Connery

Eminem - The Marshall Mathers LP2 (Deluxe) [Anmeldelse]

Slim Shady er tilbage - med et fucking brag!

6 ud af 6 stjerner
Label: Universal Music A/S
Kunstner: Eminem
Titel: The Marshall Mathers LP 2 (Deluxe)
Releasedato: 5. november 2013
Executive Producers: Dr. Dre og Rick Rubin
Eminem - The Marshall Mathers LP2 (Deluxe) [Anmeldelse]
I've been expecting you! Det er vel nok den rette formulering, når mine tanker falder på Eminems nyeste udspil. I en årrække har den blonde drengerøv med den skæve tankegang holdt relativt lav profil, men nu er han tilbage med et brag. 

Savnet, forventet, legesyg, elegant, men stadig med glimt i øjet og med lyriske finurligheder, der leveres som kun Eminem kan - og skal. 

Når man ser på det imponerende bagkatalog, som en artist som Eminem har, så kan man ikke andet end sætte sine forventninger højt, hvilket var præcis hvad jeg gjorde - og i samme åndedræt kastede mig over deluxe-udgaven, som med sine 21 numre runder de 102 minutters imponerende spilletid (den almindelige udgave ligger på ca 80 min)!

Lad det være sagt med det samme. Eminem er stadigvæk sur på utroligt mange mennesker, men samtidig formår han at bevare et overblik, der bl.a. udmunder i en slags undskyldning til hans mor på nummeret "Headlights".
Ja hvem havde set den komme? 

Jeg vil dog gerne understrege, at der ikke er tale om en slags bodsgang i forhold til fortidens synder, for ud over at give sig selv en ironisk overhaling, så får hans far, samtidens metervarekunstnere og ekskæresten naturligvis en sofistikeret lyrisk overhaling.

Tracklist:

1.   Bad Guy
2.   Parking Lot (skit)
3.   Rhyme Or Reason
4.   So Much Better
5.   Survival
6.   Legacy
7.   Asshole (Digital Version ) - feat. Skylar Grey
8.   Berzerk
9.   Rap God
10. Brainless
11. Stronger Than I Was
12. The Monster - feat. Rhianna
13. So Far..
14. Love Game - feat. Kedrick Lamar
15. Headlights - feat. Nate Russ
16. Evil Twin
17. Baby
18. Desperation - feat. Jami N Commons
19. Groundhog Day
20. Beautiful Pain - feat. Sia
21. Wicked Ways/Silence/Ken (skit) (non featuring version)

I lighed med tidl. udgivelser, så er der naturligvis de mere kommercielle numre, som "Berzerk" med lånte samples fra RUN D.M.C og "The Monster", hvor Rihanna er med til at sikre airplay over for selv de mest eminemfjendske poptøser - og omvendt får de mest Rhiannafjendske personer til at nyde hendes skingre stemme.

Man man jo ikke nævne Eminem, uden at komme ind på de mere skæve numre, hvor især "Desperation" og "Rap God" skiller sig ud. Førstnævnte ved nærmest at have en form for hård country inspiration, mens "Rap God" udmærker sig ved en speedrappende Eminem, som gør ens ører udmattede og forpustede.

Hele albummet igennem, drages man momentvis tilbage til fortidens hits, der på en yderst sofistikeret måde, trækkes frem og inkluderes i nutidens kapitel af Eminem.

For at gøre en lang historie kort, så gør Eminem det han gør bedst og som kun Slim Shady kan gøre det, når han da ikke lige er Marshall Mathers.

Jeg er fan, bøjer mig i støvet og giver Eminem mine første seks ninjaer!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce