Connery

Anmeldelse: Antlers

Stemningsfyldt gyser, produceret af Guillermo del Toro

4 ud af 6 stjerner
Antlers - Trailer
Walt Disney Studios Motion Pictures - Anmeldelse: Antlers Walt Disney Studios Motion Pictures

Something Wicked This Way Comes

12-årige Lucas Weaver (Jeremy T. Thomas) bor med sin far Frank (Scott Haze) og lillebror Aiden (Sawyer Jones) i en lille by, i staten Oregon. En dag, da Frank er på arbejde dybt inde i en mine, bliver han pludseligt angrebet af en Wendigo, et mystisk, sagnomspundet væsen med gevir på hovedet, der siges at være skabt af indfødtes onde ånder. Lucas må derfor passe på sin far, der er blevet voldsomt syg efter overfaldet.

ANNONCE
Walt Disney Studios Motion Pictures - Anmeldelse: Antlers Walt Disney Studios Motion Pictures

I am NOT an Animal!

I skolen opdager klasselærerinden Julia Meadows (Keri Russell), at der er noget galt med Lucas. Hun kæmper nemlig selv med et barndomstraume og genkender derfor hurtigt tegnene. Både Lucas fysiske og psykiske helbred bærer tydeligt præg af omsorgssvigt og mangelfuld ernæring, men han nægter at tale med Julia om det. Hun vælger derfor at konfrontere hans far men, hvad hun finder hjemme hos Lucas, ryster hende helt ind til benet.

ANNONCE
Walt Disney Studios Motion Pictures - Anmeldelse: Antlers Walt Disney Studios Motion Pictures

Ant(ler)-boy

Antlers, produceret af ingen ringere end Guillermo del Toro er en stemningsfyldt og overnaturlig gyser. Filmen er skrevet og af instruktøren Scott Cooper (Black Mass, Out of the Furnace, Crazy Heart) i samarbejde med Henry Chaisson og Nick Antosca, vis historie ”The Quiet Boy” filmen er baseret på. I Coopers hænder tager det overnaturlige dog et bagsæde, for ligesom i hans andre film er Cooper meget mere interesseret i det menneskelige aspekt. I dette tilfælde er det bl.a. alkohol, stoffer og incest der danner baggrund for den virkelige uhygge.

ANNONCE
Walt Disney Studios Motion Pictures - Anmeldelse: Antlers Walt Disney Studios Motion Pictures

(R)øv-gevir

Til trods for stærke præstationer fra Russell, Plemons og især unge Jeremy T. Thomas, der er fuldkommen mageløs som den forpinte Lucas, så går ligningen desværre ikke helt op for Cooper. Historien er for lineær, i og med at vi alt for hurtigt finder ud af, hvad der i virkeligheden er galt med faderen. Filmen kunne godt have brugt lidt mere ”Jaws” forstået på den måde at meget af uhyggen kommer fra publikums egen fantasi, inden det uundgåelige afsløring af ”monsteret” og dette element kunne Cooper godt have dyrket lidt mere, efter min mening. Antlers er dog bestemt en tur i biografmørket værd, om ikke andet så for at opleve Jeremy T. Thomas’ præstation.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 60%

Teknisk information:

Original titel: Antlers

Land: USA/Mexico/Canada, 2021

Instruktør: Scott Cooper

Cast: Jeremy T. Thomas, Keri Russell, Jesse Plemons, Scott Haze, Sawyer Jones, Graham Greene

Genre: Drama/Horror/Mystery

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 99 min

Dansk bio premiere: 28. oktober 2021

Distributør: Walt Disney Studios Motion Pictures

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce