Connery

Den store leverpostejstest

Efter rødgrød med fløde, må leverpostej være noget af det mest danske man kan finde. Men leverpostej er ikke bare leverpostej..

Alle kender leverpostej. Man enten hader den eller elsker den. Den fåes med fløde, bacon og sågar i en fransk version. Den er sæsonvarierende - fx julepostej og så feder den, medmindre man køber de kedelige fedtfattige slags.
Den store leverpostejstest
Opskrift på leverpostej:

  • 50 g margarine,

  • 50 g mel,

  • 3 - 4 kopper mælk,

  • 500 g svinelever,

  • 4-500 g spæk,

  • 2 løg,

  • 4 tvebakker (evt. lidt grahamsmel),

  • 2 æg,

  • 2 tsk salt,

  • 1 tsk peber.

    1. Margarine, mel og mælk opbages i en gryde og afkøles.

    2. Resten hakkes, flåes eller knuses til mindre stykker og iblandes.

    3. Leverpostejen bages i bradepande med en smule vand i ca. 1 time ved 175°.

    Sådan laver man en leverpostej hjemme i køkkenet, men hvem gider bruge så lang tid på det, når man nu bare ønsker et enkelt stykke rugbrød med leverpostej og agurk? Ingen. Derfor har Connery.dk testet en par af de leverposteje, der findes på det danske marked - startende med den dårligste (husk, at det kun er den næsten alm. leverpostej, der er testet):

    Den sunde:

    Letvægter postej fra Netto. Konsistensen er nærmest ikke til at beskrive. Den smager tørt og kedelig. Mængden af krydderier kompenserer ikke for den manglende kvalitet. Holder slet ikke..

    Den meget billige:

    Grovhakket leverpostej sælges i Fakta for lidt over en 5'er. Består hovedsageligt af suppe og smager i det hele taget som et billigt substitut for rigtig leverpostej. Holder 20%.

    Den venlige:

    Allergivenlig Leverpostej - max. 3% fedt - (fri for mælk, æg og hvedemel) fra Hanegal. Kort sagt er det som at stikke tungen ud af vinduet. Smager absolut ikke som en god dansk leverpostej. Kan dog accepteres, eftersom den giver allergikere mulighed for at spise leverpostej. Holder 35%.

    Den lidt dyre:

    Stryhn"s grovhakkede Leverpostej. Så god som hjemmelavet - siger de. Men nej tak. Når den smøres på brødet, kan man se runde fedtklumper på brødet. Ikke videre appetitligt, men smagen er dog bedre end synsoplevelsen. Holder 55%.

    Den gode:

    Slagterens hjemmelavede. Den er stadig lun når man køber den. Smagen og konsistensen er god, men der mangler noget for at fuldende smagsoplevelsen. Holder 85%

    Den bedste:

    Den blå fra Faaborg - 2 dåser for kr. 9,95 i Fakta. Mange aldrende drengerøve vil nok kunne genkende denne postej fra feltrationerne. God konsistens og fremragende smag. At denne leverpostej bringer minder fra ens soldatertid frem er jo kun et plus. Holder 100%.

    Et lille fif: Alle leverposteje kan gøre mere spislige ved at pynte med agurker, rødbeder, rå løg, ristede løg, sky, asier, saltkød osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser..
ANNONCE
Del

Seneste nyt