Connery

Hvorfor lyver mænd om antallet af seksuelle partnere?

Mænd har en tendens til at overdrive antallet af partnere, men forskerne er langt om længe ved at være på sporet årsagen til løgnene.

Opsummering

Det er faktisk ikke fordi mænd lyver om antallet af deres partnere, men fordi de er elendige til at udregne, hvor mange de har været i seng med.
Mænd har det nemlig med at gætte i stedet for at have præcise tal på, hvor mange har sneget sig forbi deres kønsdele.
Derudover er mænd generelt mere tilbøjelige til at dyrke uforpligtende sex end kvinder.

Disse to faktorer forklarer 66% af årsagerne til, at mænd rapporterer om flere seksuelle partnere end kvinder. 
Forskerne kan dog stadig ikke gøre rede for de resterende 33%. 

Hvad tror du, der gemmer sig bag de 33%?

ANNONCE

Hvis man er gammel nok, kan man huske den famøse scene i American Pie 2, hvor vennerne lærer om den reglen om tre.
Reglen dikterer, at man altid skal dividere antallet af mænds påståede seksuelle partnere med tre - for slet ikke at nævne, at man skal gange kvinders tal med tre.

ANNONCE
Reglen om tre

Den regel er måske ikke blot en overdrivelse fra filmverdenen, da forskere nu også kan dokumentere, at mænd har en tendens til at rapportere et højere antal partnere end kvinder.  

Man kan foranlediges til at tro, at det bare skyldes at mænd boller mere, men når man regner gennemsnittet ud for kønnene i en lukket befolkning og tidsperiode, så burde tallene være lige.
Det forsøgte forskerne at gøre i en ny undersøgelse, men de kunne ikke få tallene til at gå op - enten løj mændene deres tal højere eller kvinder deres tal lavere. 

Ifølge mændenes besvarelser har de i gennemsnit været sammen med 14 seksuelle partnere, mens kvinderne i gennemsnit har været sammen med 7 partnere. 
Det efterlader et spænd på 7 partnere, så noget er ravruskende galt.

Baseret på denne artikels overskrift, kan det vist ikke komme bag på dig, at det skyldes at mændene løj.
Men hvorfor gør de det?

ANNONCE
Hvorfor lyver mænd om antallet af seksuelle partnere?

Et studie er for nylig blevet udgivet i The Journal of Sex Research, hvor forskerne netop forsøgte at komme til bunds i hvorfor heteroseksuelle mænd rapporterer om flere partnere end kvinderne.

Hvordan fandt forskerne frem til resultatet?

Forskerne havde en formodning om, at spændet kunne gøres mindre, hvis man forsøgte at udligne for respondenter, der estimerede antallet af partnere og dem der havde et nøjagtigt tal. Derefter udlignede de også for respondenternes seksuelle adfærd.

De ovenstående udlignsmetoder fik spændet på 7 til at falde, så forskellen på mænd og kvinders svar var 2 partnere i gennemsnit.
Det vil sige, at 66% årsagen til at mænd og kvinder svarer så forskelligt ikke er, fordi mænd lyver men fordi mænd ofte er mere afslappede med at dyrke uforpligtende sex med tilfældige partnere end kvinder er samt at mænd oftere gætter på antallet af partnere i stedet for at have et konkret tal. 

American Pies regel om tre må indtil videre bøje sig i støvet.
Det er altså ikke fordi mænd lyver, at de rapporterer om et højere antal partnere. Forklaringen ligger i stedet i at mænds udregninger er upræcise samt at kvinder i gennemsnit er mere seksuelt konservative - jeg tror dog ikke, at forskerne har mødt pigerne i min hjemstavn Slagelse.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce