Connery

Oasis er tilbage: Liam og Noel Gallagher slår sig sammen til uventet reunion i 2025

"You're my wonderwaaaa-aa-aaal."

Det britiske band, der definerede en hel æra af britpop, har annonceret deres overraskende comeback med en omfattende turné i Storbritannien og Irland i 2025. Fans af den ikoniske duo, Noel og Liam Gallagher, kan endelig glæde sig til at høre klassikere som "Don't Look Back in Anger" og "Supersonic" live igen — en ting, som mange havde afskrevet som en uopnåelig drøm.

Oasis blev dannet i Manchester i 1991 og blev hurtigt en af de mest indflydelsesrige bands i 90'erne. Med deres karakteristiske lyd, der blandede rå guitar med melodiske hooks og en flabet attitude, der var lige så britisk som fish and chips, bragede de igennem med deres debutalbum Definitely Maybe i 1994. Albummet blev en øjeblikkelig klassiker og cementerede Oasis som bannerførere for britpop-bølgen.

Men lige så hurtigt som deres stjernestatus steg, begyndte interne spændinger at boble op mellem brødrene Noel og Liam Gallagher. Deres offentlige skænderier blev lige så berømte som deres musik, og i 2009 nåede det hele et klimaks, da Noel forlod bandet efter et voldsomt skænderi backstage. Oasis blev officielt opløst kort efter, og begge brødre fortsatte med succesrige solokarrierer, men forholdet mellem dem forblev iskoldt.

Derfor kommer annonceringen af Oasis’ reunion som en stor overraskelse for mange. Efter år med bitre udtalelser og en tilsyneladende urokkelig afstand mellem Gallagher-brødrene, har de nu tilsyneladende begravet stridsøksen og besluttet at gendanne bandet til en række comeback-koncerter næste sommer.

Turnéen starter den 4. og 5. juli 2025 på Cardiff Principality Stadium, før Oasis vender hjem til Manchester med fire datoer i Heaton Park i midten af juli. Derefter fortsætter de til Londons Wembley Stadium og afslutter med shows i Edinburgh og Dublin i august. Rygter om en mulig headline slot på Glastonbury Festival summer allerede, hvilket kunne blive kronen på værket for denne monumentale genforening.

Er du klar til lidt nostalgisk lyd?

ANNONCE
Del

Seneste nyt