Connery

Grillpølser

Så er tiden inde til at finde ud af hvilken grillpølse der er den bedste. Connery.dk har svaret.

Grillsæsonen er ALDRIG overstået. Weberen kan stadig fyres op under et halvtag. Hvis der er bøffer, skal der næsten også være pølser. Vi tester her grillpølser, så du ved hvad du skal gå efter! Vi har udelukkende kigget på pølser fra de store kæder, da en anbefaling af en lokal slagter i Jylland ikke hjælper dig, hvis du sidder på Bornholm!

Testen er udført som blindtest, og panelet har derfor ikke haft mulighed for, at have en forudindstillet holdning til indpakning, pølserne og deres smag.

1.
"Steff Houlberg - Grillpølser" - 450g.
ANNONCE
Grillpølser
Produceret af: Tulip Food Company
Købt i: Føtex
Pris: 35,95 kr.
63% kød

Den første af de 5 grillpølser i testsmagningen var Steff Houlberg's, og den blev en kæmpe skuffelse.
 
Pølsen var først og fremmest alt for sej i skindet, hvilket gjorde pølsen sværere at bide over end de andre 4 pølser i testen.

Smagen var heller ikke noget at råbe 'hurra' for, da den havde en utroligt dårlig og 'usynlig' smag. Og ikke nok med det, så havde den også en dårlig eftersmag. Den eneste positive om denne 'deltager' var, at den trods alt var fin saftig. Men med en pakke pølser til 35,95 kr. så skal de altså smage bedre!

Bedømmelse:
1 ud af 5.


2.
"Søndags Pølser" - 240g.
ANNONCE
Grillpølser
Produceret af: DEFCO A/S
Købt i: Føtex
Pris: 21,95 kr.
81% kød

I pakken med 'Søndags Pølser' fra Føtex, var der kun sølle 4 pølser i pakken. Dog havde de testens højeste, og ganske imponerende, 81% indhold af kød. Det høje indhold af kød gjorde desværre pølsen knap så saftig og meget mere fast i konsistensen, end de andre pølser i testen.

Pølsen var fint krydret, men havde ikke en særlig kraftig smag. Den var dog dejligt sprød og trods den ikke helt så gennemtrængende smag, et ganske fint bekendtskab.

Bedømmelse:
3 ud af 5.

3.
"Holger - Grillpølser i lammetarm" - 450g.
ANNONCE
Grillpølser
Produceret af: GRUPA Animex SA i Polen
Købt i: Føtex
Pris: 29,95 kr.
76% kød

Testens pølse med det næst højeste indhold af kød, nemlig 76%, var 'Holger'. En grillpølse i lammetarm, som smagte rigtigt dejligt og meget af kød og grill.

Pølsen var utroligt saftig og godt krydret og fik virkelig ens tænder til at løbe i vand. Desuden så så den ud som en rigtigt grillpølse skal - i hvert fald efter testpanelets "grillpølse-parametre". Alt i alt en rigtig glimrende grillpølse.

Bedømmelsen:
5 ud af 5.

4.
"Langelænder - Grillpølser" - 540g.
ANNONCE
Grillpølser
Produceret af: Stryhn's A/S
Købt i: Spar
Pris: 26,95 kr.
68% kød

"Kend den på knækket". Ja, sådan er vi jo vant til at høre 'Langelænderen' omtalt, men man kan faktisk også kende den på den gode smag.

Ligesom 'Holger' så var 'Langelænderen' også en særdeles lækker grillpølse, som havde de samme kvaliteter som 'Holger'.

Den var dejlig saftig, tilpas krydret, havde tyndt sprødt skind, smagte af kød og grill og sidst men ikke mindst, så lignede den altså en rigtig grillpølse! Vi er nødt til at give 'Holger' og 'Langelænderen' samme karakter, for de minder altså utroligt meget om hinanden i smag og udseende. Men når det er sagt, så er der altså ikke rigtigt noget at sætte en finger på.  

Bedømmelse:
5 ud af 5.


5.
"Gøl - Grillpølser" - 450g.
ANNONCE
Grillpølser
Produceret af: Tulip Food Company
Købt i: Føtex
Pris: 39,95 kr.
72% kød

Her har vi så "Grillpølse-testens" sidste deltager. En klassiker fra Gøl, som desværre ikke var den helt uovertrufne smagsoplevelse, men som til gengæld overhovedet heller ikke var dårlig. Den var bare ganske normal og helt okay.

Den var god saftig og let krydret. Smagen var ikke særligt fremtrædende, men smagte dog helt fint.

Alt i alt en rimelig ordinær grillpølse, som besidder de kvaliteter en grillpølse skal have, men desværre var de bare ikke fremtrædende nok. Når man så kigger på prisen og indser Gøl's pølser er testens dyreste, så får man altså ikke nok for pengene.

Bedømmelsen:
3 ud af 5.


"Testvinderen":
"Holger" og "Langelænder" deler denne tests prædikat som "Testvinder". Disse to grillpølser minder utroligt meget om hinanden i smag og udseende, og det var derfor uretfærdigt at SKULLE finde én vinder. De var begge, to rigtigt gode grillpølser og kan klar anbefales til enten grillen eller panden.


"Bedst Til Prisen":
"Langelænder" løber med titlen som "Bedst Til Prisen". Den er faktisk testens billigste med en kg-pris på 50 kr. Det er altså en rigtig fin pris, og når den så tilmed også er testens bedste (sammen med "Holger"), hvorfor så ikke købe den fremover, hvis du da ikke allerede gør det i forvejen?

"Langelænder" er en glimrende pølse og kan varmt anbefales. Den vil passe fint ind på ethvert bord - et havebord såvel som et almindeligt spisebord.


Næste gang tester Connery frysepizzaer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt