Connery

Banksy maleri selvdestruerer efter hammerslag på 9 millioner kroner

Så kan de kunstnobber fandme lære det

Beklager, jeg er lidt sent på nyheden her - der gjorde store runder på internettet i løbet af lørdag. Men ja, jeg holdte mig lidt weekend - og af og til skal der dovnes lidt. 

Når det så er sagt, tænker jeg, at du måske heller ikke ahr haft travlt med at sidde og tjekke internettet igennem 100 gange, så lad mig give dig historien her. 

Under en kunstauktion i det anerkendte luksus-auktionshus Sothebys i London, blev velhavende kunstsamlere ofre for en seriøs internetprank. Et sjældent og meget eftertragtet print, af den ukendte streetart kunstner Banksy, var under hammeren. Kunstværket "The Girl with the red balloon", er et af de mest anerkendte Banksy-stykker i verden, og derfor indhenter det ofte store summer, når det handles mellem samlere. 

Men da sidste hammerslag for kunststykket faldt på godt 9 millioner kroner, startede en makulator der var indbygget i rammen, med at makulere printet. Det skabte selvsagt stor opmærksomhed blandt de deltagende til auktionen, og resten af verden. 

ANNONCE

For at forstå, hvorfor dette er så ekstremt fedt et move, er man nødt til at kende lidt til Banksy. 

Banksy er kunstnernavnet for en indtil videre ukendt kunstner, der maler grafitti over hele verden. Der er mange teorier om hvem kunsteren(e) kan være, og det er også en spændende historie. Men det vigtigste omkring Banksy er, at personen maler sin kunst på offentlige steder, for at alle kan nyde værkerne - i de valgte omgivelser. Sådan er arbejdet tiltænkt fra kunstnerens side. 

Det der så sker, oftere og oftere i takt med Banksys stigende popularitet, er at værkerne bliver skåret ned fra mure, vægge og hvor de ellers først skabes - for at sælges videre af udspekulerede kunsthandlere verden over. Det går stik imod kunstneres mission, og derfor er dette stunt, hvor et værk sælges til en helt ublu pris, opkøbt af folk der vil lukrere på kunsten, et fuldstændigt fantastisk træk. 

Hvis du er interesseret i at dykke lidt ned i Banksy, kan jeg anbefale Netflix-dokumentaren "Saving Banksy", som et godt gate-way drug. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt