Connery

Her er Lenovos bud på den bedste allround laptop lige nu!

Lenovo Yoga Slim 7 Pro X er forberedt på det meste

Denne artikel er sponseret af Lenovo

Kategorien for bærbare computere spænder vidt og bredt, og mens der både er gode cases for ultralette og mobile notebooks, med lette specifikation - og overdrevne gamermaskiner, der i praksis skal have konstant strømforsyning og en rygsæk i overstørrelse for at trække maskinen rundt i verden, har jeg altid haft en præference for maskinerne midt i det hele: Dem der leverer en solid performance i et kompakt format. Det er her man finder den originale tanke i den bærbare pc - og her innovationskrigen oftest udkæmpes hårdest. 

De seneste år har især budt på en effektivisering på processor- og strømfronten, og det har gjort, at laptops i langt højere grad er blevet konkurrencedygtige med den klassiske stationære computer, som efterhånden er rykket ind som et niche-produkt, der primært får sin vækst fra gamer-segmentet. 

I midten af alt dette er der landet en ny maskine fra Lenovo, der uden at råbe og skrige, repræsenterer en solid performance, der rent faktisk er både bærbar, mobil og strømeffektiv. 

ANNONCE
Lenovo Yoga Slim 7 Pro X - Her er Lenovos bud på den bedste allround laptop lige nu! Lenovo Yoga Slim 7 Pro X

Lenovo Yoga Slim 7 Pro X er en ret eftertragtet samlet pakke. Designet og formsproget er elegant og subtilt, men pakken leverer imponerende hestekræfter fra den nyeste, effektive processor-teknologi, dedikeret grafisk power fra de nyeste GeForce-teknologier og en blændende skarp 3K-skærm. 

Det hele er toppet med alt hvad vi har lært under corona-krisen, hvilket betyder at hverken kameraer og voice-call funktioner er en tam og kedelig affære, mens designet af keyboard og understøttende funktioner ikke bliver undermineret af skarpe kanter, der forårsager træthed eller irritationer i håndled. 

I essensen er Yoga Slim 7 Pro X en all-round maskine, der leverer langt mere end forventet, af det, der ved første øjekast ligner en pæn og mondæn notebook-pc.   

ANNONCE
Lenovo Yoga Slim 7i Pro X

Skærm: 14.5" PureSight IPS Skærm, 400 Nits, 100% sRGB farver, 120 Hz adaptiv opdateringshastighed, 16:10 format Dolby Vision, Nvidia G-Sync, Touch.
Processor: Intel Core i7-12700H
Grafikkort: NVIDIA GeForce RTX 3050 Laptop 4GB RAM
Hukommelse: 16 (el 32) GB LPDDR5 RAM 6000 MHz
Lagerplads: SDD PCIE Gen 4 M.2 512 GB
Styresystem: Windows 11 Home
Lyd: Harman højttalere med Dolby Atmos understøttelse
Kamera: 1080p HHD Webcam, med dual mikrofoner og IR-optagelse.
Batteri: 70 Whr - op til 12,5 timers spilletid med 1080p video.
Hurtigopladning: Ja, 15 minutters opladning giver 3 timers brug. 30 minutters opladning giver 50% batteri.
Trådløse forbindelser: Wifi 6E, Bluetooth 5.1
Vægt: 1,45 kg
Porte: 2c USB-C, USB-A 3.2, Audio combo jack, HDMI 2.0
Pris: Fåes fra 10.119 kroner - denne model: 14.999 kroner

Læs mere: Lenovo.com

ANNONCE
Maskinens tynde profil giver lige præcis plads nok til de vigtigste tilslutninger - Her er Lenovos bud på den bedste allround laptop lige nu! Maskinens tynde profil giver lige præcis plads nok til de vigtigste tilslutninger

Designet som en luksusbil, der ikke skilter med hestekræfterne

Det første indtryk af denne laptop er ikke ekstravagant - Slim 7 Pro X, faldet ind i Yoga-kategorien, der gennem tiden har repræsenteret fabrikantens ultraportable letvægtsmaskiner - ofte med et meget markant og genkendeligt design. Lenovo Slim 7 Pro X larmer overhovedet ikke i udseendet - det rolige design, er fuldstændig velbalanceret - muligvis for at afspejle maskinens potentiale. 

Der er blødt afrundede kanter hele vejen rundt og metalkabinettet holder en ensartet profil hele vejen igennem - ikke noget med vilde forhøjninger mod batteridelen eller barberbladstynde låg i fare for et flække når skuldertasken mases på plads af flypersonalet. Mest af alt ligner 7 Pro X en maskine, der gerne vil stå i et kontorlandskab, uden rigtig at trække opmærksomhed til sig. 

Med en tykkelse på blot 15,9mm, har 7 Pro X en formfaktor, der let kunne afskrives som en lille maskine til ultralight brug. 

Det udtryk, gør i min optik maskinen til det, som vi kalder en sleeper - for under den rolige overflade er der en rigtig fed maskine!

ANNONCE
Slim 7 Pro X har tyngde, men uden at føles tung! - Her er Lenovos bud på den bedste allround laptop lige nu! Slim 7 Pro X har tyngde, men uden at føles tung!

Hov, hvad sker der her: En lille maskine med tyngde

Det første der giver maskinens potentiale væk, er dens vægt. Mens notebooks i samme størrelsesfaktor har bevæget sig ned under et kilo, føles 7 Pro X, med dens stadig begrænsede 1,45 kilo som en maskine, der har noget tyngde i sig - og selvfølgelig ligner det ikke Lenovo at lave en tungere laptop, hvis ikke det har en fordel - så hvad mon den gemmer på? 

Det er power! 

Under den metalliske overflade, trækkes denne laptop nemlig med heftige processorer, rigeligt af hukommelse og et dedikeret grafikkort, kombineret med et stort batteri. 

Med 12. generation af Intels Core i7 CPU, i den mest potente linje den kommer i, er fundamentet for god arbejdshest lagt. Det suppleres med 16 GB (Kan opgraderes til 32 GB) hukommelse og et NVIDIA Geforce RTX 3050 grafikkort med 4GB dedikeret hukommelse. 

Det betyder at den lille og diskrete maskine er meget anvendelig, både til de populære 'creator'-arbejdere, der har brug for power til at kunne redigere videoer på farten - men også til de der ønsker at spille lidt fra tid til anden. 

ANNONCE
Lenovo Yoga Slim 7 Pro X - Her er Lenovos bud på den bedste allround laptop lige nu! Lenovo Yoga Slim 7 Pro X

Imponerende farveægte skærm

Performance er ikke alt - men selvfølgelig kan skærmen i 7 Pro X følge med den heftige specifikationsliste. Med en størrelse på 14,5" er den ikke for lille, uden at blive gigantisk og uhåndterlig, og så dækker den sRGB farvespekteret med 100%, noget der måske særligt kan begejstre folk med grafiske færdigheder - men som er et lækkert nice-to-have, der subtilt løfter oplevelsen for den generelle bruger. 

Opløsningen på skærmen er 3072x1920 pixels (3K), og så har skærmen 120 Hz opdateringshastighed, som muliggør den samme slags ultraflydende skærmbevægelser, som over de sidste to år er blevet standard i de bedste smartphones på markedet. 

Skærmen er et af den bærbare maskines bærende punkter, og den trækker både plusser for anvendeligheden som en kreativ arbejds-PC, men også for  dens lækre gengivelse af underholdning som streaming og gaming. 

ANNONCE
De velmenende logoer er gemt på undersiden af maskinen - Her er Lenovos bud på den bedste allround laptop lige nu! De velmenende logoer er gemt på undersiden af maskinen

En effektiv balancegang med strømmen

Den ovennævnte gennemgang af hardware i maskinen, kunne godt få en til at tænke, at den er hurtig til at brænde igennem batteriet - men det er faktisk ikke tilfældet. Selvfølgelig vil man få forskellige behov for at lade op, alt efter om man sidder og redigerer timelange videoer - eller om man blot sidder og browser rundt på nettet for at researche en opgave - eller simpelthen bare streamer en serie. 

I alle tilfælde kommer den intelligente styring fra 12. generation af Intels chipset på arbejde - og det er super effektivt. I den yderste ende af batterilevetiden, oplyser Lenovo at maskinen kan holde sig kørende i 19,5 timer med videoafspilning. Når det kommer til mere ressourcekrævende brug, er der stadig masser af arbejdstimer at hente i det 70 watt-timer store batteri, der for mig har kunnet holde sig kørende i hele to arbejdsdage, uden behov for at tilslutte laderen. Det er noget jeg havde troet umuligt for blot få år siden, i en maskine der ikke på nogen måde føles begrænset af sin hastighed og evner til at følge med mit arbejdsflow. 

Kører man processer der kræver en dedikeret aktivering af GeForce-grafikkortet, går det dog en kende hurtigere med at trække timer ud af batteriet, men det foregår stadig i et godkendt omfang. 

En anden ting der hjælper til maskinens hurtighed, er den indbyggede M.2 lagerplads som fås i enten 512 GB eller 1 TB - det er den lynhurtige PCIE Gen 4 standard der er i spil, og det går altså lynhurtigt at flytte filer til maskinen. 

ANNONCE
Selvfølgelig får du en dedikeret slider-knap til at styre om kameraet må være tændt - Her er Lenovos bud på den bedste allround laptop lige nu! Selvfølgelig får du en dedikeret slider-knap til at styre om kameraet må være tændt

Klar til hjemmekontoret

Lenovo Yoga 7 Slim Pro X er tydeligvis en post-COVID maskine. Under pandemien blev det tydeligt klart, hvor vigtigt det var at have en velfungerende hjemmearbejdsplads: Når man arbejder fra en computer, betyder det at man skal have gode muligheder for videomøder. 

I poker arbejder man med et begreb der hedder tells. Tells er udtrykket for de små tegn og signaler fra en given spiller, som muligvis giver modstanderne en idé om, hvorvidt man sidder med gode eller dårlige kort på håndene. I pc-terminologi har en sleeper som regel små tells, der giver kendere en idé om, hvad maskinen reelt er i stand til. 

Den har fået et 1080p Windows Hello Webcam, der både gengiver lyd og billede i flot kvalitet - samtidig har kameraet en dedikeret fysisk slukknap - så man har en vis styring over, hvornår man toner frem på kollegers skærme. 

Også mængden af tilslutninger er tilfredsstillende, ekstra udstyr kan tilsluttes ved hjælp af to USB-C indgange, en klassisk USB-A indgang, HDMI 2.0 indgang og klassiskt analogt udstyr kan plugges i gennem 3.5 mm multijack-indgangen. Det giver rig mulighed for både at koble op til mus, tastatur, ekstern skærm, strøm og samtidig at have mulighed for at lade en smartphone op, mens man kører videochat gennem et kablet headset. 

Pro-pro

Lenovo har forstået at skabe en lækker bærbar, som ikke skal være ked af at bære på Pro i modelnavnet. Og mens man selvfølgelig har mulighed for at gå den mere klassiske corporate-retning med en klassisk ThinkPad-maskine, har Yoga-serien altså en smule mere personlighed og et finish, der trapper et par skridt op på lækkerheds-stigen - så hvis du er på udkig efter en lækker arbejdshest af en bærbar PC... Giv lige Lenovo Yoga 7 Slim Pro X et kig, ikke?

ANNONCE
Del

Seneste nyt