kampsport til gangster-badguy Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann / Netflix

Pranken, der var virkelighed

Jason sad en mandag aften i sin lejlighed og blev kontaktet af to venner.

Han forstod egentlig ikke helt, hvad det var, de ville - det var noget med noget film, hvor Jason skulle være inde over.

Han synes, det lød lidt underligt og afskrev det med det samme - men vennerne fik alligevel lov til at give en caster Jasons nummer - så kunne han jo forklare nærmere om det.

Problemet var nemlig, at Jason troede, at det hele var en kæmpe prank.

Han var sikker på, at det var noget, som hans venner havde strikket sammen for at tage røven på ham.

Han gik faktisk så langt at han også sagde nej til casteren - men så inviterede de ham ud og spise.

“Gratis mad. Det var faktisk det, der fik mig op af stolen.”

Og da de så sad i 3 timer over middagen og Netflix kom på bordet i samtalen, så vidste han, at det måtte være en prank.

Det var stadigvæk hemmeligt, hvem der var instruktør på det tidspunkt, men han legede bare med. Da de ydermere fortalte, at en filminstruktør fra L.A. fløj til København for at tage en snak med ham - så begyndte han så småt at skimte efter de skjulte kameraer rundt i rummet.

Fire dage senere kom Nicolas Winding Refn ind af døren til hans lejlighed og så var det pludselig gået op for ham, at det være den ægte.

“Jeg lod simpelthen som ingenting! Jeg lod bare som om, at det var normalt for mig.”

Refn og Jason snakkede i timevis og blev til sidst enige om, at Jason skulle være konsulent på Copenhagen Cowboy. Kort efter blev han kontaktet, og blev fortalt, at de gerne ville have ham i en lille rolle.

“Jeg tænkte, at hvis det bare er en lille rolle, så kan jeg vel godt. Dagen efter indspilningerne, bliver jeg sendt op på kontoret og får forklaret, at de gerne ville sætte mig på en af de centrale hovedroller.”

Og selvom det var lidt uvant for ham og et stort skridt, så sagde han ja uden at tænke over det. Han havde fået smag for det.

“Det var uden tvivl også på grund af Jang (kælenavn for NWR, red.), da han gør tingene ordentligt. Jeg kan godt lide folk, som gør tingene rigtigt.”

ANNONCE
Foto: Magnus Nordenhof Jønck / Netflix - Jason Hendil-Forssell: Fra kampsport til gangster-badguy Foto: Magnus Nordenhof Jønck / Netflix

Drømmen om at spille badguy

Han har fået nok blod på tanden efter sin rolle som Mr. Chang til, at han nu vil gå all-in på at være skuespiller.

Kampsport har hele hans liv lært ham at holde hovedet koldt i pressede situationer og have øjeblikket, når det virkelig gælder.

“Presset kan jeg sagtens klare. Jeg har levet et presset liv, så det er ikke noget problem for mig at stå foran kameraet.”

Han var i begyndelsen af optagelserne bekymret for, om han kunne huske replikkerne - han har nemlig fået rigtig mange slag i hovedet i sin karriere. Den første dag, de skulle indspille, glemte han alle replikkerne - men med lidt hjælp fra en coach kunne han med de rette teknikker uden problem huske et utal af siders manus og fortsætte sit eventyr ind i skuespillets verden.

“Jeg prøvede bare at spille mit skuespil som om, jeg havde gjort det hele livet.”

Han er vant til, at hvis han laver den mindste fejl i kampsport, så bliver han straffet - i skuespillets verden er der mere frihed og så tager man bare et nyt take.

“Jeg fik lov til at lave kampsportsscener, som aldrig før er blevet set i danske film og serier. Det var en drengedrøm for mig.”

Det sjove er, at man faktisk skal overdrive en del i kampsport, når det skal filmes.

Slagene skal ikke skjules, som man gør i virkelighedens ring - de skal ses.

“En ting er, hvad du laver i ringen i hverdagen. En anden ting er, hvad der skal se godt ud på film.”

Det var lærerigt at lave koreografi, men han vil hellere at være den, der spiller rollen og den, der skal dyrke kampsport.

ANNONCE
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann / Netflix - Jason Hendil-Forssell: Fra kampsport til gangster-badguy Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann / Netflix

Her i begyndelsen af hans spæde karriere er ønsket, at han vil gå målrettet efter badguy-rollerne - hvor drømmen er jobs i udlandet og lave skurkeroller på store og små produktioner.

Hans helt store drøm er at være badguy på nogle af de helt tunge baskere såsom Fast & Furious, Expendables eller måske John Wick. Og så har han en drøm om at spille overfor Jason Statham ude i fremtiden - en skuespiller, som også kan trække på kamsportserfaringen inden sin Hollywood-karriere.

“Jeg har fået at vide, at jeg har stort potentiale til at komme ind og spille bad guy i en Hollywood-produktion - så nu må vi se, hvad der sker, når Copenhagen Cowboy får premiere.”

Selvom skuespillet trækker ham ud i den store verden med en passion for skurkeuniverset, så vil hans sidegesjæft med sin søn stadigvæk være en del af hans hverdag. Buddha Fight Academy har han sammen med sin søn - det er en fritidsinteresse, hvor de hjælper udsatte unge ind i ringen for at snakke med dem, lade dem brænde noget krudt af og hjælpe dem med de problemer, de bakser med i hjemmet og i hverdagen.

En kombination af sport og socialt arbejde.

“Min base er og vil altid være kampsporten.”

Du kan se Jason Hendil-Forssell i sin første rolle i Copenhagen Cowboy, som får premiere på Netflix d. 5. januar 2023.

ANNONCE
Del

Seneste nyt