Connery

Anders Matthesen – “Soevnloes”

Nu er han tilbage. Ikke med tegnefilm eller stand-up men med hip-hop.

4 ud af 6 stjerner
Anders Matthesen – “Soevnloes”
'Du' spil af tid. Du' spild af plads. Du' spild af liv. Du' spild af ilt.'
Med disse ord er Anders Matthesens soloalbum Soevnloes skudt igang. Manden er kendt for sine geniale stand-up shows og jonglering med ord, og nu er han altså klar med dette soloalbum.
Albummet er gedigen hip-hop i samme stil, som vi hørte det fra blandt andet MC Einar tilbage i 80'erne.

Lidt historie
Tilbage i 1987 kaldte Anden sig for 'DJ And' (det er altså rigtigt nok) og langede i selskab med min bror og sin bedste ven sine raps ud til savlende publikum i 'The Human Beat Boys'. Der gik dog ikke længe, før DJ And begyndte at lave stand-up og derfor måtte lægge hip-hoppen bag sig. Anden har dog siden hen drømt om, at lave et hip-hop album, og det er det, jeg nu sidder med.

Ærlighed varer længst
Hele pladen er baseret på små anekdoter fra Andens meget oplevelsesrige liv. Numrene handler lige fra, hvordan det er at være kendt: 'Nej, du skal ikke vide hvor jeg bor og jeg vil ikke skrive et show om din mor' i nummeret FAQ til nummeret Lad os Kneppe, som handler om... Tjah... Lad dette citat tale for sig selv: 'Er der patter og puls er jeg i højeste gear. Nu si'r jeg patter men det kan være de allermindste myggestik'.
Mange af beatsne på pladen minder om noget, vi før har hørt fra Anden. For eksempel minder nummeret: Spild af tid en del om instrumental-temaet fra Terkel i Knibe, men det gør ikke spor. Dette er ikke 'Terkel i Knibe', men et velkomponeret rap-album fra den store And, Anders Matthesen.

Ikke for børn
'Pladen er ikke lavet til børn!' udtaler Anden og fortsætter: 'Selvfølgelig er der mange børn, der kommer til at høre det og bliver glade for at høre det. Jeg var også inde at se Monrad og Rislund med min mor, da jeg var ganske lille.'
Så er denne advarsel hermed givet videre. Og sproget er nu heller ikke velegnet til børn, men det er der jo så mange af Andens ting, der ikke er men som han selv siger: 'Det er altså forældrenes ansvar. Og når det så er sagt, så kan børnene jo høre det så tosset de vil.'

Sounden
Når man i disse tider får fyldt ørerne med amerikansk masseproduceret hip-hop, er det rart endelig at høre noget, der lyder som rødderne i hip-hoppen. Der er også nogle fede rytmer, som giver dig mulighed for at få en svingom. For eksempel har nummeret Fleksibel Askese et fedt samba-agtigt beat.
De fleste beats er skrevet af Anden og produceret af den tidligere 'Østkyst Hustler' Bossy Bo. Et enkelt nummer er produceret af Trooo.l.s og Rune Rask fra Tabu Records.

Alt i alt er dette album super sprødt og kan bestemt anbefales!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce